Skocz do zawartości
MRrad

Czy To Dobre Rozwiązanie...

Rekomendowane odpowiedzi

Hey!

Mam zamiar zrobić gruntowną modernizacje mojego komputera. Zamierzam zmienić płyte gł(musi mieć port LPT), procesor, karte graficzną i zasilacz.

Zastanawiam się czy dobrym rozwiązaniem bedzie:

Gigabyte GA-K8N Ultra-9 + Athlon 64 3000+ Venice + GeForce 6600GT lub coś innego w podobnej cenie (tu mam największy dylemat) + zasilacz(jeszcze nie wiem jaki).

I tu pytanie: czy taka mobo + procesor jest dobrym rozwiazaniem i jakią karte graficzną i zasilacz najlepiej wybrać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apropo karty to zastanawiałem sie jeszcze nad GF6800 i dalej nie wiem co by tu wybrać :mur: . A na zasilacz chcialem przeznaczyć ok 100PLN.

1733714[/snapback]

Na taki config zasiłka za 100 zeta?

Troche słabo ale jednak coś sie da...

Fortony, Delty, Modecomy, czasami używane Chieftece można dostać za tą kaske...

Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ilu watowy najlepiej?

1734225[/snapback]

Napewno nie kupuj Codegena, Feela, Deera i podobnych wynalazków...

Do takiego kompa minimum to Delta 350W: http://www.mix-rtv.pl/sklep/index.php?d=produkt&id=10

Jednak polecałbym coś mocniejszego, bo może nie wyrabiać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do takiego kompa zasilacz za 100 złotych? To już chociaż dołóż trochę do Chiefteca (minimum 350W - sam mam 360W).

1736975[/snapback]

Nie wiem, czy wiesz, ale ta DELTA to jest wlasnie Chieftec 350W, a raczej poprawniej bedzie powiedziec, ze Chieftec jest ta DELTA :) Dla Chiefteca produkuje DELTA i to sa wlasnie dokladnie te same modele. Roznia sie jedynie dlugoscia kabli (Delta ma krotsze).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale sam jeszcze w żadnym sklepie nie widziałem Delty (same Chiefteci). Ale jeśli znajdziesz to kup.

1737674[/snapback]

Kilka postow wyzej jest link do sklepu internetowego :) Ale np. Fortronow tez nie dostaniesz w sklepie, a zasilki sa rownie dobre. Mi sie wydaje (moge sie mylic), ze one zostaly moze wykonanego do jakiegos konkretnego kompa i chodzily w jakiejs firmie na zachodze. Wiele sztuk pewnie im zostalo i Polacy posciagali do nas, dlatego ich tyle jest na allegro.

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi