Yacho Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Temp mierze speedfanem.... komp nieobcizony jakis winamp i 2x firefox - temperatura jest na poziomie 30-32 C ale raz na 40 min podskoczy sobie do 40 - po czym znowu wraca do normy.... ostatnio moj uklad WC zachowuje sie dosc dziwnie dlatego pisze bo byc moze ktos mial taki sam przypadek ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Sądze, ze to wina programu, mi speedfan skacze od -8 do +112 na procku ;) zmierz temp czymś normalnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 yyy ale mi wczesniej nie skakal :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 (edytowane) A mi co włączenie kompa pokazuje różne temperatury ;) Loteria :D Raz od 25 idle- 30 stress a raz 39idle- 41stress - wiec niema co sie martwić ;) Dotknij chłodnicy to na oko bedziesz wiedział czy jest gorąco ;) Edytowane 17 Listopada 2005 przez Drozda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szu_Kierownik Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 (edytowane) A mi co włączenie kompa pokazuje różne temperatury ;) Loteria :D Raz od 25 idle- 30 stress a raz 39idle- 41stress mam identyczna sytuacje :D tyle ze temp z everesta :wink: Edytowane 17 Listopada 2005 przez Szu_Kierownik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 no u m nie też w everest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 tylko ze wy macie Abity na Nforce a ja gigabyte z i865 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Gigabyte też kłamie z temperaturami i to chyba bardziej niz abit... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperRzeźniK Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Wszyscy kłamią i oszukują! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Wszyscy kłamią i oszukują!nie prawda bo Nikt nie klamie a Nikt to jest bardzo fajny Ktos ;] moze temp skacze dlatego ze jakis proces dobiera sie do procka tak ciezko to sprawdzic ? jesli skoki pojawiaja sie przy tych samych warunkach otoczenia szczegolnie czy nie ma przeciagow ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renegat Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Ja uzywam MotherBoard Monitor i nie mam zadnych skokow.. ale faktycznie to pewnie raczej wina czujnika na plycie glownej. Z reszta poeksperymentuj z innymi programami to sie sam przekonasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 A nie lepiej sprawdzac stan diody w CPU? jest masa programow ktore potrafia to odczytac a wynik tego "badania" powinien (bo nie powiem ze musi) byc zawsze prawidlowy. Ja swoje temp na CPU diodzie odczytuje przez Aida32. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Polecam: albo inny markowy, termometr zewnetrzny (nie za 30zl z allegro). A odczyty z mobo to sie rozbija o przyslowiowy kant d*&^. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 No tylko za takie cacko to sobie ladnie licza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 A nie lepiej sprawdzac stan diody w CPU? jest masa programow ktore potrafia to odczytac a wynik tego "badania" powinien (bo nie powiem ze musi) byc zawsze prawidlowy. Ja swoje temp na CPU diodzie odczytuje przez Aida32. Tak jak miałem AthlonaXP to odczyt z diody też był możliwy .... ale niestety nie wszystkie procki tak mają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 NIE SPRAWDZAJ SPEED FANEM! Mówi ci dobrze gość wyżej - sprawdzaj AIDA32. daje ona pomiary z procesora i diody termicznej (róznica jest zazwyczaj ok. 10-15 stopni) Też testowalem sporo programów i lepszego od aida 32 nie znalazlem. testowalem go na wielu plytach, takrze na takiej jak twoja i wyniki są dobre. Everesty i speed fany oczywiście ze mogą podawać nie skaczące wyniki i poprawne, ale to niestety na wszystkich płytach. A aide sprawdzalem na 10 plytach (asua, msi,abit, gigabyte, shuttle, rockst. i z chipsetami zarówno intela, Via ,jak i nForce 2 i 4. Polecam AIDA!!!!!!! :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...