wegorz91 Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Do niklowanych bloków i bip2 jak zaleje to destylką + barwnik z RN to układ przeżyje bez osobników trzecich przez dłuższy czasz ( pół roku np :P ) ?? bo nie chce borygo bo zepsuje kolorek .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Miałem ~1.5 miesiąca samą wode ale demineralizowana i niczego zlego nie zauwazylem IMO LEJ nic sie nie stanie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 (edytowane) W innym teamacie ludziska leja jakis shit do swoich WC potem sie dziwia i psy wieszaja ze im bloki koroduja :) Jak kogos stac na dwa bloki po 99zl za sztuke to i na inhibitor za 25 zl powinien sobie odzalowac . :mellow: W takim razie do samochodu teź lejesz "shit" i polecający go mechanicy to n00by :lol2: heee mam ten shit od maja działa jak ta lala (Petrygo + demineralka) Edit: Dla ciekawskich profesjonalnie :lol: wymieszany płyn (Petrygo = demineralka) wygląda tak Edytowane 16 Lipca 2007 przez misiek175 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 (edytowane) A jest coś koloru zielonego bardzo intensywnego? bo u mnie w sklepie same różowe boryga są ... A te zielone są blade :P najgorsze jest to że borygo śmierdzi :P Edytowane 16 Lipca 2007 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 w czarnobylu maja swiecoce borygo :D jedyne zloto co sie swieci w nocy :D ... a tak na serio to może barwik dodać zamiast szukać po sklepach dla noobow jak to niektórzy wspomnieli intensywnego koloru? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 aktualnie u mnie tak to wyglada, zdjecie w nocy wrzuce jeszcze dzis lepsze bo te robilem jak bylo jeszcze ciutke jasno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) barwnik bardzo ładnie komponuje się z mobaskiem :) Edytowane 17 Lipca 2007 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) ... a tak na serio to może barwik dodać zamiast szukać po sklepach dla noobow jak to niektórzy wspomnieli intensywnego koloru?Można dodać :D ale ja chce coś takiego żeby nie powstały glony :D bo co mi z barwnika jak muszę go rozpuścić w czymś :P Borygo + barwnik można tak ? Jaka teraz kolorystyka jest modna ? zielony czy czerwony będzie sie lepiej prezentować do niebieskiego mobo i GPU ?? Edytowane 17 Lipca 2007 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 czarny ];-> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Można dodać :D ale ja chce coś takiego żeby nie powstały glony :D bo co mi z barwnika jak muszę go rozpuścić w czymś :P Borygo + barwnik można tak ? Jaka teraz kolorystyka jest modna ? zielony czy czerwony będzie sie lepiej prezentować do niebieskiego mobo i GPU ?? http://mcs.pc.pl/produkt159.html Ten barwnik jest podobno bardzo dobry, parę kropel i masz ostry zielony kolor :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 http://mcs.pc.pl/produkt159.html Ten barwnik jest podobno bardzo dobry, parę kropel i masz ostry zielony kolor :mrgreen: Ja dostane w tym tyg. barwnik z RN...zobaczymy jak wyjdzie. A ten z x4pro też sobie chwalą ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) pewnie że mozna barwnik + borygo. U mnie niebieskie borygo + zielony barwnik wyglądam całkiem sexy :D heryf: nowe borygo red? :lol: Edytowane 17 Lipca 2007 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 nie u mnie Feser One UV Red + Cooltek barwnik UV czerwony, zareklamowalem plyn w firmie cooling.pl bo wcale nie swiecil w wezach, w ramach reklamacji doslali mi barwnik, w wiecej w temacie o moim wc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Ten uv cos tam z x4pro miał Jaro i z tego co pamietam to zasyfil mi uklad -> patrz topik o jego wc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 (edytowane) Rozkładałem dziś układ, który zalany był w kwietniu 2006 (czyli po ~ roku i 4 miesiącach). Co się okazało - petrygo orlenu niebieskie zamieniło się w zielone... Wąż z bliska: Dla porównania, taki był kolor w kwietniu zeszłego roku: Kilka postów wyżej misiek175 dawał zdjęcie, jaki kolor to petrygo ma w szklance (bardziej intensywny). Ale NIEBIESKI :wink: A mi zzieleniało... Dodam jeszcze, że buda nie stała w nasłonecznionym miejscu... Edytowane 23 Lipca 2007 przez oskarro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Kiedyś demineralka + Borygo Eko... Po spaleniu zasilacza :D ----> Feser One Blue UV B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Obecnie u mnie pływa Petrygo + Destylowana 1:1. Wygląda to tak: Chciałbym jednak mieć kolor czerwony. Można dolać do tej mieszaki czerwonego barwnika? Poprostu interesuje mnie czy barwnik będzie w stanie zmienić kolor całej cieczy na kolor podobny do heryf'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Myślę że większa ilość powinna zmienić kolor cieczy...ja czekam na barwnik z RN (już 6 dzień priorytetem) więc powiem czy dał by radę zmienić... Pozdrawiam rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Wąż z bliska: O JEŻU JAKA FAJNA ZWężKA NA WLOCIE POMPKI :D :D :D Na wcześniejszych zdjęciach też ją masz... Jak można to tak spartolić :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 O JEŻU JAKA FAJNA ZWężKA NA WLOCIE POMPKI :D :D :D Na wcześniejszych zdjęciach też ją masz... Jak można to tak spartolić :blink: Zwężka Ventouriego :wink: Układ już zdemontowany. Przekręcałem, przekładałem węże, i wtedy akurat tak było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Nie chce zakladac nowego tematu wiec tutaj zadam pytanie, ktore niejako z tym tematem sie laczy:) Z gory przepraszam za lamerstwo ale chcialbym sie dowiedziec jakie macie patenty na spuszczanie wody z ukladu, tzn jaki jest najprostszy i najwygodniejszy sposob aby oproznic uklad w celu np dolozenia dodatkowego bloku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Ściągasz wąz z króćca, spuszczasz płyn, a na końcu dymasz z płuca do momentu, aż przestaje wypływać chłodziwo. Prościej się chyba nie da ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzil Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Nie chce zakladac nowego tematu wiec tutaj zadam pytanie, ktore niejako z tym tematem sie laczy:) Z gory przepraszam za lamerstwo ale chcialbym sie dowiedziec jakie macie patenty na spuszczanie wody z ukladu, tzn jaki jest najprostszy i najwygodniejszy sposob aby oproznic uklad w celu np dolozenia dodatkowego bloku? a tak poza wszystkim, to wygodnie zrobić sobie zaworek jakiś do spuszczania chłodziwa gdzieś na dole układu (pod warunkiem że masz jakoś sensownie umieszczony odpowietrznik :] a co do płynów w wucecie, to od niepamiętnych czasów polecam borygo eko i demineralkę. śmiga to u mnie już od czasu drugiej wersji wuceta, bez najmniejszych problemów typu zmętnienie itp. dolewam tylko czasami trochę wody, bo jednak odparowuje gdzieś przez "kominek" trchę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Chciałbym uzyskać w nowym układzie maksymalnie bezbarwny kolor (...) cieczy, i żeby oczywiście utrzymało się to możliwie długo. Co polecacie? Słyszałem że płyn innovateka jest przezroczysty i starcza na litr płynu, miał ktoś z nim styczność? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Mieszanka koncentratu Inno i wody oczyszczonej (4:1) pływa u mnie od marca. Na początku wszystko było w porządku, jednak z czasem węże (Innovatek 8/10) delikatnie pożółkły (zajrzyj do tego tematu). Ponoć jest to wina tych konkretnych węży, kiedyś przy Tygonie nie miałem takich sensacji. W szufladzie mam jeszcze kilka metrów Tygonu, jak znajdę chwilę to zaleję kawałek i sprawdzę jak będzie się zachowywał. Koncentrat Innovateka jest przeźroczysty, starczy na trochę więcej niż litr płynu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Mieszanka koncentratu Inno i wody oczyszczonej (4:1) pływa u mnie od marca. Na początku wszystko było w porządku, jednak z czasem węże (Innovatek 8/10) delikatnie pożółkły (zajrzyj do tego tematu). Ponoć jest to wina tych konkretnych węży, kiedyś przy Tygonie nie miałem takich sensacji. W szufladzie mam jeszcze kilka metrów Tygonu, jak znajdę chwilę to zaleję kawałek i sprawdzę jak będzie się zachowywał. Koncentrat Innovateka jest przeźroczysty, starczy na trochę więcej niż litr płynu. potwierdzam innovatek szlałch sucks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Chciałem połączyć to właśnie z tygonem, a że innovatek ogólnie robi [ciach!]iany sprzęt za kosmiczną cenę to wolałem się upewnić :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Czyste Petrygo by Orlen, ale nie wygląda to zbyt pięknie bo osadził się nalot od płynu Black watera. Taki zielony zmieszany z niebieskim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-cinek- Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 woda destylowana + Petrygo niebieskie 1/1 żadnych negatywnych zmian w kolorku nie zaobserwowano :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Gdybyście jeszcze pisali, jak długo płyn śmiga w układzie to by było miło. Na początku u mnie też było pięknie i ślicznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...