FumFel_20 Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Siema. Mam zamiar kupić gtrafe ale do 700zł :( .W sumie to się zdecydowałem na gf4ti4200 ale teraz jest problem.Jakiego producenta(firmy)?Z tego co wiem to każda firma inaczej ustawia prędkość rdzenia i pamięci.Ten post jest przedewszystkim (ale nie tylko) do ludzi mających już gf4ti4200.Więc jeszcze raz pytam, której firmy wybrać grafe, żeby się dobrze kręciła, wydajna i miała pamięci maxymalnie 3.6 ns.Powtarzam że bede miał tylko 700 i to z dobrym wiatrem ale bede miał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Aha znalazłem prolinka na http://www.sklepwgk.pl/opis.php3?s=UjNp8PE...yk&id=PRGF44206 Tania jak na taką grafe ale mam pamięci 4 ns :( Czy ktoś miał styczność z tą grafą?Dobra jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 W tej cenie Leadtek albo Gainward. Z gainwardami są podobno problemy, a Leadtek montuje naprawdę dobre chłodzenie. Więc brałbym Leadteka A250LE czy jakoś tak się zwał. Gdybyś miał około 1000zł to ciekavą propozycją są Abit OTES oraz ASUS... i MSI (nie posiada wad ani nadzwyczajnych zalet). Wartości wszystkich producentów są takie same. Chyba, że to GS Gainwarda albo AGP8x. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Gainward i problemy?Myślełem że to są najlepsze grafy :? No niestety mam tylko 700zł.Aha musi być tv out!A co z pamięciami?Ten prolink mi sie wydaje naprawde okazją ale te 4ns...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Te problemy to pewnie nie kompletna klapa, a jedynie słabe O/C lub problemy ze starownikami. Nie miałem takiej karty więc trudno mi mówić. 700zł będziesz miał wraz z zyskiem z ew. sprzedaży GF3Ti200? Bo jak nie to po sprzedaży spoko Ci starczy na karte z TV-Outem od Leadteka. Nie pamiętam dorze ale chyba latają takie po 820zl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 szukaj nie dawno wszyscy sie wypowiadali na temat gf4tu4200 gaiward ma problemy z seria ti4200 leadtek komus byl za glosny ale poza tym spoko msi podobno dobre ale ja osobiscie bym nie wzial abit spox tylko ze za drogi chcesz miec grafe przed swietami ?? bo po swietach wchodzi gffx i ceny spadna lepiej radka 9500pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Chcę mieć grafe przed świętami bo już dzisiaj się pozbęde swegop gf3 i zostaje mi s3virge :) .Co do o/c gainwarda to gdzieś słyszałem że jest najlepsze :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/// Kaszpir /// Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Jesli tak bardzo zalezy Ci na Geforce4 to chyba najciekawszy będzie MSI. Niestety ma dość głośny cooler :( Jakość obrazu bardzo dobra ale zauważalnie gorsza niż na moim Mint HIS ATI 8500LE. Bierz MSI , Prolinka sobie podaruj ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 grafa Palit Daytona G4 Ti4200 128DDr kosztuje 720zetka. To jest mysle najlepszy wybór tania karta i nmaprawde wydajna a co najwazniejsze suuuuper sie kreci :D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 msi i moglbys popatrzec troche na forum najpierw. za 700 bedziesz mial na lajcie jakas fajna 64mb karte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Chcę mieć grafe przed świętami bo już dzisiaj się pozbęde swegop gf3 i zostaje mi s3virge :) .Co do o/c gainwarda to gdzieś słyszałem że jest najlepsze :? Za ile sprzedajesz tego GF3 ??? Odp na prv prosze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Ano właśnie, za ile? 8) Gainward`y powinny krecić się najlepiej ale zważywszy, że mają takie same pamiątki jak u reszty producentów i ten sam układ to wyniqi są zbliżone i niekoniecznie Gainward prowadzi (choć jest w czołówce). Problemy z GF4Ti4200 Gainwarda polegają na tym, że jednemu wykręci się np. 300/615 a drugiemu o kilkadziesiąt MHz więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 miałem ten sam problem w wyborem miesiac temu i zdecydowałem sie na msi-super wykonanie, wydajnosc itp-jeszcze nie słyszałem by ktos na forum sie skarżył gainwarda 4200 w wersji podstawowej sobie podaruj-wali sie co drugi-poszukaj na forum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Kilku ludzi z forum ma Prolinki i sobie chwali, m.in. Wofek. Kręcą się dość dobrze, jeżeli chodzi o MSI to miałem już 2 wersje 64 i 1 128 którą mam w kompie i nie miałem też żadnych problemów. 64 lepiej się kręcą bo MEM wyciągniesz na ponad 600 (608-630). 128 max to 594. Wiesz że przesiadka z GF3Ti200 na GF4Ti4200 daje mniejszego kopa niż ci się wydaje, praktycznie w grach nie zauważysz różnicy. Proponuję poczekać i dozbierać na R9700 lub FX'a. Grzybu > gdzie czytałeś że po świętach wychodzi FX (jaka firma go wydaje). Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Ten gf3 co mam jest jakiś walnięty bo pokazuje w 2d jakieś pasy zamglone.Zresztą pisałem już o tym 2 dni temu więc jak ktoś zainteresowany to niech znajdzie.Wraca on do kumpla do którego go kupiłem.Więć zostaje bez grafy i czekanie na nowy rok mnie nie bawi bo grafe musze mieć teraz i już :) OK czyli wybur padł na MSI albo na.......Dayton :) Zresztą kupie najpierw daytona i zobacze jak chodzi.Dzięki wszystkim za pomoc.A co do przesiadki na gf4 z gf3 to muśle że jakieś dodatkowe 2000 punktów w 3dmarku 2001 wpadnie, a może sie myle? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 ja mam MSI i jestem zadowolony tymbardziej ze to VIVO i 3,6 hynixy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Witam. Ja również polecam MSI, bardzo dobra karta i pamięci 3,6. Gainward, Leadtek i bez mała cała konkurencja w modelach z tej samej katgorii cenowej montuje pamięci 4 ns. Gainwardy się psują, a chłodzenie Leadteka bywa bardziej efektowne niż efektywne. Mimo to, Leadtek to bardzo dobra karta, i jeżeli nie chcesz MSI, to polecałbym właśnie jego jako alternatywe. Topiców było dużo, a karty i producenci są Ci sami, polecam skorzystanie z opcji SZUKAJ. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 ok więc padło.Kupuje w takim razie MSI - skoro poleca ją pare osób to musi coś w tym być :? Jeszcze raz dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Kilku ludzi z forum ma Prolinki i sobie chwali, m.in. Wofek. Kręcą się dość dobrze, jeżeli chodzi o MSI to miałem już 2 wersje 64 i 1 128 którą mam w kompie i nie miałem też żadnych problemów. 64 lepiej się kręcą bo MEM wyciągniesz na ponad 600 (608-630). 128 max to 594. Wiesz że przesiadka z GF3Ti200 na GF4Ti4200 daje mniejszego kopa niż ci się wydaje, praktycznie w grach nie zauważysz różnicy. Proponuję poczekać i dozbierać na R9700 lub FX'a. Grzybu > gdzie czytałeś że po świętach wychodzi FX (jaka firma go wydaje). Pozdr. byly topici o gf fxi linki do zachodnich serwisow opierwsze karty sa w testach i jakis filmik mozna sciagnac dzie sie wiesza system na pokazowce nvidia jush prowadzi kampanie i oficjalnie zapowiedziala ze kartas bedzie dopiero po swietach lecz na tym mysle nei straci w polsce pewnie w okolicach styczen/luty sie pojawi tak mysle dosc czekania bo jeszcze ati wyda pierwsza nowa karta i bedzie plamaa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Ten gf3 co mam jest jakiś walnięty bo pokazuje w 2d jakieś pasy zamglone.Zresztą pisałem już o tym 2 dni temu więc jak ktoś zainteresowany to niech znajdzie.Wraca on do kumpla do którego go