viha Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Mam nowy komputer kupiony na giełdzie( monitor Siemens Nixdorf). Zainstalowane karty graficzna i dźwiękowa, ale nic nie słychać i nie widać. Podobno problem w sterownikach. Jak je ściągnąć? Dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 A jaką masz karte graficzną i dźwiękową? Jak nie wiesz to zainstaluj EVEREST Home Edition (darmowy) i tam się dowiesz co masz i gdzie zassać sterownik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 1. Jeśli nic nie słychać i nie widać, to skąd wiadomo, iż komputer w ogóle działa (wstaje/startuje)? 2. Gratuluję monitora. 3. Ściągnij obudowę i poczytaj nazwy i oznaczenia. Potem wklep to na google.pl, dopisz "sterowniki" i na pewno coś Ci znajdzie. 4. O ile mi wiadomo, Everest nie ma bezpośredniego dostępu do pamięci (żaden program w Windows nie ma), więc nie dostanie się nigdzie, gdzie mógłby odczytać informacje o sprzęcie, do którego nie ma zainstalowanych sterowników. Co za tym idzie - urządzenia takie są nie widoczne dla tegoż programu. Większe szanse ma stary dosowy program PC Info (czy jakoś tak się nazywał - znaleźć go można bodajże na "Hiren's Boot CD"). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 (edytowane) Mam nowy komputer kupiony na giełdzie( monitor Siemens Nixdorf). Zainstalowane karty graficzna i dźwiękowa, ale nic nie słychać i nie widać. Podobno problem w sterownikach. Jak je ściągnąć? Dziękuję. Dowiedz się jaka jest tam karta dwiękowa, graficzna, potem tu poszukaj strony producenta i instaluj. Edytowane 17 Listopada 2005 przez fipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...