marlowe Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Athlony droższe, ale czy lepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robin AMD Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Pewnie ze lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Oj to zalezy do czego : - do gier to raczej wygrywa AMD - do kodowania np mp3 i obrobki filmow - raczej Pentium 4 ( choc moge sie mylic - nikt nie jest nieomylny ) - poza tym z tego co slysalem to P4 uchodzi za bardziej stabilny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlowe Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Oj to zalezy do czego : - do gier to raczej wygrywa AMD - do kodowania np mp3 i obrobki filmow - raczej Pentium 4 ( choc moge sie mylic - nikt nie jest nieomylny ) - poza tym z tego co slysalem to P4 uchodzi za bardziej stabilny A słyszałem, że Athlony się lepiej podkręcają... No i jak jest z grzaniem się obu procków? Myślę, że więcej procka pójdzie do gier... Czyli chyba Athlon... O ile normalnie 64-órka jest tańsza, to cholera dwurdzeniowe athlony są przerażająco drogie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi_TDI Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Oj to zalezy do czego : - do gier to raczej wygrywa AMD - do kodowania np mp3 i obrobki filmow - raczej Pentium 4 ( choc moge sie mylic - nikt nie jest nieomylny ) - poza tym z tego co slysalem to P4 uchodzi za bardziej stabilny Jesteś w błędzie... testy niezbicie dowodzą, że jest dokładnie odwrotnie. :) Gry - Intel Wideo, mp3 - AMD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Zaraz sie zacznie :-) Ja uwazam ze AMD lepsze do gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 http://tweak.pl/artykul/athlon64_x2_4800_3 poczytaj pomysl wyciagnij wnioski btw bralbym AMD ze wzgledu na sama budowe proca w intelu rozkazy x86-64 sa "emulowane" przez 2 jednoski alu ( o ile nic nei pomylilem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSnk Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) no teraz to idę po chipsy co do autora tematu ja bym brał Pentium D Edytowane 15 Listopada 2005 przez andrzejsnk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 ...ta ślepa wiara w AMD jest chyba gorsza niż Islam (a dokładniej jego zła interpretacja)...Chyba w procesory z serii K6 :lol2: A co do tematu, to Athlony są lepsze w grach i benchmarkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSnk Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) Chyba w procesory z serii K6 :lol2: A co do tematu, to Athlony są lepsze w grach i benchmarkach ale tu chodzi o dula core ;) wiec wiesz PD 820 1000zł A x2 3800+ 1500zł ;) a taki x2 jest jakies 10% lepszy wiec jak dla mnie wybór oczywisty a co do mojej sygnaturki to wcale tu nie chodzi o wydajnosc (bo oczywiste jest że obecnie antek64 jest lepszym wyborem cenowym i wydajnosciowym niż P4) tylko o zachowanie niektórych fan(atyków) ;) Edytowane 15 Listopada 2005 przez andrzejsnk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) Wziąłbym AMD ponieważ jest wydajniejszy i najważniejsze: nie grzeje się tak jak intel Edytowane 15 Listopada 2005 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Procki od intela (nie tylko 2 rdzeniowe) to kaloryfery (wszystkie prescoty). Bo intel, żeby jego procki obsługiwały 64 BITY połączył 2 procki 32 BIT i przez to tak się grzeją... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 bierz AMD... to procesory z jajami ;] Pentium mialo zawsze na lbie kask. joke... a tak na powaznie, to bralbym Antka, poniewaz bardzo kusza te 64 bity. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSnk Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) bierz AMD... to procesory z jajami ;] Pentium mialo zawsze na lbie kask. joke... a tak na powaznie, to bralbym Antka, poniewaz bardzo kusza te 64 bity. ?? http://www.intel.com/cd/products/services/.../POL/216830.htm Cechy Technologia Intel® Extended Memory 64 ° Procesory obsługujące technologię Intel EM64T pozwalają tworzyć platformy z większą ilością pamięci i będą obsługiwać rozszerzone 64-bitowe systemy operacyjne Edytowane 15 Listopada 2005 przez andrzejsnk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robin AMD Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 I tak zaczyna sie kolejna glupia wymiana słów o to ktory procesor jest lepszy. Ale prawde mowiąc zawsze chcialem miec komputer z procesorem P4. A wybor juz nalerzy do ciebie bo oba procesory sa prawie ze identyczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlowe Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Nieźle, więcej głosów za antkiem :) Czyli dual core ma tylko 10% większą prędkość??? Dziwne... Myślałem że dual ddr tyle daje. Ale dwurdzeniówki AMD są droższe. To fakt. I nie mają hyperthreadingu, który pozwala na wymianę danych między oboma rdzeniami z olbrzymią prędkością... Z drugiej strony... Pentium dual 4800 ponoć jest okropnie mierny jeśli chodzi o gry (kumpel ma i robił 3dmarka na kartę i na procka). Hmmmmmmmm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Bierz Athlona bo jest znacznie lepszy w grach no i np. X2 3800+ max grzeje sie do 40C, a porownywalny D830 (minimalnie wolniejszy i tańszy o ok.200zł) aż do ponad 60C. Tak wiec dla mnie wybor jest oczywisty. Tak dla przykładu Doom3 z Win RARem w tle: X2 3800+ - 86fps D 830 - 75fps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) ale tu chodzi o dula core ;) wiec wiesz PD 820 1000zł A x2 3800+ 1500zł ;) a taki x2 jest jakies 10% lepszy wiec jak dla mnie wybór oczywisty a co do mojej sygnaturki to wcale tu nie chodzi o wydajnosc (bo oczywiste jest że obecnie antek64 jest lepszym wyborem cenowym i wydajnosciowym niż P4) tylko o zachowanie niektórych fan(atyków) ;) IMHO Intel był dobry do P4 Northwooda... Prescott to kaloryfer... Mam pare kompów w domu i w jednym siedzi Celeron Coppermine 1 GHz... Niedługo go upgradeuje na P4 1.8A Northwooda... Najbardziej nie lubie takich fanatyków co bronią np. K6 - Pentaki 2 & 3 oraz Celofanki były od nich lepsze... Tak samo jak bronią pierwszych Radeonów, że lepsze od GF2 - a wcale nie prawda... ja mam wyrobione własne poglądy Edytowane 15 Listopada 2005 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSnk Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 IMHO Intel był dobry do P4 Northwooda... Prescott to kaloryfer... Mam pare kompów w domu i w jednym siedzi Celeron Coppermine 1 GHz... Niedługo go upgradeuje na P4 1.8A Northwooda... Najbardziej nie lubie takich fanatyków co bronią np. K6 - Pentaki 2 & 3 oraz Celofanki były od nich lepsze... Tak samo jak bronią pierwszych Radeonów, że lepsze od GF2 - a wcale nie prawda... ja mam wyrobione własne poglądy powiem tak jak autor tematu ma 1500zł na X2 to nich go bierze bedzie bardzo zadowolony natomiast jeli takiej kasy nie ma a komp potrzebny mu jest do jakis profesjonalnych zadan to lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Pentium D 820 za 1000zł niz jakiegos A64 w tej cenie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...