Skocz do zawartości
RONIN3579

Okno Z Góry Kompa.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Właśnie skończyłem robić okno z góry kompa, zajeło mi to ok 6h...

Plexa jest troche porysowanaale to szczegół.

Czekam na komentarze i opinie...

ZDJĘCIA:

LINK1

LINK2

LINK3

LINK4

LINK5

LIMK6

LINK7

LINK8

LINK9

LINK10??

LINK11?

Uch wreszczie koniec zdjęć :lol2:

Edytowane przez RONIN3579

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Bi-color to tak ma być??

z tył obudowy przejście między kolorami jest po środkku a na froncie nie - Niesymetryczne rozwiązania podobno są w modzie (przynajmniej jeśli chodzi o tuning aut) ale tutaj ze względu na plexe nie widać czy linie cała jest po skosie czy za plexą od innego miejsca jest pociągnięta.

No i na brzegu przydało by się troche pilnikiem zadziałać, na bocznej ścianie zresztą też.

Generalnie to do końca nie rozumiem koncepcji (przydało by się zdjęcie z jakiejś odległości żeby całego kompa było widać) ale kto wie, może wyjdzie coś naprawde fajnego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to miało być niesymetryczne, bo tam gdzie jest więcej czarnego będę dawał 9, albo 12 do zasilacza...

Co do tego pilnika to wyszlifowałem to freskiem, kątówką.

ten Bi-color to ma być efekt drapanego alu :D

Na plexe też dam wentyla tylko, że 8.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Git:) zawsze chciałem zrobić okno w "dachu" tylko, ze teraz to nie mam jak (inny mod). jeszcze jak walniesz jakas uszczelke na boki tego okienka to bedzie fajnie:)

Jeszcze mozna w obudowie kolo tego plexi dac jakies super jasne diody zeby sie to plexi na gorze swiecilo jakby. No ale to taka inwencja:P

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem twojgo kompa(fajny zasilacz).

Diod nie trzeba dawać bo będzie jakiś wentylator... (może zrobie jakiegoś moda z wentyla, dam inne diody).

Ale teraz zabieram się za myszke...

Uszczelke nie moge dać, bo ''szufladka'' przeszkadza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no moze i fajnie ale jaki jest sens robienia gornego okna przez ktore zreszta i tak nic nie widac(no chyba ze cos fajnego wymodzisz z zasilaczem),

albo chciales ukazac piekno kabli.....

poza tym z estetyka to raczej nie ma nic wspolnego(na tym etapie)...

jesli sie nie mozesz brzegow okna porzadnie i ladnie wyrownac\wyszlifowac to sprobuj dac uszczelki, tak samo na bocznym oknie, i te okropne sruby....

ale wazne ze cos robisz,i chce ci sie,.........popracuj jeszcze na d tym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 uwaga.. większych zdjec nie mogłes juz dac.... nauczcie sie uzywć resajza... ciesz mi 512Kbitów wymięka przy tym...

2. i jeszcze zdjecia nieostre... nie mozna ich dać w 640x? albo 800x?

3. okno - zadna rewelacja jak na 6h pracy :)

wiecej uwag nie mam :wink:

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Uwaga... mogłem... co to znaczy ''uZywć''??... tylko zajmowały by 2mB :P ...

