Dziuby Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) Mod, nad którym pracuje zmusił mnie do wykrzesania ostatnich sił i zrobienie czegoś, co przyspieszyłoby matowienie, rysowanie na pleksi. Skąd my to znamy :D :D :D :D http://img244.imageshack.us/img244/6229/maszynka018lk.jpg http://img244.imageshack.us/my.php?image=maszynka028xo.jpg http://img244.imageshack.us/my.php?image=maszynka034md.jpg http://img244.imageshack.us/my.php?image=maszynka045wx.jpg Silnik z magnetowidu, zasilanie z moksa 12V Każde mu, kto bawi się w mody polecam zrobienie czegoś takiego Szybkość matowienia jest zadziwiająca Edytowane 5 Listopada 2005 przez Dziuby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordek Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 fajnie... fajnie....ale moze pokazalbys jakies efekty dzialania tej maszynki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 oO O lol! Budzi średnio pozytywny respect! (; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 hehe... mimo mojej małej wyobraźni nie widze jak to działa :D - moze coś kiepsko dzisiajeszego wieczora ze mną... nie mozna tego wiertarką robić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 nie iwem który koniec tego czegoś powoduj matowienie, o wogóle jak to działa.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tau Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) Cos mie sie wydaje ze ta koncowka gdzie jest ten mikroprzelaczik jest sprzezona z tm mimosrodem przez co wykonuje ruchy powiedzmy posuwiste. jesli sie myle to prosze mnie poprawic. Dziuby koniecznie okaz efekty pracy tego urzadzonka. Edytowane 5 Listopada 2005 przez tau Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Na pierwszy rzut oka, pachnie tutaj amatorka, ale nie mozna mowic o Dziubym, ze jest amatorem, takze patrzac, na przeznaczenie tej oto machiny mozna powiedziec, ze ogolnie OK :wink:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 machina zaglady [; trzeba wycignac pudelko z silnikami i sie pobawie troche. moze dojde jak to dziala :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allch Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 No to może ktoś mi wytłumaczy jak to cudo działa, cała konstrukcja dosłownie powala na kolana:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CICHYCKM Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Hmm sądząc po silniku coś sie w tej maszynce kręci i ......... tyle na ten temat powiem ;) Ot zagadka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tau Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Moja koncepcja dzialania tego urzadzonka jest taka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeditte Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 to nam dziuby zagadke zrobil :P tau cosik takiego to i ja wykminilem, ale jak to dziala z pleksi jestem ciekaw, jakis efekt tego dzialania :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfh13 Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 (edytowane) Jednym słowem podłączasz maszynkę do prądu a maleńka końcówka (to zaostrzone) cofa się i przedłuża uderzając w pleksi (jak mały młot pneumatyczny) z dużą siłą i częstotliwością... a to wszystko dzięki zastosowani przekładni zamięniającej ruch obrotowy(czyt. obracanie się kółka) na posuwisto zwrotny (czyt. cofanie i powracanie - jak cylindry w silniku). Innymi słowy masakrycznie przyśpieszone dziubanie pleksi cyrklem. PROSIŁBYM O EFEKT TEGO WYNALAZKU !!!!!!! Edytowane 6 Listopada 2005 przez kfh13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Ja jednak zostanę przy wiertarce i wiertełkach 0.8 - 1mm. Jest chyba trochę wygodniej :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pok Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Hmm... ciekawe jak sie dziabie tym :) Też kiedyś zrobiłem cos takiego ale użyłem zbyt giętkiego drutu i za kazdym razem jak prubowalem "wycieniować" coś na plexi to gioł sie i nie dało rady nic zrobić. Jakie zasilanie ma ten silniczek? Wiesz jaka moc ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Wlasnie pozyczylem maszynke do graberowania :arrow: (nie wiem czy dobrze napisalem :)), na swojej szybie mam pajaka + pajeczyna :D. Moj mod prawie skonczony :arrow: 90%, jeszcze jutro poswietlenie RED, bo BLUE padlo :roll:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Machina działa tak samo jak do dziergania. Sorka ale nie mam netu i odpowiedzi moje są spóźnione :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...