Skocz do zawartości
rtomkow

Tylko Legalne Kopiowanie Filmów W Sieci

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam pytanko bo nie orientuje się i jestem w tym temacie zielony, chodzi o kopiowanie filmów w sieci- nie chodzi mi o wskazówki jak to zrobić ani jak uniknąć wpadki tylko zapytanie formalne:

- Jakie filmy można legalnie kopiować w sieci?

-Czy korzystając z Gadu Gadu czy Skyep'a i przesyłając legalną kopię filmu np. nagranie z własnej kamery (backup) jako plik do innego odbiorcy czy jest możliwość podejrzenia przez kogoś zawartości? w tych właśnie programach?

EDIT- trochę zmieniłem pytanie bo normalnie straszą.............. procentami a przecież pytanie było czy można a nie jak To Zrobić

Zaznaczam, że pytanie dotyczy tylko to co można a nie jak uniknąć wpadki

Edytowane przez rtomkow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@und3r ;] Ty h4x0r ;]

;] kopiowanie filmow z sieci to istny nielegal [;

[; chyba ze kopie zapasowa chcesz miec ;]

;] zglos temat do usuniecia [;

[; jesli procentow nie chcesz miec ;]

3L0 mlodziezy ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jak lecial w tv to mozesz go miec, ale nie wiem czy musi byc ze znaczkiem stacji ;]

ogolnie jezeli nie rozprowadzasz tych filmow (nie masz serwera sieci itp.), to za to ze masz je na dysku nikt ci krzywdy nie powinien zrobic.

Edytowane przez Jin*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Legalnie kopiować w sieci można wtedy, gdy np. masz jakiś film (oryginał) i jesteś z daną osobą w jakiś sposób powiązany (rodzina, długa znajomość itd.). Możesz to zrobić np. wystawiając na ftp pod jakimś hasłem. Jest to tzw dozwolony użytek prywatny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi