her Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 czesc chce sobie kupic nagrywarke DVD.Za bardzo nie znam sie na tym sprzecie wiec wszystkich prosze o porady :D ma ona kosztowac do 950zl.co polecicie? jeszcze mam takie pytanie zwiazane z formatem odtwarzania i nagrywania.te tansze nagrywarki maja tak jakby mniej mozliwosci jezeli chodzi o odwtarzanie i nagrywania, o ile sklepy dobrze podaja dane techniczne.jezeli ktos orientuje sie o co chodzi to prosze o wyjasnienie tej kwestii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Benq, Nec, Pioneer, LG z droższych Plextor, ale nie wiem czy warto nagrywarka za 950zł??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 (edytowane) bierz cokolwiek jakiejś normalnej firmy okolo 170-220 zł... w dzisiejszych czasach nagrywarki tyle nie kosztują... swoją drogą, spotkałem się z tym samym u kolegi który b. dobrze się znał na software ale nic nie wiedział o hardware, dlatego kompletowałem mu zestaw... spytałem się czemu nie umieścił w zestawie dvd-rw tylko jakis cd-rw ze starego kompa a on mi powiedział że nie ma wolnego tysiąca... to ile ty myślisz że nagrywarka kosztuje? no tak z 960 zł... :mur: dane osobowe kolegi oczywiście zastrzeżone :lol: jeszcze raz: teraz na nagrywarki dvd wydaje się trochę poniżej 200 zł. Edytowane 24 Listopada 2005 przez jediknight Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 (edytowane) Za tą kasę to chyba mowa o stacjonarnych wypalarach, a poza tym mam dziwne wrażenie, że już dzisiaj był taki temat założony na testowym przez ciebie. Sprecyzuj swoje wątpliwości i zadaj pytanie w odpowiednim dziale: Tutaj albo tutaj. Edit: Sorki albo coś mi się w oczach poprzestawiało, albo temat został przeniesiony. Edytowane 24 Listopada 2005 przez Mastiff Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
her Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Chodzi o nagrywarke stacjonarna, sorry, ze nie sprecyzowalem, ale myslalem ze kazdy sie domysli po cenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 (edytowane) Za tą kwotę zastanowiłbym się chyba nad Panasonic DMR-ES10. Jeżeli chodzi o odtwarzanie, to czyta wszystkie formaty, a odnośnie najważniejszego, nagrywania, Panasonic najlepiej radzi sobie z minusami, ale płyty przez niego nagrane bez problemu dają się odtwarzać na większości odtwarzaczy DVD. W tej cenie nie dostaniesz nagrywarki z HDD, więc możliwość zapisu na płyty DVD-RAM może się przydać (szybki start zapisu). Chodzi o nagrywarke stacjonarna, sorry, ze nie sprecyzowalem, ale myslalem ze kazdy sie domysli po cenie... :D ... zrób eksperyment: zapytaj TUTAJ jaką nagrywarkę do 200zł, ciekawe jakie padną pierwsze odp. :) sorry za OT ;) Edytowane 24 Listopada 2005 przez Mastiff Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
her Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 PANASONIC DMR ES20 jest troche drozsza,ale czy oplaca sie wydac wiecej,czy jest jakas zasadnicza roznica miedzy ES10, a ES20? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Właściwie to ta sama nagrywarka, w sieci jest informacja, że ES10 potrafi jednocześnie nagrywać i odtwarzać, ale jakoś nie jestem do tego przekonany, wydaje mi się, że jest to błąd w opisie(trzeba sprawdzić dokładnie w jakimś sklepie). Ja osobiście polecam DMR-ES20, mam o niej dobre zdanie głównie z trzech powodów: 1. Trwałość i niezawodność. 2. Nagrane przez nią płytki bez problemów czytają inne odtwarzacze. 3. Dobry zarówno zapis jak i odczyt płyt. Za tą cenę polecam. (w Avans'ie 888zł). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
her Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 a czy ona posiada funkcje ustawienia nagrywania w odpowiednim przedziale czasowym, od do... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 a polecacie Thomsona DTH8043E - teraz jest promocja, za 599zł. Czyta Divx, do tego moim zdaniem Thomson to dobra firma.... brać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventor Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Benq, Nec, Pioneer, LG z droższych Plextor, ale nie wiem czy warto nagrywarka za 950zł??? Wymienione powyżej ale bez NEC. Mam takową i nie jestem zadowolony, a to z tego powodu, że czyta tylko płyty lepszej jakości. A przecież niekeidy trzeba odtworzyć płytkę z hipermarketu za 0,50 zł. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Benq Benq i jeszcze raz Benq :) Kosztuje 210zł a jest super DVD-RW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 ale tu chodzi o stacjonarne nagrywarki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Nie rozumiem? :/ Benq to normalna nagrywarka jak każda inna (wew.) tylko że dobra :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Stacjonarne znaczy takie jak magnetowid :] stawiasz taką przy tv i nagrywasz nią programy tv ;] teraz rozumiesz? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makchiavelli Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Panowie mam zamiar kupic DVD ale znajomy doradzil zeby taka z nagrywaniem kupic. No ale nagrywanie to juz nie odtwarzacz tylko po prostu nagrywarka. Nie znam sie na tym, wiec zapytam was. Nagrywarka DVD to tak samo odtwarzacz? plus to, ze bedzie mi nagrywac filmy z telewizora na plyte? Tak samo ma wiele formatow odtwarzania jak DVD czy dvix? Bardzo was prosze o wytlumaczenie. NIe szukam nic drogiego. Cos okolo 200 zl, moze 250zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 (edytowane) Panowie mam zamiar kupic DVD ale znajomy doradzil zeby taka z nagrywaniem kupic. No ale nagrywanie to juz nie odtwarzacz tylko po prostu nagrywarka. Nie znam sie na tym, wiec zapytam was. Nagrywarka DVD to tak samo odtwarzacz? plus to, ze bedzie mi nagrywac filmy z telewizora na plyte? Tak samo ma wiele formatow odtwarzania jak DVD czy dvix? Bardzo was prosze o wytlumaczenie. NIe szukam nic drogiego. Cos okolo 200 zl, moze 250zl. Chyba jeszcze nigdy nie spotkałem się z czymś takim żeby nagrywarka nie mogła odtwarzać filmów. Raczej jest odwrotnie. Z reguły potrafi odczytać więcej formatów. Za kwotę jaką podałeś to może coś takiego: http://www.allegro.pl/item603863212_najlep...p3_pl_menu.html Wydaje się być bardzo rozsądna Jest jeszcze coś takiego: http://www.allegro.pl/item607025991_nagryw...mi.html#gallery Tyko nie wiem na jakim poziomie stoją stacjonarne nagrywarki samsunga, ale komputerowe raczej nie grzeszą popularnością. To co w niej interesujące to obsługa DVD-RAM czego LG chyba nie ma. p.s. Wydaje mi się, że na forum są także panie. Edytowane 15 Kwietnia 2009 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 a polecacie Thomsona DTH8043E - teraz jest promocja, za 599zł. Czyta Divx, do tego moim zdaniem Thomson to dobra firma.... brać?zadnego Thomsona jezu boj sie boga! to jest bardzo awaryjna i menu obslugi do d... jesli z tanszych to polecam lg np:rh-388 a jak cos lepszego i drozszego to panasonioc lub pioneer sprzedaje rtv w sklepie i troche sie na tym znam 4 lata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...