Skocz do zawartości
rockboy182

Sempron 3000+ I Tasma Termoprzewodzaca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

zakupilem ostatnio semprona 3000+ wersja BOX. Radiatorek posiada pod spodem tasme termoprzewodzaca

powiedzcie mi czy taka tasma zapewni mi bez problemu odprowadzanie ciepla czy musze dokupic cos jeszcze

Wybaczcie ze pytanie jest z serii banalnych ale ja zatrzymalem sie w czasach gdzie byly pasty przewodzace i smarowalo sie Penitumy III :D

Prosze odpowiedz

Dziekuje za wyrozumialosc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i nic się nie zmieniło, usuń to badziewie i przesmaruj Arctic Silver 5, jest już dość tania.

lub OCZ'em Ultra 5 (czy jakos tak). cena podobna, a OCZ ciut lepszy ;P

Roznica miedzy takim syfem, a tym OCZ'em lub AS5 jest ogromna ;)

Edytowane przez mkl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak z wydajnoscia pasty AC MX-1

Ja mam AC MX-1 z Freezera i straszna lipa. Tak jak w tescie, do ktorego link pojawil sie wczesniej, nie da sie jej rozsmarowac, jest jak plastelina. Troche 'podziabalem' nia Opteronka i powiedzmy do 50*C nie dochodzi na 2600/1.5V, ale zmieniam wkrotce na AS5 (jak juz zmontuje wszystko, bo na razie lezy sobie na ziemi). Wczesniej mialem na tym MX-1 Venice 3000+ i na 2500-2600/~1.5-1.6V tak do 45-48*C w stresie (tak mniej wiecej, nie testowalem duzo).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi