kamadan00 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) Witam! Od pewnego czasu moj komp swiruje pawiana.A mianowicie podczas grania i latania po sieci(to rzadziej) restartuje sie sam...automat :) :mur: .Po przecztaniu kilku tematow doszdlem do wniosku ze winny jest chyba zasilacz. I teraz pytanko. 1.czy sie myle? 2.jesli sie nie myle to jaki zasilacz byl by najlepszy do mojego sprzetu. Dodam tylko ze po zakupie wymienialem pare rzeczy,a mianowicie :Wstawialem karte SB 24 live,512 Ram 400mhz,nagrywarke lite on i wstawilem 3 dodatkowe wiatraczki. A to moj sprzet: ZASILACZ:Forton/source Model ATX-300 GTK1 300W (to tyle co wyczytalem ,nie znam sie na tym) Reszta: Pentium 4 3Ghz 1024 DDR 400mhz Radeon 9600 XT 256 mb Nec DVDrw Lireon CDRW [za cholere nie mam pojecia jaka mam plyte glowna.to co znalazlem w EveREScie SiS 648FX] jesli cos jeszcze powinienem podac to powiedzcie Z gory THX. Edytowane 25 Listopada 2005 przez kamadan00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Przy takim konfigu to jużnawet 300-watowy Fortron może nie wyrabiać, ale ja bym zmierzył napiecia miernikiem dla pewności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamadan00 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) Przy takim konfigu to jużnawet 300-watowy Fortron może nie wyrabiać, ale ja bym zmierzył napiecia miernikiem dla pewności.hmm.... no tak tylko ze ja niemam zadnego miernika :-| .a wiec mowisz ze to prawdopodobnie wina zasialacza.to ile wat potrzebuje ten sprzet? Znalazlem taki: Fortron BlueStrom 350W cena okolo 240zl. Edytowane 25 Listopada 2005 przez kamadan00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Niby góra 250W, ale kup sobie miernik za niecałe 20 złi pomierz, albo pożycz od sąsiada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 1. Model płyty jest napisany gdzieś na laminacie. Wklep go w google i poznasz producenta. Poza tym powinieneś mieć pudełka/paragon/gwarancję, bo sprzęt nie wygląda na zabytek. 2. Zanim wydasz 240PLN, to koniecznie poczytaj o sposobach mierzenia napięć oraz np ten temat: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=100972 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Dla takiego kompa minimum to Delta/Forton 350W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...