Grinch Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Witam. W szkole dostałem zajebiste zadanie domowe :D o temacie "Zaplanuj swoją działalność gospodarczą" super :lol: :lol: Jest tylko jeden malutki problem, zupełnie neiwiem jak to zrobić. Pewnie miał ktoś z Was podobną pracę w szkole i mógł by mi użyczyć. W tej "super" pracy domowej mają się znaleść takie oto wiadomości: wybór rodzaju i miejsce działalności badanie rynku (ankieta) formalności związane z podejmowaniem działalności gosp. pozyskanie majątkurentowność firmy prowadzenie księgi podatkowej, przychodów i rozchodów marketing (komunikacja z nabywcą) Nie musi być to dokładnie takie same, wystarczy że będzie bardzo podobne.Byłbym dozgonnie wdzięczny. Pozdrawiam i prosze o szybkie rozpatrzenie mojej prośby, bo mam to do Wtorku zrobić :lol: :lol: 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Possaj gdzieś z netu jakiś biznesplan i troszkę pozmieniaj :-). Bo to co masz zrobi to włąśnie uproszczony biznesplan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 To będe szukał, ale chyba nie znajde :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Witam. W szkole dostałem zajebiste zadanie domowe :D o temacie "Zaplanuj swoją działalność gospodarczą" super :lol: :lol: Jest tylko jeden malutki problem, zupełnie neiwiem jak to zrobić. Pewnie miał ktoś z Was podobną pracę w szkole i mógł by mi użyczyć. W tej "super" pracy domowej mają się znaleść takie oto wiadomości: wybór rodzaju i miejsce działalności badanie rynku (ankieta) formalności związane z podejmowaniem działalności gosp. pozyskanie majątkurentowność firmy prowadzenie księgi podatkowej, przychodów i rozchodów marketing (komunikacja z nabywcą) Nie musi być to dokładnie takie same, wystarczy że będzie bardzo podobne.Byłbym dozgonnie wdzięczny. Pozdrawiam i prosze o szybkie rozpatrzenie mojej prośby, bo mam to do Wtorku zrobić :lol: :lol: 8) w jakiej szkole to dostales ??? tej w orlowie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarecki Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 heh ale zadanko ... :) prowadze działalność to postaram sie .. dla ziomala :) wybór rodzaju działalności - przyjmijmy że meble :) dlaczego ? - rynek na ten asortyment był jest i będzie :) ludzie remontują , kupują chaty , wymieniają stare , zmieniają na nowsze wzornictwo i technologie , wybór mebli jest duży ale robiąc ciekawe i solidne zrobione z dobrych i trwałych materiałów znajdą zbyt i klientów :) trzeba to poprzedzić badaniem rynku zbytu - czy na nasz towar znajdą się klienci - sprawdzić miejscowe sklepy , dotrzeć do konkurencyjnych wykonawców , warto sprawdzić czy nie ma jakiejś luk w towarach . formalności są dość proste - Urząd Miejski - wpis do ewidencji prowadzących działaność gospodarczą i sąd w przypadku spółek Urząd skarbowy - zgłoszenie prowadzenia działalności , deklaracje VAT , i PIT Urząd Statystyczny - dostaniesz nr. Regon dla swojej Firmy Bank - konto ;) pozyskanie środków - kredyt bankowy , leasing lub środki własne lub też wspólnika do prowadzenia ksiąg rachunkowych bierzesz księgową lub zlecasz firmie rozrachunkowej - najpewniej marketing - druk ulotek reklamowych , rozesłanie ogłoszeń prasowych , do Panoramy Firm i PKT , ew telewizja , radio uff , chyba gadam na temat ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Witam. W szkole dostałem zajebiste zadanie domowe :D o temacie "Zaplanuj swoją działalność gospodarczą" super :lol: :lol: Jest tylko jeden malutki problem, zupełnie neiwiem jak to zrobić. Pewnie miał ktoś z Was podobną pracę w szkole i mógł by mi użyczyć. W tej "super" pracy domowej mają się znaleść takie oto wiadomości: wybór rodzaju i miejsce działalności badanie rynku (ankieta) formalności związane z podejmowaniem działalności gosp. pozyskanie