Skocz do zawartości
bielski

Blue Screen

Rekomendowane odpowiedzi

... i mało sie dowiedziałem

witam

mam właśnie problem z blue screenami, czytałem topic ulisesa o BS ale zbyt duzo sie nei dowidziałem. mam taki problem gdy podkręce swojego proca (celeron 1000 na Abicie VH6) do fsb 133 napiecie podniose do 1,6 lub 1,65 to windows sie włącza, programy sie ładują ale po chwili wyskakuje blue screen i [gluteus maximus] :/ najcześciej tresc tego BS mówi żebym wyłaczył lub usunął nowo zainstalowane oprogramowanie, wyłączył jakies buforowanie w biosie Oo. Zdażył sie tez błąd o treści BAD_POOL_HEADER ale w wyszukiwarce microshitu nic nie znalazło, może wie ktoś jak sobie poradzić z tymi BS'ami, bios do płyty mam najnowszy ( 7j )

aha i jeszcze jedno gdy ustawie fsb na 140 to podczas ładowania wyskakuje także BS ale z treścią o AICP (czy jakos tak) ze mam to wyłączyć itd. bardzo prosze o pomoc z góry dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasilator mam 230W wsumie dziwne ze wszystko jeszcze chodzi, kumpel moze mi dac jakis zasilator 350W tylko mówi że jakis syfny bo był razem z obudową więc raczej nie bede ryzykował :] i kupie sobie fortrona z allegro

edit

mam jeszcze jakis stary zasilator o mocy 200W z pierwszego kompa :D (120mhz) i moze do niego podłączyć dyski + optyczny, a do mojego obecnego tylko mobo ?

Edytowane przez bielski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten "syfny" 350W jest o niebo lepszy od Twojego 230W (o ile rzeczywiście ma 230W). Innymi słowy możesz na nim próbować.

Zanim cokolwiek kupisz na Allegro, to pożycz od innego kumpla jakiś firmowy zasilacz (Chieftec, Tagan, Modecom, Fortron, ostatecznie może być Feel, Delta).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie OK, ale w praktyce (na dłuższą metę) to NIE.

Proponuje sprzedać oba zabyki i kupić Modecoma 300 (lub 350). Na forum polecają tutaj Fortrony oraz tanie Delty. Jeśli inni forumowicze nie wyrażą sprzeciwu, to weź Fortrona lub Deltę. Ja obstawałbym jednak przy MC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi