Skocz do zawartości
CyberDe@th

Problem z AA na MSI GF4 Ti4200

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!!!

Mam taki problem, a wlasciwie moj kolega. Mianowicie kupil on grafike: MSI GF4 Ti4200 64MB DDR VIVO. Wszystko byloby OK, gdyby nie pewnie przykry fakt. Po wlaczeniu AntyAliasing'u (2x, czy 4x) na ekranie w grach 3D pojawiaja sie zolte prostokaciki ulozone w poziomych i pionowych liniach z przerwami ok. 2-3 cm w poziomie i 0,5-1 cm w pionie. Dodam, ze karta nie byla krecona. Te bledy wystepuja zarowno w Win98SE, jak i w XP. Karta byla juz w serwisie, a w jej zastepstwie kolega dostal GF3 Ti200, na ktorym ten problem nie wystepowal - sprawdzalem osobiscie). Dzisiaj karta wrocila z serwisu - ta sama, a nie nowa, tylko, ze z nowymi naklejkami :/ Problem nadal wystepuje, a jest gorzej niz bylo przedtem. Teraz te prostokaciki wystepuja na srodku ekranu, a przedtem na dole :evil: . Detki to 31.00 MSI. Plyta glowna: MSI KT4 Ultra z Kingstonami 333MHz 256MB DDR w slocie i Barracuda IV na IDE. Hmm... Nie wiem co jest nie tak - moze ktos pomoze?? W kazdym badz razie z gory Dziekuje i pozdrawiam,

CyberDe@th.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ha ha ha kolego na 99% karta jest uwalona !!!! Miałem coś takiego !!!

kupiłem tego same MSI tylko bez vivo i po paru dniach wylzały mi takie paski na ekranie, z początku myślałem, że to stery, potem że źle wsadziłem karte do slota , potem że za bardzo podkręcony proc aż poszedłem do kumpla i sie okazało że u niego to samo.Poszedłem do sklepu i gostek od kopa mi wymienił nawet nie patrzył czy to u niego kupiłem :) tu bravo dla PCPROJEKTU w krakowie !!! tera wsio hula jak cza !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh... bylem przekonany, ze karta uwalona, ale teraz jestem pwien po tym co napisales :) Na szczescie bylem dzisiaj na gieldzie i poszedlem do kolesia, ktory sprzedal mojemu koledze ta karte. Jutro moj kolega ma dostac nowa karte :) Mam nadzieje, ze wszystko bedzie OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Równiez jestem za tym, że karta jest uwalona.

Ale czy da się uwalić sam AA? Przecież bez wygładzania schodków jak pisałeś jest w porzo.

W każdym razie dobrze zrobiłeś, że już ją oddałeś. Ja Ci ją zwrócą to sprawdź czy nie masz znowu tej samej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Padl sam AntyAliasing, bo poza tym wszystko dziala OK. Nie ja BEDE wymieniac ta karte, a moj kolega. Wczoraj dostal z serwisu, ale nadal jest walnieta, ale po rozmowie z szefem firmy udalo mi sie ustalic, ze jutro kolega odbierze nowa, a stara wrici do serwisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...