.Kuba Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 (edytowane) czesc, moje pamieci sie dziwnie zachowuja. Przy normalnym podkręcaniu nie chcą przekroczyć 400Mhz :/(napiecie podniosłem do 2.8) wiecie moze czemu? Wszystko kręcone na płycie DFI procek: sempron 3000+ Edytowane 29 Listopada 2005 przez .Kuba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Próbowałeś poluzować timingi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 siemano tez mialem taki problem na plycie DFI nf3 250GB i chodzilo o zmiane jednego z timingow, ten jeden z tych ostatnich, wartosc ust na bodajze 4708, skrot jego to chyba "Traf" czy cos tkaiego... :) oczywiscie najpierw warto sprawdzic i luzowac inne timingi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klyma89 Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Sprawdz tymingi a wszystko bedzie ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Mam te pamięci i puszczone są w dualu - aby działały na 150MHz (300) musiałem dać 2.7v, wyżej nie chcą iść mimo luzowania timingów i podnoszenia napięć. I też oczywiście na M-Tec'ach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) Ale jakie masz MTec'e? 1A4T (winbondy), AA4T (winbondy), 1DDT czy jeszcze jakieś inne? (Jak nie wiesz, o co chodzi, to na tym zdjęciu masz 1DDT - przyjrzyj się naklejce http://www.pccentrum.pl/images/images_prod...00_twinmos.jpg Ja mam jedną kość AA4T i kręci się bardzo fajnie (PC400 2-2-2-6-1T @2,7V); druga to jakiś "zwykły" MTec - ma problemy z Command Rate 1T przy PC400 @2,8V - może masz ten sam problem (spróbuj dać 2T)? Edytowane 30 Listopada 2005 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Ale jakie masz MTec'e? 1A4T (winbondy), AA4T (winbondy), 1DDT czy jeszcze jakieś inne? (Jak nie wiesz, o co chodzi, to na tym zdjęciu masz 1DDT - przyjrzyj się naklejce http://www.pccentrum.pl/images/images_prod...00_twinmos.jpg Ja mam jedną kość AA4T i kręci się bardzo fajnie (PC400 2-2-2-6-1T @2,7V); druga to jakiś "zwykły" MTec - ma problemy z Command Rate 1T przy PC400 @2,8V - może masz ten sam problem (spróbuj dać 2T)? CADT... Dobra spróbuje pozmieniać... Pzdr. AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 CADT... Dobra spróbuje pozmieniać... Pzdr. AragornPL No i nic to nie dało... Te pamiątki są żałosne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Jedną kość mam 1DDT a drugą CADT , próbowałem na 1T i na 2T kręcic i nic. Dochodze do FSB 250 i pamieci obnizam aby chodziła jako 200Mhz i dziwna rzecz, przechodzi sprawdzanie dysków i zatrzymuje sie prz "Verifying DMI Pool Data". Czy wyżej wymieniony przypadek moze byc spowodowany kiepskimi pamieciami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) Tak przy okazji zapytam... mam u siebie na półce zakurzone kości TwinMOS 2x256 ze starego kompa - oznaczenia AADT - powiedzcie mi czy to dobra partia? Akurat na seriach TwinMOS'ów się praktycznie nie znam. Z góry dzięki za odp. Edytowane 11 Grudnia 2005 przez PUNISHER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) AragornPL zmien ustawienia w biosie na te: trc=12,trcd=16,max asynch lat=8ns.read preamble=7ns(tutaj zmieniaj od5,5-7,5ns) u mnie przy takich ustawieniach (ale przy asynch=9 i read preamble=8 ) sprawdzalem dzis pamiatki na 240 przy 2,5-4-3-10 2T przeszly superpi na 16m, 3dmarka... (napiecie 2,7v) moze bede sprawdzac w prime je dzisiaj, ale mysle, ze nie bedzie problemow bez tych zmian jakiekolwiek przekroczenie 400MHz - bledy... Edytowane 11 Grudnia 2005 przez wako Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...