Skocz do zawartości
Gość Pioorek

Resety I Wychodzenie Do Windy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kupilem dzisiaj pamiec (512 mb) do kompa.

1 slot 512 mb 2 slot 256 mb 3 slot 256 mb

Ta kosc z 512 mb jest dwustronna, reszta jedno

I oto problem:

podczas gry w NFS:MW wywala mnie do windy, a podczas filmiku w FEAR komp mi sie restartuje. Problem pojawil sie po dolozeniu ramu. POMOCY LUDZIE!!! Jestem zdesperowany. :sad:

Mem testem nie moge wykonac w ogole testu, tzn o co chodzi? Wlaczam mem test, jest napisane zeby wlozyc dyskietke (jest wlozona, wyczysczona dyskietka), wkladam dyskietke, wciskam "a" (tam mam dyskkietke ;p) jest npiasane znow zeby wlozyc dysk, a potem wicsnac enter - wciskam enter, stacja dyskietek buczy i mem test sie wylacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok zapuscilem memtesta

12 errorow 512 mb w dol (tzn errory byly na np. 340 mb 120 mb ale nie byly wyzej niz 512 mb) w pierwszym slzocie 512 mb w drugim 256 i w trzecim 256

czy to oznacza ze ta 512 kopnieta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli jest nowa, to raczej brak współpracy z pozostałymi kośćmi. Proponuję zresetować ustawienia bios lub przynajmniej ustawić wszystko odnośnie pamięci na Auto/SPD itd.

Można też przy pomocy CPU-Z odczytać wpisy SPD poszczególnych pamięci i ustawić parametry tej najwolniejszej z najdłuższymi czasami.

Pamięci pobierają niewiele prądu (około 5W, o ile dobrze pamiętam), więc wątpię, aby zasilacz był winny.

Do testowania pamięci polecam Gold Memory - jest bardziej pewny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe mam Feela 350 w mam na pisane w podpisie powered by... sprawa wyjasniona wg. mnie wywalilo mi 14 bledow i wszystkie byly nie wyzej niz 512 mb tylko w dol,, wiec pierwsza kosc wlasnie kopnieta. Sama nie chciala wystartowac wszystko sie jebalo poprostu byla zrabana... juz prosze o zwrot kasy i kupuje kingstona. mozliwe ze az 12 bledow? pamiec nowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaka tam nowa, oni te kostki wyjmują z jednego kompa a później sprzedają jako nowe :P bo w sumie co sie może zużyć w pamięciach :) chyba że kupowałeś nowe zapieczętowane w pudełku no to dziwne :> a zasilacza nie zauważyłem w sigu [;[

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi