Rosio Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 ostatni pytalem Was o sklep z tuningiem kompow ale jak na poczatek to chyba przerasta moje mozliwosci finansowe i organizacyjne :? :( z tego powodu zastanawiam sie nad robieniem i sprzedawaniem blokow poniewaz: mam dostep do miedzi jak i czas na robienie tego ale jest jedno ale nie mam sprzetu :evil: a on troche kosztuje. Bylem dzisiaj w Obi i tam stojak do wiertarki z ruchoma "tacka" kosztuje 600pln (myslalem ze to jest tansze) a szkoda mi tyle kasy wywalic nie wiedzac czy mi sie to zwroci :?: Bloki bylyby wiercone (cos ala Mate'a tyle ze srodkowe kanaly mialyby wieksza srednice od pozostalych) jaki frezowane na ksztalt kwadratowego slimaka. Wymiary 50x50x20 (choc to jest jeszcze do uzgodnienia) i cena 50-60pln. Co Wy na to kupowalibyscie takie cos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 mysle ze nie ma sensu , ja tez zameirzam wyprodukowac kilka blokuff ale zeby ci sie to zwruilo to musialbys sprzedac 10 blokuff a zarobic tez bys chcial nie ? , mysle ze nie ma na to ogromnego popytu. ja tez produkuje ale tylko kilka bloczkuff a sprzet mam :))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Pytanie: Jestem sceptycznie nastawiony do wc. Jak taki blok zamocować?? Czy musze to gdzieś kupić czy któryś z Was by mi to mógł załatwić. I dla porównania ile kosztuje bloczek w sklepie?? I jakie jeszcze dochodzą do tego koszty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Rosio mam pytanie, czy nie lepiej by bylo kupic zamiast stojaka do wiertarki z ruchomą podstawą zintegrowaną wiertarkę razem ze statywem? ja kupiłem ostatnio statyw (tyle ze bez ruchomej tacki) i powiem Ci, ze nie jest to zbyt stabilna konstrukcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 jak bys zapodal zdjecia ew renderingi, projetky i jak to mialo by sie spisywac i jakis specjalist by sie pozytywnie wypowiedzial to moge brac. moj koles tez szuka czegos takiego. p.s. po kiego do obiłąnkenobi jezdzisz - jakas gielda czy co, mozna kupic za 150 zeta uzywane. moj stary kupil taki za 120 jakiejs niemieckiej produkcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DetoX Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Nie mowice , ze na WC nie ma popytu . Z tego co widze , to pan Pamuła sprzedaje ze3 zestawy CPC dziennie (ilosc komentarzy).Liczy sie reklama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Rosio mam pytanie, czy nie lepiej by bylo kupic zamiast stojaka do wiertarki z ruchomą podstawą zintegrowaną wiertarkę razem ze statywem? ja kupiłem ostatnio statyw (tyle ze bez ruchomej tacki) i powiem Ci, ze nie jest to zbyt stabilna konstrukcja. chyba nie lepiej :? dzisiaj widzialem wiertarke stolowa od 200 do 300 pln ale wlasnie bez ruchomej tacki i moc takiej wiertarki byla od 180 so 400W a to IMO za malo no i nie miala regulacji obrotow a poza tym jak dokupujesz stojak a nie cala wiertarke stolowa to zawsze taka wiertarka moze przydac sie do robienie dziur w scianie :P BTW ruchoma tacka jest mi potrzebna do robienia blokow "slimakowatych". W OBI byl tez stojak bez ruchomej tacki w cenie od 200 - 300 pln ale na takim moglbym robic raczej tylko bloki wiercone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 jak bys zapodal zdjecia ew renderingi, projetky i jak to mialo by sie spisywac i jakis specjalist by sie pozytywnie wypowiedzial to moge brac. moj koles tez szuka czegos takiego. p.s. po kiego do obiłąnkenobi jezdzisz - jakas gielda czy co, mozna kupic za 150 zeta uzywane. moj stary kupil taki za 120 jakiejs niemieckiej produkcji. co do zdjec to bedzie problem bo nie bedzie ich dopoki nie zrobie bloku czyli dopoki nie bede mial narzedzi :? :evil: Jesli chodzi ci o projekty to w tamtym tygodniu zarzucilem projekt narysowany na kolanie bloku wierconego a poza tym wustarczy zobaczyc w necie fotki bloku Mata'a i bloku wierconego i bedzie wiadomo o co chodzi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Pytanie: Jestem sceptycznie nastawiony do wc. Jak taki blok zamocować?? Czy musze to gdzieś kupić czy któryś z Was by mi to mógł załatwić. I dla porównania ile kosztuje bloczek w sklepie?? I jakie jeszcze dochodzą do tego koszty?? bardzo duuuuuuzo bylo na ten temat na forum no ale ... to tak: 1 blok mocuje sie albi zapinka do socketa albo srubami do mobo 2 bloczek mozna kupic tylko necie i najtanszy jaki widzialem to chyba Roota za 75 pln (dla porownia Mate'a ma chyba od 90 do 120 pln i sa to ponoc bardzo dobre bloki) 3 oprocz bloku musisz miec pompe wodna (np akwarystyczna) od 30 pln w zwyz, przydalaby sie rowniez nagrzewnica/chlodznica (np od samochodu) od 20 pln w zwyz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...