Mrówa86 Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Witam!mam pewien problem otóż podczas defrgmentowania dysku (Caviar WD 80GB 8 MB) komputer się zawiesza i musze go restartować. Nigdy sie nie zawiesza np w 4 % tylko w róznych. Było tak kilka razy ze dysk sie zdefragentował (jedna partycja -systemowa C) ale jak chciałm zdefragmentowac kolejne (D i E) to było to samo czyli sie zawieszał. Dysk sprawdzałem programem producenta( przez DOS)i nie wykrył zadnych błędów. Wiesza sie czasem takze przy kopiowaniu plików. Kiedys zainstalowałem sobie program do testu dysku tylkow windowsie a nie przy uruchamianiu systemu - to jak właczyłem teste to po chwili sie zawiesił. To wygląda tak ze jak chce cos zrobic z dyskim np testy itp. to nie da rady bo sie zawiesi (swieci pomaranczowa lampka w obudowie). Może wie ktos co może byc powodem moze np kontroler dysków na płycie głównej. W serwisie przestestowali go tylko 3Dmarkiem!! i powiedzieli ze wszystko jest w porzadku!!!!a przyszłem do domu i było tak samo......Pomóżcie!prosze! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 1. Taśma - może być uszkodzona lub wypadła z gniazda. 2. Zasilanie - kabel może być uszkodzony, wypaść z gniazda. 3. Zasilacz/dysk/płyta może padać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrówa86 Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Z taśmą wszystko wporządku ale może zasilacza dlatego spróbuje go na innym zasilaczu....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...