2. Jak miały by być ostre to zajmowały by 2mB...można dać w 640x! albo 800x! :P ...

3. Okno - mi się podoba... :P ...

Więcej odpowiedzi nie mam... :P

Ps. Nie wiesz jak zrobić ''ż'' to ci powiem: prawy alt + z

:P

Więcej rad nie mam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tą estetyką to musze się niestety zgodzić, ale jakby wysunąć zasilacz do tułu i dać uszczelki to by moim zdaniem wyglądało naprawde fajnie. Szkoda że ta szufladka przeszkadza.. ale z drugiej strony można to przejscie metal-plexa tylko z wieszchu (tak to sie pisze?) czymś zasłonić, żeby nie było brzegu wiudać.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale Ty RONIN3579 dowcipny sie zrobiłeś no :) Jednak w Twoim dowcipie oznajmiasz tylko wszem i wobec .. hmm nawet nie wiem jak to nazwać profesjonalnie.. powiem - buractwo... Czy naprawde uważasz że nie umiem zrobić ż na klawiaturze? :) Ja człowieku wciskałem nie takie literki jak Ty nie wiedziałeś co to jest kalkulator... I polszczyzny to Ty mnie nie ucz... za płytkie są te Twoje dowcipy... dobre.. ale na poziomie szkoły podstawowej.. conajwyżej gimnazjum.

Poza tym.. panie pro-fotografie... objętość zdjecia ostrego i nieostrego jest dokładnie taka sama. Więc jeśli juz robisz zdjecie to mógłbyś chociaż aparatem nie ruszać...

I jeszcze słowo do pana pro-informatyka... 2mB - 2 mili Bajty.. taka jednostka nawet nie istnieje.... Może lepiej zajmij się jezykiem polskim bo widzę ze Ci to dobrze wychodzi... albo może kabaret załóż... bo dowcipniś z Ciebie że hoho :)

dobranoć już i nie wdawaj się ze mną w dywagacje... bo jesteś 2small4me.

Naprawdę mówię.. daj spokój.. nie chcesz dodać zadnego posta z komentarzem skierowanym do mnie... :) Mówię Ci to jako przyjaciel z tweaka :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chciałeś ostre zdjęcia to zajmowały by 2 MB, niewiesz jaki mam aparat więc sią niewtrącaj...

Skąd wiesz, że chodze do gimnazjum :blink: ?? - bo zgadłeś!! :lol2:

Teraz wziołem się za myszke, a w ferie za 2 kompa...

Teraz ja zabawie się w zgadywanki Pelzaczku...

Jesteś bezrobotnym, studentem 5 roku??

Dobra skończmy te kłótnie...

Ale to prawda, że umiesz tylko krytykować, bo wprawei każdy temam co widze to ktytykujesz kogoś...

Daj zdjątka twojego kompa to powem Ci powiem co o nim sądze...

Ok ied robić z myszką remomowanej firmy RONINtech... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) a tak prosiłem żebyś nic nie mówił :)

nie ważne czy zdjecia są ostre czy nie ostre .. ważą tyle samo... róznica może wynikać jedynie z kompresji JPG

tak.. jestem bezrobotnym studentem 5 roku informatyki na politechnice wrocławskiej na wydziale elektroniki, pozatym skończyłem też technikum elektroniczne.. tak że póki co to jesteś jednak troszeczkę za krótki w tych sprawach do mnie :) - nie chwaląc się... oczywiscie :wink:

ja nie krytykuję.. tylko wyrażam opinię.. a sporo osób uważa ze moje opinie są poparte pewnym doświadczeniem z dziedziny elektroniki, informatyki czy majsterkowania... Może po prostu Ty nie rozumiesz moich wypowiedzi i Ci się wydaje że ja najeżdzam na kogoś :)

jestem osobą raczej spokojną.. i nie mam w zwyczaju cepiać sie ludzi... służę jedynie moją opinią jeśli widzę że ktoś papla na forum bzdury :wink:

zdjątka mojego kompa są - jak wskazuje sig - na mojej stronce... a na nią można trafić klikając info o użytkowniku PelzaK..

ps... panie miodek.. jak się pisze kłótnia? :lol:

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

komp wcale nie jest duży.. pojemność ma mneijszą niz bigtower.. tylko jest niski i szeroki :D.. znaczy narazie to to jeszcze stanowi lekki zarys tego co sie tam bedzie działo jak skończe obudowe..

a kierownice no co... napisane jest jak zrobiłem :D... działa do tej pory.. juz 6 lat chyba... i doczekała się przynajmniej ze 40 znanych mi remejków przez inne osoby i przynajmniej jedną dokładną kopię... a nawet lepiej wykonaną niż moja, kierownica :).

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi