mati261 Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Co sądzicie o klawiaturze Logitech G15. Niżej podaje link z jej opisem/testem http://pclab.pl/art17138-1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinio Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Sądzimy, że jest bardzo fajna:) Czekam kiedy się pojawi w sprzedaży:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PgX Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 w tym temacie było o niej trochę napisane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramgis Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Witam. Jestem zainteresowany kupnem tego wynalazku. W związku z tym mam pytanie do użytkowników tej klawiatury. Jak ma się sprawa ze ścieraniem farby na klawiszach? Czytałem gdzieś, że po miesiącu użytkowania komuś zaczęła schodzić farba. Dodam, że klawiaturę można nabyć za ok. 250 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) Ja się od dłuższego czasu napalam na tę klawiaturę :) Dlatego tez się dołączam do pytania. Jak się sprawuje itd. :) Edytowane 12 Października 2006 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) Sama klawiatura dosc dziwna jest. Ogromny skok klawiszy (celowe), same przyciski dodatkowe po lewej, pewnie przydatne w 'grach' jako takich, ale juz konkretnie dla graczy fpp to nie za specjalne to jest rozwiazanie. Wyswietlacz tez bezsensowny bajer. Wielgachna i ciezka. Jedyne co mi sie w niej podoba to bardzo fajne nie walace po oczach podswietlenie. Reszta to srednio, material tez sam plastik i jakas brudzaca sie guma. Jesli kupowac to na allegro mozna za ~200zl kupic nowke, wiecej nie ma sensu placic. Edytowane 13 Października 2006 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@r3C3k Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Mam tą klawiaturę od dłuższego czasu, zdecydowałem się na nią głównie ze względu na podświetlenie. Klawiatura jest bardzo uniwersalna działa nawet pod Linuxem i bajery na wyświetlacz są o niebo lepsze niż pod zakichanego łyndołsa. Jeśli pracujesz po nocy i oczekujesz od klawiatury subtelnego podświetlenia to gorąco polecam. Co do klawiszy to są super, w przeciagu roku zdążyłem załatwić 2 Logitechy UltraX Flaty, po prostu padły od pisania!!! Jakoś laptoka używam od poand 6 lat i klawiaturę tylko raz wymieniałem. UltraX Flat to jedno wielkie nieporozumienie, piszę bardzo delikatnie nie naciskam i nie wale w klawisze jak oszalały, od Logitecha spodziewałem sie lepszego wykonania, a tu klops. Z G15 jest inaczej klawisze mają przyzwoity skok, jest w miarę cicha, wreszczie czuć i ma się pewność, że wciska się odpowiedni klawisz. Podświetlenie dużo daje, a klawisze do G1-G18 to po prostu bajka, nawet nie macie pojęcia jak ułatwiają życie ;D Zdecydowałem się na ta klawiaturę, bo potrzebowałem lekko podświetlonej klawiatury (a nie festyniarskiego podświetlenia prosto z wiejskiej dyskoteki), wygodnej, pisanie na niej należy do przyjemnosći :wink: no i praktycznie niezniszczalnej ;D Nie żałuję ani złotówki wydanej na ta klawiaturę!!! Ta klawiatura to całe centrum dowodzenia :razz: Nie wykorzystywałem jej jeszcze do grania, ale sądząc po tym jak spisuje się pod Linuxem, to może uprzyjemnic każdą grę :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Mam problem. Sprawa wygląda tak: zgodnie z instrukcja podpiąłem klawe (usb) i komputer od razu wykrył dokładnie jaki to sprzęt, wszystko działało. Doinstalowałem tylko programy do obsługi lcd i przycisków g. Wyłączyłem komputer i gdy włączyłem go następnego dnia nie działał lcd i klawisze g,m. Robiłem wszystko: reinstalacja oprogramowania, wyjmowanie i wkładanie kabla. Dopiero kiedy przełożyłem kabel do innego gniazda usb, wykryło klawiaturę i wszystko działało. Po kolejnym off/on kompa klawa nie działała tak jak wcześniej i tylko gdy przełoże kabel do portu usb, w którym klawy jeszcze nie było wszystko działa. Ale do jutra nie będę miał już portów usb do których nie była jeszcze podpięta klawiatura :/ Dodam, że w menadżerze urządzeń ta klawa jest jako urządzenie interfejsu HID. Wiecie jak zrobić żeby klawiatura działała poprawnie po każdym włączeniu komputera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-tomek Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Może spróbuj otworzyć menedżera urządzeń, są tam kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej, pod tym pojęciem kryją się porty USB. Wjedź na koncentratory USB, prawym przyciskiem myszy otwórz właściwości i weź zarządzanie energią. Następnie odznacz zezwolenie komputerowi na wyłączanie portów USB w celu oszczędzania energii. Może pomoże, głowy nie daję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 no niestety to nic nie dało :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...