Skocz do zawartości
M@TI

Gf 6200 Czy Radeon 9800se ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zastanawiam się jaką kartę graficzną kupić.Chodzi mi o niedrogi a w miare dobry sprzęt.Mój wybór padł na GF 6200 256 MB + odblokować 4 potoki lub też Radeon 9800Se + odblokować 4 potoki.Nie wiem na co się zdecydować.Myślę że GF ma przewagę dzięki nowszej technologii i pixel i vertex shaderom 3.0 ale Radek ma 256 bit. Czekam na wasze opinie .Pozdrawiam

Edytowane przez M@TI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z kasą jest kiepsko :) Im mniejsza cena tym lepsza (ale oczywiście karta ma być wydajna :)).A co do gier no to o nie głównie chodzi ,nie licze na jakies fajerwerki typu Doom 3 lub Quake 4 na max detalach ale licze na coś na czym spokojnie bym mógł pograc w większość nowych gier.Aha zapomniałem dodać że na AGP

Edytowane przez M@TI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ze swojej strony moge zaproponowac jedynie takiego potworka jak w podpisie. Jesli odblokujesz na 8 potokow to w tym przedziale cenowym a nawet do 450zl nie znajdziesz nic lepszego. A to cacko mozna jeszcze kręcić i kręcić ;)

Na dzien dzisiejszy pchanie sie jeszcze w PixelS. 2.0 jest conajmniej nierozsadne .

Edytowane przez Itachi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za tą cenę to kupisz Radka 9700pro, który jest szybszy od GF 6200... (nie mówie o extremalnym OC)

W GF6200 nie potrzeba ekstremalnego OC aby był szybszy od 9700, wystarczy poprawne zmodowanie + lekkie OC [oczywiście mówię o Winfaście]

A może na przykład FX 5900xt 256 MB 256 bit - na Allegro widziałem za 200-300 zł ?? Ja nie mam pojęcia już się gubię :D

nie.. nie FX.. jeśli masz tylko tyle kasy to proponuje już ryzykować z kupnem 9800se, bądź jak wyżej pisali 9500/9700.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. FX5900 w grach które nie wymagają DX9 to prawdziwa rakieta ( reszta kart FX to faktycznie syf ) jako dówód zlookajcie mój podpis 3dMark03(DX8) -> prawie 6k, 3dMark05(pelneDX9) -> no comment... jak masz do kupienia za ~300zł i grasz w gierki typu FarCry, NFS czy Doom3 to bierz tą karte...

2. Lubisz extremalne OC -> bierz modowalnego 6200 ~400zł, 128bit to nie wada przy kartach z tej rodziny...

3. Pewna, mocna karta z pełną obsługą DX9 -> r9800pro ( chociaz ja bym tego za 399 nie brał bo ma zanizone taktowania i nie wiadomo jakie jeszcze ubtyki)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi