Skocz do zawartości
TabO

Wybór Komponentów

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje tylko niektórych komponentów, żeby zmodernizować kompa, reszte mam. I kompletnie nawet nie jestem zdecydowany czy ma to być intel czy tym razem amd i które typy/modele (sockety-ktore bardziej do czego?) dokładniej. Tak samo nie zdecydowany jestem z resztą, można by powiedzieć.

Chociaż preferowałbym intela i ati. Ale nie na zasadzie; albo intel i ati albo nic. Nie. Po prostu chciałbym, żebyście mi podali generalizujace i szeczgółowe (w miare możliwości) obiektywne różnice między obydwiema firmami amd/intel, ati/nvida itd. na takiej zasadzie. Jak narazie wiem, ze jak do grania zdecydowanie amd :). A np; karty ati nie obsluguja SLI. A co do karty graf, to chce już mieć ja pod pci express.

Potrzebuje tak:

CPU:

MOBO:

Pamięć: myśle, że do 1gb jak narazie starczy

Karta Graficzna:

HDD: max. 160 gb

Obudowa:

Zasilacz:

Z czego nad obudowa myslalem taką;

Thermaltake TSUNAMI VA3000BWA BLACK WINDOW

a zasilaczem:

Chieftec 420W PFC ATX dwa wentylatory

Chciałbym się zmieścić w ~ 4 tyś., +/- 500 zł. Na komputerze generalnie; hmmm programuje, ucze sie wszystkiego co mozliwe w tej branży, metoda prób i błędów :), i gram.

Edytowane przez TabO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie, sorry, właśnie do/przeczytałem, że Athlon64(Venice) to nic innego jak okrojona wersja Opteona, jedynym ograniczeniem w porównaniu do Opteona jest brak możliwości pracy w układzie wieloprocesorowym. Chociaż w dalszym ciągu nie jestem przekonany co do Opteona ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi