Axcel Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 nie ma co kupowac gwnianej kart tylko dlatego ze masz slaby procesor. teraz masz monete na karte, za 3 miechy bedzie na plyte z prockiem i pamiec. wtedy bedziesz szczesliwy, ze masz do tego dobra karte. ja chyba lykne do pIII gf4ti i bede mogl i tak grac w co chce. btw, wracajac do poprzedniej rozmowy... Dokładnie to samo chciałem napisać (nie będę się powtarzał). Kupując tera karte bedziesz mógł grać w max detalach, a rozdzielczość nie będzie stanowić dla Ciebie problemu. Z kolei później gdy to proc będzie przeważał wydajnościowo nad kartą (tak jak masz w tej chwili) to korzystniejsze bedzie granie w 640x480 lub 800x600. Ja taką strategie prowadze już od jakiegoś czasu (słaby proc - dobra karta, słaba karta - dobry proc) bo poprostu nie mam kasy na jedno i drugie, a do CPU trzeba zazwyczaj zakupić RAM i płyte. Ps: GreenAngel , jakie 5500 wygadujesz? Będzie dużo wiecej, zważywszy na karte (9000 - GF3Ti200, 9500 - GF4Ti) i PIII które są b. wydajne jak na swoją częstotliwości i dorze radzą sobie z szybkimi kartami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Jeżeli Vegeance ma racje co do tych od 6 do 8k w 3d marku to jest to dla mnie bardzo dobra nowina ponieważ mój koompel na celeku 600@750 i Ge Force 4 mx 440 (leadtek , no o/c) wyciągnął tylko 2600 pkt i jak to zobaczyłem to trochę zwątpiłem. Grzybu ! Ty na swojej karcie masz pamiątki 7 ns a ja na swojej coś koło 8.5 ns a to zmienia postać rzeczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Ponury celeron 600mhz to strasznie slaby procesor apstra<span style="color:red;">[ciach!]</span>ac od jego czestotliwosci on jest poprostu beznadziejny ;p nawet nie mam celera 600 w chipie w testach procesrorow za to jest 533 ktory jest sporo slabszy od pIII 500mhzE a pIII 800mhz jest tuz za duronem 850mhz a geforca 4 mx 440 nie bede komentowal bo ta karta ze slabyi procami nadaje sie cytuje "hyba ze do worda" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 A co w takim razie z pogłoskami o nizgodności napięcia i problemami Michała P. Wiem , że ma on radeona 9000 a nie 9500 ale ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Mam w planach zakup Radeona 9500 pro. Jak wiadomo karta sama w sobie jest całkiem wydajna nie nooo nie mogę "całkiem wydajna" człowieku to czego ty oczekujesz jakiej karty jedno lepsze co znam to radek 9700 Pro ale w osiągach są to bardzo zbliżone karty (9500 PRo i 9700 PRo)...boooo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 MacieX ,juz maja na stanie Radeony 9500 PRO 128mb Supergracea ,aktualna cena to 884zl.Co do dzialania na starszych plytach to niewiem ale listuja takie tryby dzialania: -- ... Urządzenia wejścia / wyjścia: wyjście TV, wyjście DVI; Cechy dodatkowe: AGP x1/x2/x4/x8, Wyjście TV w rozdzielczości max. 1024x768, w zestawie konwerter DVI>RGB, w zestawie konwerter DVI>RGB, w zestawie kabel Composite, w zestawie kabel do zasilania, Jednoczesna obsługa dwóch monitorów; ... -- Wiec jako agp x1,x2 tesh dziala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 GreenAngel przeciez radeon 9000 taki jak ty masz to jest o przynajmniej klase nizej niz radeon 9500 pro to cos w okolicachTi 4400-4600 takze mysle ze wydajnosc do gier przez jakis czas bedzie zadawalajaca a w 3dmarq okoo 6-8kja na pIII 1000@1125 i gf4ti licze na jakies 8000. tak podala mi storna nvidii, ze powinienem miec ok8 - 8,5k 3dmarkow. mi to k.r.a starczy z zapasem chwilowo... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 gdzie ci to podała sam chciałbym zobaczyć ile powinienem mieć na swoim :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 gdzie ci to podała sam chciałbym zobaczyć ile powinienem mieć na swoim :D http://www.nvidia.com/view.asp?PAGE=powerof3d i klikasz ANALIZE MY PC. nie da Ci ilosci 3dmarkow tylko procentowo przyrost wydajnosci. troszke mam dystans do tego, ale wyglada prawdopodobnie. i dziala tylko w ie. I jest to jakis test madonion. tak w ogole, wlasnie sprawdzilem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...