Gość Pioorek Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Witam. Kupilem dzisiaj pamiec (512 mb) do kompa. 1 slot 512 mb 2 slot 256 mb 3 slot 256 mb Ta kosc z 512 mb jest dwustronna, reszta jedno I oto problem: podczas gry w NFS:MW wywala mnie do windy, a podczas filmiku w FEAR komp mi sie restartuje. Problem pojawil sie po dolozeniu ramu. POMOCY LUDZIE!!! Jestem zdesperowany. :sad: Mem testem nie moge wykonac w ogole testu, tzn o co chodzi? Wlaczam mem test, jest napisane zeby wlozyc dyskietke (jest wlozona, wyczysczona dyskietka), wkladam dyskietke, wciskam "a" (tam mam dyskkietke ;p) jest npiasane znow zeby wlozyc dysk, a potem wicsnac enter - wciskam enter, stacja dyskietek buczy i mem test sie wylacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 jaki zasilacz :> ? może ta nowa kostka kopnięta. wyjmij tą 256 i zostaw samą 512 i spróbuj zapuścic memtesta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 ok zapuscilem memtesta 12 errorow 512 mb w dol (tzn errory byly na np. 340 mb 120 mb ale nie byly wyzej niz 512 mb) w pierwszym slzocie 512 mb w drugim 256 i w trzecim 256 czy to oznacza ze ta 512 kopnieta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 na to wygląda że kopnięta, zauśc memtesta na pojedyńczej 512 i jak wywali błędy to idź o wymiane prosić, a i nie napisałeś jaki zasilacz masz :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Jeśli jest nowa, to raczej brak współpracy z pozostałymi kośćmi. Proponuję zresetować ustawienia bios lub przynajmniej ustawić wszystko odnośnie pamięci na Auto/SPD itd. Można też przy pomocy CPU-Z odczytać wpisy SPD poszczególnych pamięci i ustawić parametry tej najwolniejszej z najdłuższymi czasami. Pamięci pobierają niewiele prądu (około 5W, o ile dobrze pamiętam), więc wątpię, aby zasilacz był winny. Do testowania pamięci polecam Gold Memory - jest bardziej pewny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Hehe mam Feela 350 w mam na pisane w podpisie powered by... sprawa wyjasniona wg. mnie wywalilo mi 14 bledow i wszystkie byly nie wyzej niz 512 mb tylko w dol,, wiec pierwsza kosc wlasnie kopnieta. Sama nie chciala wystartowac wszystko sie jebalo poprostu byla zrabana... juz prosze o zwrot kasy i kupuje kingstona. mozliwe ze az 12 bledow? pamiec nowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 jaka tam nowa, oni te kostki wyjmują z jednego kompa a później sprzedają jako nowe :P bo w sumie co sie może zużyć w pamięciach :) chyba że kupowałeś nowe zapieczętowane w pudełku no to dziwne :> a zasilacza nie zauważyłem w sigu [;[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 T obyly twinmosy koles mial do sprzedania ze 100, poza tym byly w pudelku po kingstonie ;o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...