scatak Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 (edytowane) Witam, skladam wlasnie sobie nowy komputer - wybralem juz wstepnie komponenty i chcialbym zapytac o opinie. Wyglada to tak AMD (Venice) Athlon 64Bit 3200+ Socket 939pin 512k L2cache 90nm Retail Boxed Processor Abit AN8 SKT939 NFORCE4 5.1 AUDIO SATA LAN XFX GEFORCE 7800GTX 256MB DDR3 TV + DUAL DVI PCI-E Antec PSU True Blue 480w Blue Led Fan Antec Plusview II EU Tower Case With Windowed Side Panel do tego dorzucam ze starego kompa 2x512mb ramu 400mhz Hynixa i dysk WD 80GB 8MBCache. Bede jeszcze musial dokupic jakies chlodzenie do procesora, ale nad tym sie zastanowie jak reszty bede pewien. Narazie najwieksze watpliwosci mam co do plyt glownej (ktora najlepsza) i do karty graficznej (czy oplaca sie brac GTX?). Prosze o rady :) Edytowane 9 Listopada 2005 przez scatak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 jak cie kasa nie ogranicza a z tego co widze to chyba nie to kupuj dfi a nie abita:) przynajmniej ja bym tak zrobil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 (edytowane) DFI Lan Party UT nf4 sli-d/ultra-d a karta 7800gt (jak zamiast gtxa wezmiesz x2 a najlepiej i x2 igtxa:)) i proc może lepiej athlon x2 3800+ albo opteron 144/146 jak kasy nie masz a zasilacz lepszy chyba bedzie tagan 480 UO-1 Edytowane 9 Listopada 2005 przez Mac' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Nie napisałeś do czego komp będzie wykorzystywany i ile kasy masz na to. A co do chłodzenia to weź AC Freezer 64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scatak Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Dzieki za rady. Kasa mnie niestety ogranicza, chociaz chcialbym by bylo tak jak pisze Pixelik ;) Mam do wydania 3-4tys (oczywiscie czym blizej 3 tym lepiej:) ). Komp oczywiscie wykorzystywany do grania :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 AMD OPTERON 144 BOX @ 2500-2700MHz 800 DFI LanParty UT nF4 Ultra-D 550 Leadtek WinFast PX7800 GT/GTX(kasa) TDH MyVIVO Extreme 1560/??? i tagana 480 uo-1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scatak Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Czemu Opteron a nie A64? Dodatkowo widze ze za wyzsza cene ma nizsze taktowanie. To nie jest procesor do jakis stacji roboczych czy serwerow przypadkiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 ale operton jest szybszy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scatak Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 O ile szybszy? Bo jak widze ten opteron 144 to odpowiedni A64 3.0, a ja bym chcial kupic 3.2 wiec troche szybszy. Dodatkowo co do plyty DFI i tego Opterona - jestem, nazwijmy to sredniozaawansowanym amatorem i raczej kompa podkrecac nie bede. Jesli juz to jakies podstawowe zmiany w biosie niz pieprzenie sie w 1000 opcji byleby go odpalic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scatak Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 (edytowane) Biorac pod uwage rady zlozylem taki oto zestaw: DFI LANPARTY UT nF4 ULTRA-D, nF4 Ultra, Socket-939,S-ATA, GbLAN, Fw, PCI-Ex16 AMD Opteron 144, 1.8GHz, Socket 939, 1MB, BOXED w/fan Antec Sonata II Miditower, Black w SmartPower 2.0 450W ATX12V v2.01 power supply Gainward GeForce 7800GT 256MB GDDR3, PCI-Express,"U/3400PCX XP ViVo Golden Sample Koszt calosci to 3200 zlotych, wiec calkiem niezle :) Mimo wszystko prosze nadal o rady. Troche boje sie tego Opterona i plyty DFI - nie wiem czy dam sobie rade z ustawieniami. Nie jestem tez pewien zasilacza w obudowie - recenzje ma "OK" z tego co czytalem, ale tez nic specjalnego. No i zastanawiam sie nad karta graficzna, a raczej nad producentem (do wyboru mam Gainward, Asus, XFX, Point of View, Gigabyte i Club3D). P.S. Wlasnie to zobaczylem w sklepie - Asus GeForce 7800GT DUAL 512MB GDDR3, PCI-Express, ViVo/HDTV/2xDVI-I, 2x7800GT :D - 3400 zlotych Edytowane 10 Listopada 2005 przez scatak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 (edytowane) ten opteron to taki tanszy niemal fx jak go podkręcisz a taktowanie nie ma duzo do rzeczy i tak zaden amd nie podkręcony nie ma 3ghz a w grach lepiej niz pentak :) Edytowane 10 Listopada 2005 przez Mac' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scatak Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Sprzet najpewniej bede kupowal za okolo miesiac wiec sie jeszcze rozejrze. Moze do tego czasu spadnie cena AMD dual core ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Zasiłke bym zabrał co najmniej chiefteca 400W, a jak już to 450... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scatak Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 No zaislacz w obudowie ma 450W. Tylko nie wiem jak do konca z jego osiagami jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Jak to jest codegen to broń Cie Bóg, żeby to podłączać!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scatak Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Jest w opisie obudowy Antec SmartPower 2.0 450W ATX12V v2.01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...