ntgale Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Witam, Dawno nie interesowałem się sprzętem i mało wiem o platformie s754. Właściwie to jakaś dogłębna wiedza nie jest mi potrzebna. Mam tylko jedno pytanie: czy opłaca się zmieniać to co mam czyli DFI NF2 + mobil na jakiś komplet na s754 powiedzmy z sempem 2600+ lub 2800+? Wiele osób z tego forum miało NF2 później s754 - co o takiej zamianie sądzicie? Póki co wykluczam s939 ze względu na zmianę karty graficznej - no chyba że kupię jakąś płytę s939 ze zintegrowaną grafiką. Poza tym chcę zmienić sprzęt nie dokładając do niego - nie jest mi to potrzebne. Czekam na opinie i komentarze. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Przecież są płyty główne z agp na 939, więc nie widze problemu, no może poza tym że nie warto przy 939 brać agp. A wracając do tematu, myślę że warto-przyszłościowe bardziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) Ja akurat nie zgodzę się z powyższą opinią. Na nf2 jeszcze można pograć, a przez ten czas dozbierać sobie kapustę na grubszą wymianę sprzętu. Ja lubię czuć zmianę w mocy, a ty takiej wielkiej poprawy bym się raczej nie spodziewał. No chyba że koszty byłyby niewielkie - w sensie oddajesz stary sprzęt w rozliczeniu (wiele małych sklepów przyjmuje nf2 bez zgrzytów) i dopłacasz niewiele do tej przesiadki Co do "przyszłościowe bardziej" Grzecha - to nie sądzę żeby akurat ta platforma była przyszłościowa. No chyba że inaczej rozumie przyszłościowe niż ja. (Gwoli ścisłości - dla mnie przyszłościowe to takie które będzie się jeszcze rozwijać, a nie że jest nowsze...) Edytowane 30 Listopada 2005 przez Ouara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Kompletnie możemy sobie olać gry - nie gram i nie zamierzam. Właściwie to kompa używam wyłącznie do oglądania TV lub czasem filmu. Płyta, którą mam wydajnościowo jest świetna, ale ja tego i tak nie wykorzystuję, stąd myślę o jakimś tańszym czymś na s754 - wkońcu to 64 bity i na dłużej by wystarczyło niż 32 - tak myślę, chyba dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Co do "przyszłościowe bardziej" Grzecha - to nie sądzę żeby akurat ta platforma była przyszłościowa. No chyba że inaczej rozumie przyszłościowe niż ja. (Gwoli ścisłości - dla mnie przyszłościowe to takie które będzie się jeszcze rozwijać, a nie że jest nowsze...)Chodziło mi o pci-e, ale w ogóle masz troche racji w treści posta, może nawet większą niż ja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...