marsjanin69 Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Jak w temacie mam problem z dwoma zasysaczami . U mnie w domu stoi modem i router który rozdziela sygnał netu na 4 mieszkanka , tylko 2 z nich cały czas coś ściągają z netu uniemożliwiając normalne korzystanie dwum pozostałym użytkownikom między innymi i mnie. :sad: Próbowałem delikatnie zasugerowac żeby może trochę ograniczyć transfer plików żeby necik zaczoł normalnie śmigać ale to jak grochem o ścianę. Dlatego zwracam się do Was tęgie głowy :) pomóżcie mi sie jakoś z tym problemem uporać poza tylko podpowiedzią zrezygnuj z sieci :) . Może byłby jakiś program umożliwiający limitowanie tym dwum użytkownikom łącza może można by było jakoś w ustawieniach routera pogrzebać jest to TRUST 350 BR. Będę niezmiernie wdzięczny za każdą podpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy_bos Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Poszukaj w Off topie. Tam jest jakiś temat z podobnym problemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Najlepszym rozwiązaniem jest zablokowanie portów lub obcięcie transferu. Niestety do tego potrzebna by była instrukcja do routera, bo różne modele mają rózne oprogramowanie. Znajomość angielskiego znacznie by pomogła, ale domyślam się, iż z tym będzie ciężko. Poszukaj coś o konfiguracji. Najlepiej byłoby mieć kumpla, który zajmuje się tym na codzień. Ewentualnie zawołać tego, kto to wcześniej ustawiał i dzielił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Krótka piłka - nie chcą się ograniczać, to wyciągaj wtyczkę ze switcha. Każdy chce strony pooglądać ... Na serio - poszukaj takich sąsiadów, z którymi będziesz sie mógł dogadać - po co się denerwować z tłumokami ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...