$kubi Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Witam! Chciałem was prosić o poradę... Mam zamiar kupić sobie monitorek 17' LCD w granicach 1400zł... Proszę o podanie mi tutaj Modeli ( najlepiej z LINKAMI do sklepow... ) monitorów które będą najlepszym wyborem... Jako iż dawno nie wyszedl jakis nowy model zastanawiam sie czy kupowac teraz czy poczekac... monitor mam zamiar sobie ufundowac na mikolaja :) PzdR B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Witam! Chciałem was prosić o poradę... Mam zamiar kupić sobie monitorek 17' LCD w granicach 1400zł... Proszę o podanie mi tutaj Modeli ( najlepiej z LINKAMI do sklepow... ) monitorów które będą najlepszym wyborem... Jako iż dawno nie wyszedl jakis nowy model zastanawiam sie czy kupowac teraz czy poczekac... monitor mam zamiar sobie ufundowac na mikolaja :) PzdR B) Kupuj bo z 17" to mało co wychodzą nowe ciekawe matrcye, w 19" to co innego ale z 17 to tylko coś w stylu samsung 770P. http://www.gvcnet.pl/?mod=5&id=287 Gucio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 jakieś inne propozycje? mialem zamiar brac jakis model LG 1740 ale stwierdzilem ze zapytam was o zdanie jeszcze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyboy666 Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 polecam IIyama E431S, używam od ponad roku (kosztował 1800zl) i jestem bardzo zadowolony, kolory żywe, gra sie super! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 partyboy666 @ 1. bez przesady 1500zl za 17" na TN w obecnej chwili to pomylka - za ta sama kase masz np 19" Samsunga SM913N ktory ma taka sama matryce i rozni sie tylko brakiem wejscia DVI, ze nie wspomne o Hyundaiach, Belineach, ... wszytko 19' na TN ponizej 1500 2. zeby nie bylo sam mam taki monitor (PLE431E) i jak patrzylem to od 2 lat nic sie w nim nie zmienia - poza matryca kiedys byla od AUO a teraz o ile pamietam od Samsunga i nadal nie daja kabla DVI w komplecie do Iiyama - przy takiej cenie to porazka $kubi @ 1. jezeli na 100% chcesz cos na TN i masz zamiar wydac okolo 1400 to laduj sie w 19 a nie 17 2. jezeli nie wiesz na czym w praktyce polega roznica miedzy TN a xVA/IPS tylko strzelales/kierowales sie wygladem/itp typujac tamtego LG -> zrob wycieczke po MM lub podobnych sklepach gdzie maja duzo monitorow i poogladaj je na zywo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 wychodzilem z zalozenia ze lepiej kupic mocna 17'' niz slaba 19'' czekam na wasze propozycje... chodzi mi glownie o dobre odswiezanie by sie nie zamazywalo nic, ladne kolorki, cene nie przekraczajaca 1400 zł i o to by byl na lata :) A co do tej wycieczki to napewno ja odbede :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 wychodzilem z zalozenia ze lepiej kupic mocna 17'' niz slaba 19'' czekam na wasze propozycje... chodzi mi glownie o dobre odswiezanie by sie nie zamazywalo nic, ladne kolorki, cene nie przekraczajaca 1400 zł i o to by byl na lata :) A co do tej wycieczki to napewno ja odbede :) Tylko nie oceniaj "siły" monitora po cenie:) Iiyama Sony to wg mnie marki drogie i jadące na dawej opinii. Na lata to się kupowało CRT teraz LCD szybko się "rozwijają" (szybciej niz rok czy 2 lata temu) bo popyt zwiększył się drastycznie. Gucio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Boze nie jestem az takim lajkiem zeby rozrozniac monitory po cenie? :/ wybacz... A co do tego liyama czy sony to nic mi nie mowi... jakies konkretne modele? poleccie ludzie jakis monitor prosze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalin20 Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Witka!!! chodzi mi glownie o dobre odswiezanie by sie nie zamazywalo nic zapewne chodzi ci o czas reakcji :D Jeżeli chcesz monitor do gier to zrezygnuj z LCD i lepiej tą kase którą masz przeznacz na wielki monitor CRT powiedzmy 21 cali i jak najlepszą karte graficzną (w sumie już masz niezłą). Wszystie LCD