FrIkO Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Witam. Ostatnio padl mi wentyl na procku, wiec szukam teraz jakiegos dobrego, ktory uciagnalby podkreconego Semptrona 2500+. Zastanawialem sie nad Pentagram Freezone QVC-100 Cu, ale nie jestem pewnien czy uciagnie proca z taka czestotliwoscia... Jak doradzacie? Prosze o szybka odp bo cholernie mi na czasie zalezy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Ej no ludzie prosze pomozcie. Nie wierze, ze nikt nie wie jaki wentyl bylby najlepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 3200+ to 2,2GHz czy więcej? Jaki masz rdzeń? Thorton czy Throughbred, jakie napięcie? Ale wydaje mi się, że ten Pentak będzie nawet bardziej niż wystarczający. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Proc teraz dziala z czestotliwoscia rownej 2200Mhz rdzien - Throughbred napiecie - 1.85V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HigBee Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Proc teraz dziala z czestotliwoscia rownej 2200Mhz rdzien - Throughbred napiecie - 1.85V oferta poszla na PW-Tweak pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 (edytowane) Witam. Ostatnio padl mi wentyl na procku, wiec szukam teraz jakiegos dobrego, ktory uciagnalby podkreconego Semptrona 2500+. Zastanawialem sie nad Pentagram Freezone QVC-100 Cu, ale nie jestem pewnien czy uciagnie proca z taka czestotliwoscia... Jak doradzacie? Prosze o szybka odp bo cholernie mi na czasie zalezy :( Myślę, że on jest aż nadto. Miałem AXP 1800@11x220 1.85V i Pentagrama QVC 100Cu+ i on spokojnie starczał. Do normalnego użytkowania, czyli klikania w necie, słuchania muzy chodził ma nim obrotów. W stresie puszczałem go na średnie obroty, był bardzo cichy. Polecam tego pentagrama. Edytowane 14 Listopada 2005 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robin AMD Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 A ten pentagram wejdze na Semprona na S754 bo mi tez by sie przydal taki sprzecior :D sory juz przeczytalem i wejdze mi na sempa tez go kupuje bo wszyscy kumple chwala to chlodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 tylko mnie martwi to, ze ten Pentagram 100 jest taki ogromny (114x114), bo mam taka dosyc mala bude i ogromny zasilacz i nawet radiator 70x66 (okolo) byl na styk z zasilka :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 jeszcze jedno szybkie pytanie - czy ten Pentagram bedzie pasowac do Abita NF7 rev 2.0? Troche n00bowe pytanie, ale na tej plycie gniazdo proca jest bardzo wysoko i nie wiem czy sie zmiesci! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 zalezy jak blisko masz zasilacz przy plycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twine Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Ja kupowałem niedawno QC-80 Cu Pentagrama, caly czas wydawało mi się że wejdzie "na styki" z pamięcią, jednak jak juz go zamontowałem okazało się że zostawił sobie duże luzy, ponieważ na mocowaniu nie jest wcale taki szeroki. Tobie może przeszkadzać zasilacz, nie pozostaje nic innego jak mierzyć promien od rdzenia do zasilka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 promien od rdzenia do zasilki wynosi ~3,7cm. To chyba za malo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twine Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 (edytowane) Znalazłem taki artykuł, to jest 80-siątka i ciasno to wygląda jak na moje. Edytowane 16 Listopada 2005 przez Twine Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 No ta 80 wy weszla raczej (z trudem), ale 100 to juz szans nie ma :/. A ta 80 jest duzo gorsza niz 100? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twine Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 No ta 80 wy weszla raczej (z trudem), ale 100 to juz szans nie ma :/. A ta 80 jest duzo gorsza niz 100?Nie moge powiedzieć jak sprawuje się "setka", ja mam 80-tke na Athlonie XP 2000+ (1667MHz), miałem straszne problemy tego lata z temperaturą procka, podchodziła nawet do 70'C (!) kupiłem Penta 80 całego na miedzi i temperatura spadła do 40-45'C max. Nie wiem jak ten went sprawuje się na wiekszych prockach, sam jestem ciekawy bo właśnie zmieniam kompa i jeśli uda mi się dokupić podstawke pod s-939 do mojego Pentagrama to go sprawdze na 3000+ Venice, wtedy napisze cos na ten tamat. Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 promien od rdzenia do zasilki wynosi ~3,7cm. To chyba za malo?Wsadzilem ostatnio 100etke pentagrama na abita an7 zawadzal tylko o zalmana na nb wiec na abita nf7 tez powinien wejsc (buda tt xaser3 mid tower) od zasilacza byly jakies 3-4cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...