TabO Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 (edytowane) Potrzebuje tylko niektórych komponentów, żeby zmodernizować kompa, reszte mam. I kompletnie nawet nie jestem zdecydowany czy ma to być intel czy tym razem amd i które typy/modele (sockety-ktore bardziej do czego?) dokładniej. Tak samo nie zdecydowany jestem z resztą, można by powiedzieć. Chociaż preferowałbym intela i ati. Ale nie na zasadzie; albo intel i ati albo nic. Nie. Po prostu chciałbym, żebyście mi podali generalizujace i szeczgółowe (w miare możliwości) obiektywne różnice między obydwiema firmami amd/intel, ati/nvida itd. na takiej zasadzie. Jak narazie wiem, ze jak do grania zdecydowanie amd :). A np; karty ati nie obsluguja SLI. A co do karty graf, to chce już mieć ja pod pci express. Potrzebuje tak: CPU: MOBO: Pamięć: myśle, że do 1gb jak narazie starczy Karta Graficzna: HDD: max. 160 gb Obudowa: Zasilacz: Z czego nad obudowa myslalem taką; Thermaltake TSUNAMI VA3000BWA BLACK WINDOW a zasilaczem: Chieftec 420W PFC ATX dwa wentylatory Chciałbym się zmieścić w ~ 4 tyś., +/- 500 zł. Na komputerze generalnie; hmmm programuje, ucze sie wszystkiego co mozliwe w tej branży, metoda prób i błędów :), i gram. Edytowane 13 Listopada 2005 przez TabO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 DFI LanParty UT nF4 Ultra-D AMD OPTERON 144 BOX @ 2700MHz 1.5v Pamięć DDR 2x512MB PC3200 400MHz GeIL UltraX CL2 Tagan TG480-U01 Black Samsung 160 GB SP2004C SATA 8MB Grafe nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Grafe weź może Radeona X800 zwykły/GTO/XT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TabO Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 mac, procek; AMD Athlon 64 3200+ BOX (Socket 939) Venice, nie byłby lepszy od tego, którego proponowałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Nie, bo opteron ma 1 MB cache, a athlon 05... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TabO Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Faktycznie, sorry, właśnie do/przeczytałem, że Athlon64(Venice) to nic innego jak okrojona wersja Opteona, jedynym ograniczeniem w porównaniu do Opteona jest brak możliwości pracy w układzie wieloprocesorowym. Chociaż w dalszym ciągu nie jestem przekonany co do Opteona ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Wszyscy się go boją, a potem mają FX57 z niego... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TabO Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 (edytowane) Że tak lamersko zapytam; tzn.? :D I jak 'zmieniają', tj. mają to z niego :)? Edytowane 13 Listopada 2005 przez TabO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Podkręcają, ze względu na niskie napięcie da sie go bardzo wysoko podkręcać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 (edytowane) Podkręcają, ze względu na niskie napięcie da sie go bardzo wysoko podkręcać.Tak, że jest taki wydajny (a nawet lepszy) od FX 57... :D Edytowane 13 Listopada 2005 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 po prostu opteron to w zasadzie san diego lekko tylko przerobione i działające z mniejszymi taktowaniami ale fajnie sie podkręca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...