Skocz do zawartości
Neo_x

Roznica wydajnosci miedzy geforce 3

Rekomendowane odpowiedzi

Siema..... powiedzcie mi..... jaka jest roznica wydajnosci pomiedzy Palit Geforce3 Ti200 64mb ddr TV a gainward geforce3 ti/450 tv ?? wszystko oczywiscie podkrecone do osiagow ti500 :) roznica w cenie jest 100 zl a jednak GPU to samo :)

THX :)

Pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gainward jest znacznie lepszy jakosciowo niz palit i te 100zl wydasz puzniej na okuliste

Mam R8500 Palit XpertVision i jakos obrazu jest zajebista nawet nie wiem czy nie lepsza od Herca 4500 Kyro II ,bo od Winfasta GF2Ti i R7500 BBA lepsza napewno. Tak więc r8,5k w wydaniu Palita (etykieta XpertVison) jakość ma zajebista. Ale widziałem jakość obrazu na TNT2 M64 32mb by Palit/DAYTONA i krótko mówiąc już lepszy jest Virge 2mb :). Nie wiem jak jest w przypadku Ti200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gainward jest znacznie lepszy jakosciowo niz palit i te 100zl wydasz puzniej na okuliste

Mam R8500 Palit XpertVision i jakos obrazu jest zajebista nawet nie wiem czy nie lepsza od Herca 4500 Kyro II ,bo od Winfasta GF2Ti i R7500 BBA lepsza napewno. Tak więc r8,5k w wydaniu Palita (etykieta XpertVison) jakość ma zajebista. Ale widziałem jakość obrazu na TNT2 M64 32mb by Palit/DAYTONA i krótko mówiąc już lepszy jest Virge 2mb :). Nie wiem jak jest w przypadku Ti200

Ty mi nic nie mow o tnt2 palita :) gdybym nie mial dekodera dvd creative DXR3 to bym juz chyba oczu nie mial ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe kules ma pallita i jesli chodzi o wyswietlany obraz jest duza roznica miedzy gs(dobra jakosc) a palitem(przeciena)

-pozdrawiam wszystkich-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Doom3 na pewno roznicy nie odczujesz... hehe...

nie o dooma sie rozchodzi.... ale o cos takiego jak np: ut2003 na max detalach czy chocby uruchomienie battlefield 1942 :) dodatkowo chce jeszcze dokupic 512 sdram :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UT 2003 na max detalach to u Ciebie tylko w 800x600 - ja mam taką kartę (palita :D) i żyję

spoko.... 800x600 to lepsze niz 512x320 :D a taka propo.... jak Ci sie kreci ta karta?? :) dochodzi do osiagow ti500?? :) tylko dlatego chce kupic ta grafike :) bo nie mam kasy na ti500 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój egzemplarz akurat słabo i dodatkowo zwalnia po podkręceniu :evil:  ..... ale widziałem nieźle wykręcone .....

Tym się właśnie różni gainward ,że nie musisz liczyć na szczęście bo każdy dobrze się kręci.Moja idzie spokojnie 250 gpu i 550 pamięci dalej nie kręce bo chłodzenie już nie wytrzymuje i wszystko robi się bardzo ciepłe jak zmienie chłodzenie to pójdzie więcej :D ,a wiem że to nie jest szczęśliwy traf bo dwóch znajomych ma którym też idzie 250/550

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj palit gf3ti20064mb kreci sie nie gorzej niż gainward (no może GPU troszke słabiej) 240/540, a co do jakości obrazu to bez przesady - na 17' w 1024/768, jest OK. Wierzcie mi że dużo ważniejszy jest monitor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój gf4 GS 450 kręci się jak w podpisie - 3D Marka przechodzi w loop 4 na 250/550 ale giery po około 20 min wywalają/zawieszają mi system.

Co do jakości obrazu, to nie narzejam (1024x768x100hz na przyzwoitej 17"), zdecydowanie lepiej niż Gf2 Creative'a kumpla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wspomniano tu o Radeonach od palita - jak znajdziecie jakies info o nich na stronie palita to mnie oswieccie, bo ja szukalem i wychodzi na to ze produkuja tylko na kosciach nvidii (a tez mialem karte w pudelku XpertVision - jakosc obrazu super).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...