smużą... jedne bardziej inne mniej. Zależy to od tego jak bardzo masz wyczolone oko. No i jeszcze trzeba pamiętać że dane które podają producenici dotyczące czasu reakcji nijak mają sie do rzeczywistości. Te 6, 8, 12 ms to chwyt marketingowy. Jeśli jesteś zdecydowany na LCD to polecam Samsung'a 770P. Oparty na matrycy PVA z dopalaczem czyli dobry czas reakcji matrycy, dobre kolorki z głębokim czarnym, możliwość podłączenia przez dvi. Cena w okolicach 1500 PLNów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Boze nie jestem az takim lajkiem zeby rozrozniac monitory po cenie? :/ wybacz... A co do tego liyama czy sony to nic mi nie mowi... jakies konkretne modele? poleccie ludzie jakis monitor prosze... Jezeli chcesz dobry 17" LCD to masz znikomy wybor, na dobrej matrycy są tylko: samsung 173P+ 1360zł samsung 770P 1470zł fujitsu P17-2 (matryca samsunga) 1580zł Takie jest moje zdanie bo uwazam ze 98% 17" LCD ktore są na matrycy TN to szajs dla mnie nie do zaakceptowania. Wsrod 19" LCD na lepszych matrycach jest juz większy wybor. Gucio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 ktos proponowal mi 19''w tych cenach ... moze podacie tez jakies dobre propozycje? narazie jestem zainteresowany samsungiem 770P niewiele ponad 1470zł macie inne propozycje? jakies 19''? co sadzicie o tym? http://allegro.pl/show_item.php?item=74074771 znajomy ze sklepu polecil mi go... ( dobry znajomy... ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 ktos proponowal mi 19''w tych cenach ... moze podacie tez jakies dobre propozycje? narazie jestem zainteresowany samsungiem 770P niewiele ponad 1470zł macie inne propozycje? jakies 19''? co sadzicie o tym? http://allegro.pl/show_item.php?item=74074771 znajomy ze sklepu polecil mi go... ( dobry znajomy... ) O BOSZE to chyba najgorszy LCD jaki widziałem cena KOMPLETNIE nie adekwatna do jakości(obrazu, bo obudowa całkiem fajna;) na takim samym LG tylko 19" film wygląda tak: http://www.friend.za.pl/TN.htm (LCD ten po lewej) LG NIE ZROBIŁO OSTATNIO ZADNYCH NOWYCH DOBRYCH MATRYC tylko odswieza obudowy i papierowe parametry. Za 17" na TN więcej jak 1000zł wg mnie nie warto płacić - co innego samsung 770P bo to matryca PVA. Gucio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 a jaki lcd do firmy 17cali (czyli gry odpadają) za 1000zl ma miec glosniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 wiec lg odpada... na polu bitwy zostaje samsung 770p i ? no wlasnie podajcie cos jeszcze konkurencyjnego :) a moze jakas 19'' jak ktos tam wyzej pisal? jezeli tak to jaka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 tak poczytalem i chyba 770p bedzie najlepszym rozwiazaniem... wie ktos gdzie mozna dostac go ponizej 1500 w kolorku czarnym ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasek Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Obawiam sie ze tego monitorka w kolorze czarnym w Polsce narazie nie kupisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 bylem w sklepie dzis i polecono mi 1780U , ale nie odradzano 770p Na korzysc 1780u przemawia to ze kazdy walniety pixel mozna oddac na gwarancje w LG... zas samsung jest na innej lepszej matrycy tylko nie wiem czy on ma naprawde te 6ms ? czy tto jakas srednia przy szrebrny srebrny ? :P teraz juz zostaly tylko te 2 monitory ... LG 1780U i Samsung 770p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Ja polece LG, może to kwestia przyzwyczajenia, ale mój głos idzie na LG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 moja Mama ma w pracy LG 1730S czy tam ile koncowki nie pamietam ... monitorek ladny i podoba mi sie... fakt ze smuzenie jest w nim duze ale to wina jej karty graficznej :) gf2.... tak tez mi powiedziano o smuzeniu w 1780u i innych lg.... smuzenie jest widoczne gdy ma sie za slaba grafike i to grafika wtedy nie wyrabia... Teraz jestem tak na 60% na LG nastawiony ze wzgledu na ta gware..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 (edytowane) bylem w sklepie dzis i polecono mi 1780U , ale nie odradzano 770p Na korzysc 1780u przemawia to ze kazdy walniety pixel mozna oddac na gwarancje w LG... zas samsung jest na innej lepszej matrycy tylko nie wiem czy on ma naprawde te 6ms ? czy tto jakas srednia przy szrebrny srebrny ? :P teraz juz zostaly tylko te 2 monitory ... LG 1780U i Samsung 770p Ktory monitor LCD ma parametry zgodne z rzeczywistością???? ZADEN. LG ma gwarancje na piksle przez 1 miesiąc, jezeli podoba Ci się obudowa tego LG to GO sobie kup ale wg mnie monitora nie kupuje się na wygląd tylko na jakość obrazu!!! Uszkodzone piksle na matrycy typu TN (LG) są znacznie bardziej widzoczne niz na matrycy typu PVA(770P) LG na takiej matrycy mozna kupić za ~800zł!!! więc po co wydawać prawie 2x więcej. Roznica między matrycami TN a PVA jest OGROMNA i takie opinie znajdziesz wszędzie. Fatalne kąty widzenia, fatalne kolory, fatalna czerń tego LG(i wielu matryc TN) a Ty masz jeszcze dylemat...??? Jak ktos nie ma kasy to rozumiem ze jest skazany na tani monitor na TN za 1000zł. Juz brak mi słow sorry ale chyba tylko SLEPY moze kupić tak drogi tak szajsowaty monitor jak ten LG. Smuzenie wina słabej karty graficznej ??? no takich bzdur to dawno nie słyszałem i jest dokładnie odwrotnie: przy mocnej grafice masz w grach obraz z większym FPS i własnie smuzenie(rozmycie) jest bardziej widoczne. Nie wiem co za "znajomy" Ci takich głupot nagadał ale wg.mnie bredzi jak sprzedawca w MediaMarkecie... Jedyny argument dlaczego polecono Ci 1780U a nie odradzono 770P jest taki ze te samsungi to najlepiej sprzedające się monitory 17" lepszej klasy a ten LG to lezak zalegający w magazynach. Jak nie chcesz samsunga 770P tylko coś na SUPER matrycy TN to kup juz 19, w cenie 1500zł masz spory wybor na tej matrycy. (philips 190S6 1300zł, Philips 190B6 1560zł DVI i gwarancja na 3lata na piksle) Dodam jeszcze ze poniewaz obecne monitory LG mają słabe parametry (nawet na papierze) to niedługo LG wprowadza nowe "ulepszenia" marketingowe i te same monitory na tych samych matrycach nagle będą miały kontrast 1600:1 i kąty widzenia 170/170 (wciąz matryca TN) :-P :-P :-P Gucio Edytowane 1 Grudnia 2005 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenak Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Ludzie :mur: Co ma słaba karta graficzna wspołnego ze smużeniem? To monitor nie wyrabia przy za dużej ilości klatek ;) Mój kumpel ma GF 256 (sławna "jedynka") i jakiegoś TN-owca z 8ms reakcji i zero smug :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 okey watpliwosci rozchwiane i wezme samsunga jezeli sie uda... kumpel ma 1200 zl co mu polecilibyscie? jakas doba 17 lcd go interesuje ale nie chce kupic bubla z MM za 1000 zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 To ja się podepne, bo w dziale monitory ruchu nie ma wcale. Warto kupować taki monitor? : Philips 170B6 . Interesuje mnie w tym monitorze głównie zaleta panela 1 klasy (0/0 przez rok bodajże). Wiem że to TN, monitora zamierzam używać do normalnego userowego użytku (gry, net, word, obróbka zdjęć z cyfraka - i tak są dobre, także taka delikatna). Warto coś innegro brać w tej cenie? Zauważyłem w tym segmencie cenowym tylko 710T, jakieś LG (modelu z DVI nie ma), jakieś Neovo i inne cuda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Ludzie :mur: Co ma słaba karta graficzna wspołnego ze smużeniem? To monitor nie wyrabia przy za dużej ilości klatek ;) Jak jest duza ilosc klatek to jest mocna grafika:) i monitor nie wyrabia. Jak jest mała ilosc klatek to monitor LCD wyrabia i smuzenia nie ma:) więc zalezność - karta graficzna<->postrzegalność smuzenia - JEST Gucio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 to pomozcie i kumplowi cos do 1200 wybrac zeby nie kupil bubla a MM czy gdzietam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...