rtomkow Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 (edytowane) Witam! Mam pytanko bo nie orientuje się i jestem w tym temacie zielony, chodzi o kopiowanie filmów w sieci- nie chodzi mi o wskazówki jak to zrobić ani jak uniknąć wpadki tylko zapytanie formalne: - Jakie filmy można legalnie kopiować w sieci? -Czy korzystając z Gadu Gadu czy Skyep'a i przesyłając legalną kopię filmu np. nagranie z własnej kamery (backup) jako plik do innego odbiorcy czy jest możliwość podejrzenia przez kogoś zawartości? w tych właśnie programach? EDIT- trochę zmieniłem pytanie bo normalnie straszą.............. procentami a przecież pytanie było czy można a nie jak To Zrobić Zaznaczam, że pytanie dotyczy tylko to co można a nie jak uniknąć wpadki Edytowane 14 Listopada 2005 przez rtomkow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Ten temat zaraz poleci, ale moze zdaze odpowiedziec:> Otoz sciaganie filmow jest legalne, o ile posiadasz juz oryginal i sciagnieta kopie bedziesz traktowal jako backup. W przeciwnym wypadku jest nielegalne:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 @und3r ;] Ty h4x0r ;] ;] kopiowanie filmow z sieci to istny nielegal [; [; chyba ze kopie zapasowa chcesz miec ;] ;] zglos temat do usuniecia [; [; jesli procentow nie chcesz miec ;] 3L0 mlodziezy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Za co ma dostać procenty i dlaczego ten temat ma polecieć ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Nie wiem, tak mi sie tylko powiedzialo:> Aaa i jeszcze jak film jest stary (i zostal juz wyemitowany z niekodowanych kanałach TV), to tez mozesz go sciagnac... chyba:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 (edytowane) no jak lecial w tv to mozesz go miec, ale nie wiem czy musi byc ze znaczkiem stacji ;] ogolnie jezeli nie rozprowadzasz tych filmow (nie masz serwera sieci itp.), to za to ze masz je na dysku nikt ci krzywdy nie powinien zrobic. Edytowane 14 Listopada 2005 przez Jin* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Legalnie kopiować w sieci można wtedy, gdy np. masz jakiś film (oryginał) i jesteś z daną osobą w jakiś sposób powiązany (rodzina, długa znajomość itd.). Możesz to zrobić np. wystawiając na ftp pod jakimś hasłem. Jest to tzw dozwolony użytek prywatny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas0 Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 mozesz jesli to sa filmy "od Julki" ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...