samhain Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Nie ciut wydajniej będzie gdy dasz chłodnicę przed VGA ? Pompka też ciut ta wodę podgrzewa. ta pompa nie bardzo jak ma podgrzewac ta wode ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) W wolnej chwili przebuduje tak układ: pompa--->CPU--->VGA--->rez--->chłodniczka--->pompa a za miesiać dołoże drugą pompkę i obie będą śmiagały na 5V ;] Edytowane 20 Listopada 2005 przez luks__pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 nie rozumiem czemu masz pompke na 5v chcesz dorzucic druga a czemu nie na 12v ? glosna? to moze zainwestuj w lainga zamiast tak gadac o tym nadmuchu najlepiej odkrecic pare srubek w minute i sprawdzic samemu jak jest najlepiej fajne weze, gdzie dostales takie? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 nie rozumiem czemu masz pompke na 5v chcesz dorzucic druga a czemu nie na 12v ? glosna? to moze zainwestuj w lainga zamiast tak gadac o tym nadmuchu najlepiej odkrecic pare srubek w minute i sprawdzic samemu jak jest najlepiej fajne weze, gdzie dostales takie? :D Czemu na 5V bo jak przyłożysz do niech ucho to słyszysz - nic :D A na 12V jak przyłoże do niej ucho to słyszę szum i prace wirnika. Jak by była w obudowie to bym jej nie słyszał ale ja nie mam obudowy :-P Komp chodzi często cały dzień i całą noc i musze przy nim spać więc chce mieć kompletną cisze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 no ale piszesz jak przylozysz ucho to slyszysz na 12v szum, a kto ci kaze przykladac w nocy ucho do pompki? ;) mam pytanie, jak ci sie podoba rezerwuar? dobrze jest wykonany? zadowolony z zakupu? zastanawiam sie czy w moim nowym modzie budy cooler master ATCs uzyc tego reza czy airtrapa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 no ale piszesz jak przylozysz ucho to slyszysz na 12v szum, a kto ci kaze przykladac w nocy ucho do pompki? ;) mam pytanie, jak ci sie podoba rezerwuar? dobrze jest wykonany? zadowolony z zakupu? zastanawiam sie czy w moim nowym modzie budy cooler master ATCs uzyc tego reza czy airtrapa ale jak masz maly pokuj, w ktorym spisz i masz kompa, a do tego masz plastikowe okna, to w nocy jest praktycznie kompletna cisza, wiec slyszysz po krotkim czasie najmniejsze dzwieki, ktorych w dzien nie slyszysz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 mam pytanie, jak ci sie podoba rezerwuar? dobrze jest wykonany? zadowolony z zakupu? zastanawiam sie czy w moim nowym modzie budy cooler master ATCs uzyc tego reza czy airtrapa Rez jest bardzo fajny, łatwo napełniać nim układ :) Wykonanie - co tu pisać to tylko plexi posklejana :P ale posklejana dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 W tym momeńcie mam tak skonstruowany układ: pompka-->VGA-->cpu-->chłodnica-->rez-->pompka Dziś wieczorem przebuduje go nastepujaco: pompa--->CPU--->VGA--->rez--->chłodniczka--->pompa Może macie inne propozycje ? Chyba, że 46*C to normalna temp. na takim układzie :P ? Układ chłodzi: Opteron 144 1MB cache 1,4V 1,8GHz o/c 1,55V ~2,55GHz x850xt 520/540 1,41V o/c 1,61V 605/620 Temp. mam 46*C :-| a na XS ludzie mają po 38*C na podobnych układach. Więc muszę odnaleźć w czym jest problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 rez->pompka->chlodnica->GPU->CPU->rez i daj pompce 12V :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 rez->pompka->chlodnica->GPU->CPU->rez i daj pompce 12V :P To nic i tak nie zmieni, kolejność elementów układu nie ma tak dużego wpływu na temperatury, żeby zejść z tych 46 do 38 stopni. To może jedynie dać 1C i tyle. luks_ps te temperatury to masz z mobo czy jakims miernikiem odczytujesz? Tak wysoka temp jest dosyć zadziwiająca jak na tej jakości układzie. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 To nic i tak nie zmieni, kolejność elementów układu nie ma tak dużego wpływu na temperatury, żeby zejść z tych 46 do 38 stopni. To może jedynie dać 1C i tyle. luks_ps te temperatury to masz z mobo czy jakims miernikiem odczytujesz? Tak wysoka temp jest dosyć zadziwiająca jak na tej jakości układzie. :blink: Odczyt z czujników w CPU i VGA więc z dwóch róznych punktów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 To nic i tak nie zmieni, kolejność elementów układu nie ma tak dużego wpływu na temperatury, żeby zejść z tych 46 do 38 stopni. To może jedynie dać 1C i tyle. luks_ps te temperatury to masz z mobo czy jakims miernikiem odczytujesz? Tak wysoka temp jest dosyć zadziwiająca jak na tej jakości układzie. :blink: gpu jest przed cpu, w tym wypadku, bedzie mniej na karcie bo leci najchlodniejsza woda na grafe, a nie ogrzana lekko przez pokmpke i cpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 gpu jest przed cpu, w tym wypadku, bedzie mniej na karcie bo leci najchlodniejsza woda na grafe, a nie ogrzana lekko przez pokmpke i cpuTa pompka nie ma jak podgrzewać nawet wody :-P A i grafa oddaje więcej ciepła niż proc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) gpu jest przed cpu, w tym wypadku, bedzie mniej na karcie bo leci najchlodniejsza woda na grafe, a nie ogrzana lekko przez pokmpke i cpu No sorry, ale woda wypływająca z bloku ... nie ważne jakiego, czy cpu czy gpu, jest o mniej wiecej 0.1C cieplejsza niż przed wpłynięciem do niego. Edytowane 25 Listopada 2005 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) Po przebudowie :) Narazie mała poprawa temp. Spód bloczku od VGA jest koślawy trochę :wink: przylegał tylko do połowy rdzenia. Edytowane 25 Listopada 2005 przez luks__pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 to był błąd montażu czy blok nie teges? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 to był błąd montażu czy blok nie teges?spód jest niezbyt dobrze wyszlifowany jeśli mozna tak to nazwać ;] i muszę się nim zająć :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Układ po przebudowie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 OT: jak się panel spisuje? On chyba software'owo z poziomu windowsów sterowany? Ja mam jego starszą wersję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 OT: jak się panel spisuje? On chyba software'owo z poziomu windowsów sterowany? Ja mam jego starszą wersję Ja go tylko testuje ;) Recka będzie w poniedziałek na Tweak.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 A jaka pasta :> moze jej wina :> mi sie ukladzik podoba ;] taki ładny i wogole, homemade wychodzi z mody, nadszedł czas realitynet! :D co nie oznacza ze moja łada wyjdzie z budy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 A jaka pasta :> moze jej wina :> mi sie ukladzik podoba ;] taki ładny i wogole, homemade wychodzi z mody, nadszedł czas realitynet! :D co nie oznacza ze moja łada wyjdzie z budy ;] Ceramiqe, wiec to raczej nie to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Co to za wentylki Cooler Mastetra ?? Ciche toto i po ile szt. ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) Co to za wentylki Cooler Mastetra ?? Ciche toto i po ile szt. ?? ktore? na chlodnicy? jesli tak to sa to akasy amber Ceramiqe, wiec to raczej nie to. Luks moze jednak smignij inna pasta tego proca <_< Edytowane 27 Listopada 2005 przez Scoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Ceramiqe, wiec to raczej nie to. moze byc i pasta, ostatnio mialem przypadek ocz i ceramiki ze nie sprawowaly sie tak jak powinny, zalozenie pasty geil'a i po problemi. zeby nie bylo, byly to koncowki past po miesiacu, gora dwoch, az sam sie zdziwilem tym <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Te wiejące min. na grafike :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) Te wiejące min. na grafike :)Ciche :), na 5V niesłyszalne :D LINK Co do pasty to próbowałem też z srebrną pastą AeroCool i nic to nie zmieniło. Edytowane 27 Listopada 2005 przez luks__pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 A może pompka? :> Możesz wstawić inną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 A może pompka? :> Możesz wstawić inną?Tylko jaką :-P ? Pompka jest fajna, pełnia ciszy :D szkoda by mi jej było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) Ciche :), na 5V niesłyszalne :D LINK Co do pasty to próbowałem też z srebrną pastą AeroCool i nic to nie zmieniło. Hmm to pojecie wzgledne mam takie same jak wiesz i niesłyszalne na 5V nie sa :lol: Edytowane 27 Listopada 2005 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...