kupiłem.Więć zostaje bez grafy i czekanie na nowy rok mnie nie bawi bo grafe musze mieć teraz i już :) OK czyli wybur padł na MSI albo na.......Dayton :) Zresztą kupie najpierw daytona i zobacze jak chodzi.Dzięki wszystkim za pomoc.A co do przesiadki na gf4 z gf3 to muśle że jakieś dodatkowe 2000 punktów w 3dmarku 2001 wpadnie, a może sie myle? Te paski może dlatego, że to Palit - słaba jakośc komponentów na karcie. Ja bym brał karty tylko tych lepszych firm. Oj, navet więcej jak 2000ptk. 2k to może być między Ti500, a Ti4200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 OK sprawa ma się tak.Odniosłem grafe do kumpla i on mówi że działą i żanych pasków niema, jak to jest?Teraz mam s3virga i jest ok (znaczy sie niema tych pasków).Co w końcu jest nie tak, bo szlak mnie trafi.Nie jest to wina moego monita nap[ewno.Prosze Pomóżcie bo jakiejś qrw**cy dostane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 No i już sam niewiem.Mam do wyboru gf4ti4200 MSI 64 MB RAM http://www.sklep.gral.pl/podzespoly/index_...pis.php?id=2008 I gf4ti4200 PALIT 128 MB RAM http://www.hardwax.pl/?UID=go5qhefrdw&T=li...ist&ST=5&K=0053 Rużnica to tylko 44 zł a ramu podwójnie więcej.Więc co mam wybrać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Aha i jeszcze jedno.Na http://www.hardwax.pl/?UID=go5qhefrdw&T=li...ist&ST=5&K=0053 jest jeszcze prolink gf4ti4200 128 ram za 777zł.Czy warto?I jeszce jdeno.Jak ma się wpływ wolniejszych pamięci np.4 ns do tych szybszych np.3.3 ns?Bo niewiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 w gf4ti zwiekszenei ramu nie daje przyrostu a jak daje to maly ewentualnie tylko szybciej moze ladowac textury w ati zwiekszenei ilosci pamieci przeklada sie na wydajnosc (ale tesh ma granice rozsadku) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Istnieje cos takiego jak edycja i nie trzeba walić 3x. Brałbym MSI. Szybsze pamięci (3.3ns) moga być znacznie wyżej taktowane co pociąga za sobą większą wydajność. Paski... reinstalowałeś windowsa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dog Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 To jak juz o kartach...Leadtek WinFast A250 Ultra Ti4600..czy moze jakas alternatywa, ale w rozsadnej cenie..co wybrac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^ZoLtaR^ Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Witam Polecam MSI sam mam MSI G4Ti4200-TD64, zajebista karta, super wykonanie, pamieci to Hynixy 3.6ns kreci sie rewelacyjnie, na 310/620-630 spoko wykrecisz, ja profilaktycznie zalozylem jeszcze radiatory na pamieci na Athlonie 1700XP+@2200+ , ABIT KX7-333, 256MB DDR266@333, wyciagam niecale 12k 3dmarkow, bez groszy. Za ta cene jest po prostu rewelacyjna. Ti4200 GAINWARD'a jest z<span style="color:red;">[ciach!]</span>a, niejeden człowiek na nią narzekał. Leadtek jest fajny , ale znacznie droższy. w Toruniu mogę miec MSI G4Ti4200-TD64 za 656zł brutto. Jakby co wal śmiało. szczerze polecam tą karte. Jeżeli miałbyś jakiekolwiek pytania wal na priva. z0lt4r@pf.pl pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Ostatnio widzilem w sklepie MSI GF4 4200 64MB VIVO za 717 pln, wiec tv-out bedzie tansza. Sam mam MSI i jestem bardzo zadowolony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^ZoLtaR^ Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 moge miec ta same karte MSI G4Ti4200 64MB VIVO za 657zl :) jakby byl ktos chetny walic na priva, to sie dogadamy, moja lokalizacja to Toruń. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 No i problem rozwiazany (chyba) karta jest spoko i ponizej 700 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...