majątkurentowność firmy prowadzenie księgi podatkowej, przychodów i rozchodów marketing (komunikacja z nabywcą) Nie musi być to dokładnie takie same, wystarczy że będzie bardzo podobne.Byłbym dozgonnie wdzięczny. Pozdrawiam i prosze o szybkie rozpatrzenie mojej prośby, bo mam to do Wtorku zrobić :lol: :lol: 8) w jakiej szkole to dostales ??? tej w orlowie?? Nie to nie ta szkoła, ale mieszkam niedaleko niej. Dostałe to odziwo w Technikum :lol: :lol: na jakimś posranym przedmiocie ZWOG. A ty do jakiego schoola chodzisz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 heh ale zadanko ... :) prowadze działalność to postaram sie .. dla ziomala :) wybór rodzaju działalności - przyjmijmy że meble :) dlaczego ? - rynek na ten asortyment był jest i będzie :) ludzie remontują , kupują chaty , wymieniają stare , zmieniają na nowsze wzornictwo i technologie , wybór mebli jest duży ale robiąc ciekawe i solidne zrobione z dobrych i trwałych materiałów znajdą zbyt i klientów :) trzeba to poprzedzić badaniem rynku zbytu - czy na nasz towar znajdą się klienci - sprawdzić miejscowe sklepy , dotrzeć do konkurencyjnych wykonawców , warto sprawdzić czy nie ma jakiejś luk w towarach . formalności są dość proste - Urząd Miejski - wpis do ewidencji prowadzących działaność gospodarczą i sąd w przypadku spółek Urząd skarbowy - zgłoszenie prowadzenia działalności , deklaracje VAT , i PIT pozyskanie środków - kredyt bankowy , leasing lub środki własne lub też wspólnika do prowadzenia ksiąg rachunkowych bierzesz księgową lub zlecasz firmie rozrachunkowej - najpewniej marketing - druk ulotek reklamowych , rozesłanie ogłoszeń prasowych , do Panoramy Firm i PKT , ew telewizja , radio uff , chyba gadam na temat ?? :) Sie wie GDYNIA rullezzz :lol: :lol: 8) NO w końcu fachowa pomoc, jak byś miał coś jeszcze to daj znać. A z tego co napisałeś to rozumiem że każdy poszczególny punkt mam rozwinąć i zadanie gotowe :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Niehcce wybrzydzać ale jakby ktoś miał już taką pracę gotową, to normalnie ma u mnie pifkooo :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Witam. W szkole dostałem zajebiste zadanie domowe :D o temacie "Zaplanuj swoją działalność gospodarczą" super :lol: :lol: Jest tylko jeden malutki problem, zupełnie neiwiem jak to zrobić. Pewnie miał ktoś z Was podobną pracę w szkole i mógł by mi użyczyć. W tej "super" pracy domowej mają się znaleść takie oto wiadomości: wybór rodzaju i miejsce działalności badanie rynku (ankieta) formalności związane z podejmowaniem działalności gosp. pozyskanie majątkurentowność firmy prowadzenie księgi podatkowej, przychodów i rozchodów marketing (komunikacja z nabywcą) Nie musi być to dokładnie takie same, wystarczy że będzie bardzo podobne.Byłbym dozgonnie wdzięczny. Pozdrawiam i prosze o szybkie rozpatrzenie mojej prośby, bo mam to do Wtorku zrobić :lol: :lol: 8) w jakiej szkole to dostales ??? tej w orlowie?? Nie to nie ta szkoła, ale mieszkam niedaleko niej. Dostałe to odziwo w Technikum :lol: :lol: na jakimś posranym przedmiocie ZWOG. A ty do jakiego schoola chodzisz ? Teraz to PG a wczesniej do VIII LO, natomiast moja luba do Ekonomika :)8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarecki Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 heh ale zadanko ... :) prowadze działalność to postaram sie .. dla ziomala :) wybór rodzaju działalności - przyjmijmy że meble :) dlaczego ? - rynek na ten asortyment był jest i będzie :) ludzie remontują , kupują chaty , wymieniają stare , zmieniają na nowsze wzornictwo i technologie , wybór mebli jest duży ale robiąc ciekawe i solidne zrobione z dobrych i trwałych materiałów znajdą zbyt i klientów :) trzeba to poprzedzić badaniem rynku zbytu - czy na nasz towar znajdą się klienci - sprawdzić miejscowe sklepy , dotrzeć do konkurencyjnych wykonawców , warto sprawdzić czy nie ma jakiejś luk w towarach . formalności są dość proste - Urząd Miejski - wpis do ewidencji prowadzących działaność gospodarczą i sąd w przypadku spółek Urząd skarbowy - zgłoszenie prowadzenia działalności , deklaracje VAT , i PIT pozyskanie środków - kredyt bankowy , leasing lub środki własne lub też wspólnika do prowadzenia ksiąg rachunkowych bierzesz księgową lub zlecasz firmie rozrachunkowej - najpewniej marketing - druk ulotek reklamowych , rozesłanie ogłoszeń prasowych , do Panoramy Firm i PKT , ew telewizja , radio uff , chyba gadam na temat ?? :) Sie wie GDYNIA rullezzz :lol: :lol: 8) NO w końcu fachowa pomoc, jak byś miał coś jeszcze to daj znać. A z tego co napisałeś to rozumiem że każdy poszczególny punkt mam rozwinąć i zadanie gotowe :?: niom .... troche dołóż bo za krótko będzie ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Possaj gdzieś z netu jakiś biznesplan i troszkę pozmieniaj :-). Bo to co masz zrobi to włąśnie uproszczony biznesplan. Ja pisałem u mine z 2 kuplami na AE taki prosty dość biznesplan. Był to punkt kserograficzny prowadzony przez 3 studentów. Jak chcesz to mogę go gdzieś w chacie poszukać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Napisz o sklepie ze sprzętem komputerowym. Poszukaj w necie, jest tam sporo o prowadzeniu firmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Possaj gdzieś z netu jakiś biznesplan i troszkę pozmieniaj :-). Bo to co masz zrobi to włąśnie uproszczony biznesplan. Ja pisałem u mine z 2 kuplami na AE taki prosty dość biznesplan. Był to punkt kserograficzny prowadzony przez 3 studentów. Jak chcesz to mogę go gdzieś w chacie poszukać...Stary proszę Cię bardzo, poszukaj tego. PLIZZZZZZZZZZ :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Hehehe, ja w szkole elektonicznej którą już szczęśliwie skończyłem też musiałem pisać takie żygi - biznesplan na przedmiocie zwącym się PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Hehehe, ja w szkole elektonicznej którą już szczęśliwie skończyłem też musiałem pisać takie żygi - biznesplan na przedmiocie zwącym się PRZEDSIĘBIORCZOŚĆA nie masz gdzieś tam w szufladzie tej pracy bo bardzo ale to bardzo by mi się przydała :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Sie zobaczy, może przy odrbince szczęscia znajdzie się na jakiejś antycznej płytce z dokumentami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Tylko w swojej pracy [i w zyciu] nie planuj żadnych wałków urządz skarbowy cie zje i zostanbiesz banitą do końca zycia :P wiem bo mam hurtownie, w Polsce jest prze<span style="color:red;">[ciach!]</span>e trzeba walczyc o kazdą złotówke nikt ci niezapłaci dopuki gościa nie weźmiesz na wycieczke :P do ZOO hyhyhy .. niestety tak jest, nawet jakbyś był najlepszy zawsze musisz się liczyć z porażką .... Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Czekam nadal na waszą pomoc, bo ja nic nie znalazłem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Czekam nadal na waszą pomoc, bo ja nic nie znalazłem :/Dziś mój biznesplan poszedł do Ciebie... Sorki ale wcześniej nie mogłem wysłać bo sieć mam tylko w pracy. Oby na coś chociaż sie przydał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Nie wiem na ile ci to pomoże: www.podatki.pl podatki.wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 ehh ta ekonomia i markieting...mialem cos o tym, ale teraz to juz nic nie wiem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 CHciałbym zakończyć ten topic (jutro termin oddania pracy). Dziękuje wszyskim którzy odpowiedzieli na moje błagania :lol: Wszelkie wasze porady zostały uwzględnione i wykorzystane. Pozdrawiam Grinch. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...