-=tomi=- Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 (edytowane) Problem jak w temacie, sprzet jak w podpisie. Dotyczy to zarowno zestawu podkreconego jak i chodzacego na ustawieniach standardowych, z tym ze po podkreceniu wywala sie jeszcze szybciej. Ciekawostka jest to ze w gry typu Harry Potter mozna grac calymi dniami ale wlaczenie Colina 05 albo FarCraya konczy sie wywalka. Katowanie proca a takze grafiki roznymi testatmi itp nie wywala kompa. Edytowane 12 Listopada 2005 przez -=tomi=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 może to kwestia uszkodzonych pamieci? przetestuj je memtestem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Pomysły: 1. DirectX. 2. Sterowniki grafiki. 3. Przegrzanie grafiki. Rady: 1. Sprawdź temperatury i napięcia. 2. Jak możesz, podepnij inną kartę (najlepiej inny model). 3. Przeczyść kompa, jeśli tego nie robiłeś. 4. Ściągnij obudowę, dorzuć jakieś chłodzenie - może być zwykły wiatrak, jaki używają w sklepach w lecie. PS. Wiem, że to Chieftec, ale widziałem już parę osób z podpisem "Chieftec w serwisie" itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=tomi=- Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 (edytowane) Ad1. Dx te co wczesniej i nie bylo problemow Ad2. Sterowniki wyprobowalem wszystkie Ad.3 Tez myslalem ze to wina grafiki ale na innym kompie dziala dobrze, a inna grafika w moim kompie nie pomaga Komp jest czysty, a chlodzenie wystarczajace. Na mostkach plyty radiatory. -- Moze to w czyms pomoze. Komp w grach robi sie stabilny dopiero po bardzo duzym spowolnieniu grafiki tak mniej wiecej 150/150, natomiast wyjecie i wylaczenie wszystkich niepotrzebnych urzadzen i ustawienie proca na fsb 100 nic nie daje, wiec moze to kwestia kiepskiego trzymania napiec na jakiejs linii zasilacza -- Pomierzylem napiecia vcore 1,71 - 1,72 vdimm 2,62 - 2,64 5V - 5,18 - 5,19 12V - 11,86 - 11,89 Pomiary dokonane podczas normalnej pracy i pod obciazeniem niewiele roznia sie od siebie (w zakresach tak jak wyzej) Edytowane 12 Listopada 2005 przez -=tomi=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 1. A jakby tak podnieść napięcie na AGP? 2. Co zmieniłeś/zrobiłeś zanim się tak "porobiło"? 3. Bawiłeś się jakimiś ustawieniami AGP/karty w biosie lub w Windowsie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Powodem może być uszkodzona pamieć lubzbytnie przegrzanie calego komputera lub zainfekowany komputer lub pamieć...pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=tomi=- Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 1. A jakby tak podnieść napięcie na AGP? 2. Co zmieniłeś/zrobiłeś zanim się tak "porobiło"? 3. Bawiłeś się jakimiś ustawieniami AGP/karty w biosie lub w Windowsie? 1. Podnosilem ale nie pomaga 2. Zanim sie tak zrobilo to grafika pracowala na minimalnych obrotach tzn 101/101 bo zadko gram a komputer chodzi non stop i chcialem ograniczyc pobor pradu. Jedynie na poczatku jak troche gralem czyli mniej wiecej rok temu ustawialem ja tak jak w podpisie ale nic sie zlego nie dzialo az do teraz. 3. Nawet czesto, jedynie nie podnosilem napiecia na agp ani taktownaia agp - jednak w trakcie normalnej pracy komputera wszystkie ustawienia byly raczej lagodne. Bios w karcie nie byl ruszany, jedynie chwilowe zmiany w biosie i w windzie. Powodem może być uszkodzona pamieć lubzbytnie przegrzanie calego komputera lub zainfekowany komputer lub pamieć...pzdr Pamiec karty czy komputera, bo systemowa sprawdzilem czym tylko sie da i nic sie nie dzieje. Przegrzanie odpada bo chlodzenie mam raczej bardzo dobre. Zainfekowanie komputera tez nie wchodzi w gre ale nie bardzo wiem jak moze byc zainfekowna pamiec :blink: Jak wedlug was wygladaja moje napiecia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Napięcia są ok, nie mam zielonego pojęcia co to może być :? Z tą zainfekowaną pamięcią to chyba jakiś żart :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robin AMD Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Zatkalo mnie nie wiem co to moze byc :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=tomi=- Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 A gdyby byly uszkodzone kondensatory na plycie to usterka ta wychodzila by tylko podczas grania (tylko w bardziej wymagajace gry) czy tez podczas zwyklej pracy, bo jak wczesniej wspomnialem komputer chodzi na okraglo i nie ma z nim zadnych problemów. Moze cos z procesorem bo dosyc dlugi czas chodzil ustawiony jako 3200+, z tym ze wygrzewanie i testowanie proca nie wyklada kompa. Przypomnialem sobie ze wymienialem jeszcze plyte glowna z NF7 na NF7-S a takze dysk twardy z ATA na SATA, ale po tej wymianie tez nie zauwazylem wczesniej zadnych niepokojacyh objawow. Poradzcie cos bo ja juz nie mam pomyslow :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam16v Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Ja bym na wszelki wypadek postawił nową windę. Kiedyś miałem p odobny problem i prawie w 100% byłem pewien że to uszkodzenie sprzętu bo zabawa z softem nie dawała rezultatów. Postawiłem świeżego windowsa i pomogło. Mój brat też miał coś podobnego jak miał dziadowski zasilacz i grafa nie dostawała wystarczająco prądu, no ale ty masz szefa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=tomi=- Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 (edytowane) Winda jest juz ktoras z kolei. Tak sobie pomyslalem ze to moze wina sterownikow ale nie grafiki tylko tych od nforce`a, z tym ze nie skyszalem zeby ktos mial takie problemy. --------------------- Problem został najwyraźniej rozwiązany. Działo sie tak przez aktualizacje które miałem na stałe wgrane do instalki windy - niewiem dokladnie ktorej to byla wina ale na wszelki wypadek nie instalowalem zadnej i poki co jest dobrze :) Edytowane 20 Listopada 2005 przez -=tomi=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...