Skocz do zawartości
kamadan00

Jaki Zasilacz?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od pewnego czasu moj komp swiruje pawiana.A mianowicie podczas grania i latania po sieci(to rzadziej) restartuje sie sam...automat :) :mur: .Po przecztaniu kilku tematow doszdlem do wniosku ze winny jest chyba zasilacz.

I teraz pytanko.

1.czy sie myle?

2.jesli sie nie myle to jaki zasilacz byl by najlepszy do mojego sprzetu.

Dodam tylko ze po zakupie wymienialem pare rzeczy,a mianowicie :Wstawialem karte SB 24 live,512 Ram 400mhz,nagrywarke lite on i wstawilem 3 dodatkowe wiatraczki.

A to moj sprzet:

ZASILACZ:Forton/source Model ATX-300 GTK1 300W (to tyle co wyczytalem ,nie znam sie na tym)

Reszta:

Pentium 4 3Ghz

1024 DDR 400mhz

Radeon 9600 XT 256 mb

Nec DVDrw

Lireon CDRW

[za cholere nie mam pojecia jaka mam plyte glowna.to co znalazlem w EveREScie SiS 648FX]

jesli cos jeszcze powinienem podac to powiedzcie

Z gory THX.

Edytowane przez kamadan00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy takim konfigu to jużnawet 300-watowy Fortron może nie wyrabiać, ale ja bym zmierzył napiecia miernikiem dla pewności.

hmm.... no tak tylko ze ja niemam zadnego miernika :-| .a wiec mowisz ze to prawdopodobnie wina zasialacza.to ile wat potrzebuje ten sprzet?

Znalazlem taki: Fortron BlueStrom 350W cena okolo 240zl.

Edytowane przez kamadan00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Model płyty jest napisany gdzieś na laminacie. Wklep go w google i poznasz producenta. Poza tym powinieneś mieć pudełka/paragon/gwarancję, bo sprzęt nie wygląda na zabytek.

2. Zanim wydasz 240PLN, to koniecznie poczytaj o sposobach mierzenia napięć oraz np ten temat:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=100972

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi