Ponury Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Mam w planach zakup Radeona 9500 pro. Jak wiadomo karta sama w sobie jest całkiem wydajna. Jakich wyników moge się spodziewać po zinstalowaniu takiej karty w moim kompie. Płyta główna obsługuje tylko agp x2 :( a jak na razie w 3D marku 2001 ma 2900 pkt. Czy mogę liczyć na znaczny przyrost czy muszę wymieniać proca z płytą. Help ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 u raczej nie polecam strasznie bedzie hamowalo ta karta jest raczej pod ddr i agp x8 jak bys wykorzysal chociaz 30procent potencjalu tj karty to powinienes sie cieszyyc a ogolnie rzecz biorac to ci sie nie oplaca )): Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 zamiast tego weź lepiej jakiegoś GF3 lub GF4mx i płytę z prockiem mocniejszą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 wez sobie lepiej GF4 Ti to będzie korzystniejszy zakup 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 oczywiście chodzi mi o Ti 4200 Proc tez bedzie ci go chamował ale nie az tak bardzo Zresztą spójż na mój konfig ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 oczywiście chodzi mi o Ti 4200 Proc tez bedzie ci go chamował ale nie az tak bardzo Zresztą spójż na mój konfig ;) Ja tez mysle nie kupuj tego nie oplaca ci sie ! zmien plyte ! Ps Ati rulezzz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 spróbuj sobie jeszcze bardziej proca wykręcic Ale to i tak nie pomoze no chyba ze bys mial 1100MHz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Proc jaki ci nie będzie chamował RaDKA 9500 i GF4 Ti 4200 musiałby mieć ok 1400-1600MHz i wzwyż Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 A ja ci mowie bierz jesli cie stac, nie jest tak zle z ta wydajnoscia ,ostatnio znajomy kupil do durka 750@900 na sdramach i KT133(bez A) Gf4ti4200 i jego komp doslownie ozyl ;] ,wszystkie nowe gierki ktore wykorzystuja vertex/pixel shadery mu ladnie pomykaja(przyklad Ralli sport challenge w 1024x768x32 i AA quincunx) ,wprawdzie gierki CPU zerne juz gorzej ale tesh sie da grac.A jak juz bedziesz za pol roku zmienial CPU/PLYTA/RAM to bedziesz mial sporo szerszy wybor (Barton,hammer,P4 z HT w normalnych cenach i moshe z 800mhz fsb...) Masz 512mb sdrama ,to sporo a aktualnie ceny DDrow tesh zaporowe, w nowym roku ceny pamieci spadna... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 GF3 nie jest hamowany od 1.6Ghz to gf4 pewnie od 1.8Ghz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 najbardziej mnie dziwi dlaczego wszyscy olecaja to co maja czyzby wszyscy byl nie omylni i zawsze trafili na to idealne ?? oczywiscie no offence Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 P IV 2.4 fsb 533 - 1100 zł Abit BE7 + raid - 630 zł Corsair DDR XMS2700 256MB CL2 (PC-333) - 500 zł Ati Radeon 9500 pro - 970 zł Całość (jak już)=3200 zł !!!!!!!! Jak na razie mam 1/3 ceny więc chyba moge pomażyć :) !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 a ja ci propouje TNT2 :DDDDDDDDD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 proponuproponuje athlona xp np. 1500+ ( używanego jakiegos taniego .... ) plytke jakiegos epoxa 8KHA+ ( tez mozna dosyc tanio zalatwic ) oraz jakiegos radeonka 9000. sprzet bedzie ajnie smigal, dobrze sie bedzie krecil a za pol roku bedzie mozna loooozem zmienic na jakegos antka na 166 kiedy beda tanie jak barszcz ( a na pewno kiedys beda. ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Intel and Ati rulezzz !!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 http://www.sirius.pl/product.php?action=in...fo&id=218&sid=1 Czy ktoś ma taką płytę ? Jak tak to jak się sprawuje i czy ma Soft Menu III(chodzi mi o płynną regulację fsb). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 P IV 2.4 fsb 533 - 1100 zł Abit BE7 + raid - 630 zł Corsair DDR XMS2700 256MB CL2 (PC-333) - 500 zł Ati Radeon 9500 pro - 970 zł Całość (jak już)=3200 zł !!!!!!!! Jak na razie mam 1/3 ceny więc chyba moge pomażyć :) !!! ty skąd wytrzasnąłeś taką cenę radeona 9500 pro--nie pomyliło ci się z radkiem 9500 BEZ pro ?? jeśli to serio to zapodaj linka albo coś BARRRDZO PROSZĘ !!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 MacieX ,Radeon 9500 PRO 128Mb SuperGrace`a w abcdata 880zl :-) ,tylko to hurtownia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Jeśłi qpish go po takiej cenie to dopłacę ci te 20zł. to 900 stów I każdy będzie zadowolony :) (Matko Boska jak tanio!!) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 gdybym qpił tego radka po cenie hurtowej (takiej jaką podałeś)to chyba bym kogoś ozłocił :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Fuck ,nie przyjrzalem sie dokladnie, aktualnie nie maja na stanie, ale spodziewana dostawa.Radki 9500 (bez pro) maja po 718zl , 8 sztuk na stanie.Raczej by kupowanie przezemnie nie mialo sensu bo ja mieshkam w kraku ;].I nie mam po cenie hurt tylko +10zl :-).Ale naprawde trzeba pochodzic po sklepach ,jak dorwiesz taki ktory ma kontakt z ta hurtownia to wystarczy ze jeshcze bedzie w miare spoks gosc za lada i ci sprowadza, dogadaj sie tylko wczesniej co do marzy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Jak beda mieli to rzuc sie cena, adresem, telefonem, kodem i wszystkim co masz pod reka bede wdzieczny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 nie ma co kupowac gwnianej kart tylko dlatego ze masz slaby procesor. teraz masz monete na karte, za 3 miechy bedzie na plyte z prockiem i pamiec. wtedy bedziesz szczesliwy, ze masz do tego dobra karte. ja chyba lykne do pIII gf4ti i bede mogl i tak grac w co chce. btw, wracajac do poprzedniej rozmowy... probowales fsb 150? ja na tym swoim 733 doszedlem do 167. daj chociaz 150 jak mozesz, wszystko ruszy szybciej od razu. i bierz chociaz radka 9500, nie zchodz nizej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Moim zdaniem na krótką metę do takiego proca można by włożyć taką kartę- tak na parę miesięcy do wymiany proca i płyty. Przyrost będzie bardzo wyraźny . Gdy włożyłem gf4 do mojego byłego durona 800mhz w miejsce gf2mx-a gry dostały niezłego KOPA . 3 miesiące później gf4 miał nowego "kolegę" - athlona xp1600 i miałem kolejny przyrost w grach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 i tak na koinec, ajk kupisz, to dopisz tu jak dziala, jakies linki itd. prosze, chcialbym wiedziec, czego oczekiwac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_P Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Mam w planach zakup Radeona 9500 pro. Jak wiadomo karta sama w sobie jest całkiem wydajna. Jakich wyników moge się spodziewać po zinstalowaniu takiej karty w moim kompie. Płyta główna obsługuje tylko agp x2 :( a jak na razie w 3D marku 2001 ma 2900 pkt. Czy mogę liczyć na znaczny przyrost czy muszę wymieniać proca z płytą. Help ! W zeszłym tygodniu kupiłem karte Radeon 9000. Mam również Abita BX 133 RAID, Celeron 1Ghz, 256 RAM, i radeona SDR 256. Po zainstalowaniu karty na na Win 2k SP2 pojawiaja sie dziwne artefakty i niestety częste zwisy systemu, a taki Control Panel nie dał sie zainstalować. Mialem dwa egzemplarze -jeden od Saphire, drugi od Gigabyte, na WIN Xp efekt podobny. Próbowalem na trzech róznych paczkach sterów. Znalazłem na Jamie Mastaha jeszce jedna osobę równeiż z BX -133 która ma podobne kłopoty. Prawdopodobnie przyczyną jest niekompatybilnośś karty z trybem AGPx2.. Nie pomaga najnowszy bios płyty Calosc dyskusji http://infojama.pl/forum/viewtopic.php?t=4909 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Udało mi się wyciągnąc fsb na 165 ale 3d mark sie wieszał. Przy 155 różnie bywało a na 145 komp może chodzić cały dzień , ja na nim gram w batelfielda a temperaturka od 25 do 30 stopni celsjusz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Ponury ja na Twoim mijescu bym bral karty zmienia sie raczej zadko pewnie ze 2-3 lata bedziesz na nowej jechal wiec nie widze problemu proc bedzie hamowal spoko ale nie wychamuje jej to tego co masz teraz na pewno bedize i nieboo szybciej qrde to normalne karta r9500pro jest z deka do przodu wiecej robi sama niz gf2mx wiec nie wolno przesadzac ze nei warto nie wykorzystasz teraz calego potncjalu ale potrzeba go ?? no wlasni przeweaaznei i tak bys nie gral w 1600x1200 z fool wypasem wiec nie trawie takich t4xtow ps cos cienko z Twoim winfastem i jego kreceniem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenAngel Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 ja na pIII 733 z RADKIEM 9000 miałem 4400 3dmarks w najniższej rozdziałce ok. 5,5k, więc prognozuję że na 800MHz taki jaki masz z 9500 to nie będziesz miał więcej w default niż 5500 na 100% poza tym słyszałem żę na BX (to chyba BX?) nie chodzą niektóre nowe ati (np.9000) bo wymagają innego napięcia takiego jakie ma AGPx4, no chyba że trafisz na wersję co obsługuje AGPx2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 GreenAngel przeciez radeon 9000 taki jak ty masz to jest o przynajmniej klase nizej niz radeon 9500 pro to cos w okolicachTi 4400-4600 takze mysle ze wydajnosc do gier przez jakis czas bedzie zadawalajaca a w 3dmarq okoo 6-8k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...