beriam Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 (edytowane) Witam Mam problem polegający na tym, ze podkręcę Venica na DFI LanParty UT nF4 Ultra-D, nie ważne- ile następuje zrzucanie pamięci lub komunikat: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL Lub czarny ekram z komunikatem Plik nie został znaleziony: System32 (DRIVERS)NVATAbus.SYS Tak samo zachowywał sie komp gdy mobo było ze stajni Abita (AN8 Ultra) Pamięci sa napewno OK, przy innym procesorze bylo to samo. Na nominalu wszystko jest ok :blink: Konfig w Podpisie. Ja osobiście obstawiam ze dysk jest trafiony <_< Będę wdzięczny za wskazówki ! Edytowane 17 Listopada 2005 przez beriam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 A ja obstawiam, że ciężko będzie tymi pamięciami polecieć powyżej 200MHz (efektywnie 400) przy CL2 (i pewnie innych wyśrubowanych ustawieniach). Ustaw SPD, to może coś zdziałasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 A ja obstawiam, że ciężko będzie tymi pamięciami polecieć powyżej 200MHz (efektywnie 400) przy CL2 (i pewnie innych wyśrubowanych ustawieniach). Ustaw SPD, to może coś zdziałasz. Biorac pod uwage to ze te pamieci latały u kolegi na tej samej plycie spokojnie na 260 przy napieciu 3.2 bez problemu, wiec to chyba nie ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Biorąc pod uwagę, iż tam jest blokada PCI/AGP, to dysk też odpada. Aby to sprawdzić podłącz dysk na ATA, zainstaluj system i sprawdź. Sprawdź też inne pamięci - pożycz od kumpla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...