Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

I co powiecie o tym:

"technologia wykonania PVA

przekątna 19 cali

rozdzielczość nominalna 1280 x 1024 piksele

kontrast 700:1

jasność 300 cd/m²

maks. częst. odchylania poziomego 81 kHz

maks. częst. odchylania pionowego 75 Hz

wielkość plamki 0,294 mm

czas reakcji plamki 8 ms

kąt widzenia pion 160 °

kąt widzenia poziom 160 °

ilość wyświetlanych kolorów 16,2 mln

analogowe złącze D-Sub 15-pin tak

cyfrowe złącze DVI tak

głośniki nie

obrotowy ekran [pivot] tak

spełniane normy jakościowe TCO 2003

szerokość 408 mm

wysokość 407 mm

głębokość 200 mm

waga 5,4 kg

kolor obudowy srebrny

dodatkowe informacje Magic Rotati

MagicZone

MagicColor

MagicBright2

Safe Mode(Down Scaling in UXGA)

MagicTune with Asset Management

standard VESA 75 mm

regulacja wysokości

funkcja Pibot

podstawka składana (Foldable)"

Mi to wygląda na nowego lidera, bo cena nie za wysoka, pva, dobre konty, dvi, czas reakcji, właściwie wszystko co potrzeba... Jakieś ale .. ?? Jak ktoś miał okazję widzieć ten lcd lub ma jakieś ciekawe info na jego temat to proszę zamieszczać w tym poście. Sam przymierzam się do kupna lcd 19" i jak narazie ten panel chyba wygrywa. Pozdrawiam

Edytowane przez ..::matib::..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli dobrze myślę, to w takiej rzeczy jak 'Users Manual' nie ma (nie powinno) być błędu, a na stronie 68 pisze, że monitor wyświetla 16,7mln kolorów, a TN miały 16,2mln kolorów, dobrze myślę??

Tu jest źródło http://downloadcenter.samsung.com/content/...0395U-00Eng.PDF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli dobrze myślę, to w takiej rzeczy jak 'Users Manual' nie ma (nie powinno) być błędu, a na stronie 68 pisze, że monitor wyświetla 16,7mln kolorów, a TN miały 16,2mln kolorów, dobrze myślę??

Te kolory to różnie piszą ale zwykle VA mają 16,7 a TN 16,2 z 252 tys. generowane. VA mają zwykle kąty min. 170 st, obecnie raczej 178.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest TN, PVA nie miała by kątów 160/160:)

Gucio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj właśnie przed chwilą oglądałem SiemensFujitsu W19-1 za 1349zł. i mi się baaardzo podobał, bo cena - panorama - DVI to jest chyba bajka, konty nie największe, ale monitor stoi na wprost idealnie (lub jak kto woli idealnie na wprost) więc konty nie grają roli. Czerń dla mnie idealna, biel - można się przyczepić bo od boku żółć jest. Ale... A jak ten 950B jest TN to dziękuję, już nie jest liderem... Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie liderem jest 193P Plus. Może dlatego że go mam. Wypas do bólu. Design wygląda jak made by F.A. Porsche. Kąty beznadziejnie duże. Kontrast fabryczny chyba był ustawiony na 1000:1 (max monitora 1200:1) aż oczy bolały, czerń czarna. Smużenia nie widzę, ale nie twierdzę że nie znajdą się szaleńcy, którzy spędzą godziny testując 100gier i patrząc przez lupę na ekran. Jednym słowem bomba. Podobno 193P (nie Plus) różni się tylko kontrastem 800:1. Matryca PVA - czas 8ms. Polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie liderem jest 193P Plus. Może dlatego że go mam. Wypas do bólu. Design wygląda jak made by F.A. Porsche. Kąty beznadziejnie duże. Kontrast fabryczny chyba był ustawiony na 1000:1 (max monitora 1200:1) aż oczy bolały, czerń czarna. Smużenia nie widzę, ale nie twierdzę że nie znajdą się szaleńcy, którzy spędzą godziny testując 100gier i patrząc przez lupę na ekran. Jednym słowem bomba. Podobno 193P (nie Plus) różni się tylko kontrastem 800:1. Matryca PVA - czas 8ms. Polecam.

No monitorek faktycznie fajny, gdyby był panoramiczny i kosztował kilkaset PLN mniej to bym go kupił (teraz chyba są po 2000).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi