Skocz do zawartości
Gość MaRuH

Czy Zasilacz Umiera?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem tu nowy(znajomy polecił to forum :) ) i już mam problem <_<

Mianowicie od pewnego czasu dokładnie od ok 2 tyg komp mi sie sam restartuje mam blue screeny zwiechy totalna niestabilność kompa.I podejżewam że to zasiłka bo jest nią Megabajt 350W,komp ma już 3 miesiące i wszystko chodziło spoko aż do teraz.

muj komp to:

AMD Athlon 64 3000+ venice 939

Gigabyte GA-K8NF-9 nVidia nForce4 4x

jedna kość pamięci GeIL 512MB 400 CL2.5(miałem zamiar dokupić drugą no ale może kasa pujdzie na zasiłkę :? 200zł)

Gigabyte GeForce 6600GT 128MB

Seagate 120 GB Barracuda SATA

nagrywarka DVD

no i ten MB 350W!!! :sad:

I pytanie CZY ZASILACZ PADA!! czy może to wina czegoś innego,virusów nie ma robiłem 2 razy formata i to samo :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na 80% zasilacz na 20% pamięci i inne komponenty. taki zasilacz przy takim sprzęcie to jak mercedes z silnikiem malucha :) możesz jeszcze sprawdzic pamięci programem goldmemory żeby sie upewnić czy to one nie są przyczyną. nawet jeśli zasilacz nie jest przyczyna to polecam jego zmiane ze względów bezpieczeństwa, bo jak już padnie zasilacz to może za sobą pociągnąć reszte sprzętu ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary, to cud, ze jeszcze Ci to dziala :wisielec: Kumpel mial idento na kodagenie 300W, ale konfig z deka slabszy (d800, k7vta3, 256, 60gb, dvd). Wymien zasilacz i nawet sie nie zastanawiaj, bo wkrotce reszta kompa moze zawitac na zlomie albo jako dawca czesci ;)

Edytowane przez jvt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze po wypowiedziach że siedze na BOMBIE :? starszy sie pytał w pracy kumpla co zna się na kompach i je składa że to zasilacz,macie racje musze go jak najszybciej zmienić co polecacie do 200zeta no +50zł w ostateczności sie jeszcze dorwie? HucK polecasz mi Delte ale one sa dosc tanie 60zł to chyba zbyt tanio na dobrą zasiłkę no ale może sie myle :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Delty i Fortrony - to najlepsza kalsa średnia, są to zasiłki 350watowe, i śmiało ciągną średni sprzęt(twój pociagną śmiało)nie opłaca się przy twoim konfigu kupować lepszej, lepsze zasilki(tagan szef, itp) sa potrzebne to bardziej prądożernych konfigów(np. mój pierwszy w sygnaturce) jednym slowem - bierz deltę lub fortrona ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Delty i Fortrony - to najlepsza kalsa średnia, są to zasiłki 350watowe, i śmiało ciągną średni sprzęt(twój pociagną śmiało)nie opłaca się przy twoim konfigu kupować lepszej, lepsze zasilki(tagan szef, itp) sa potrzebne to bardziej prądożernych konfigów(np. mój pierwszy w sygnaturce) jednym slowem - bierz deltę lub fortrona ;)

Masz racje tylko że ja chce wykręcić proca,grafe,może z rok kupie lepszą wydajniejszą grafe i jak kupie teraz pożądną zasiłke to nie bede musial puzniej wymieniac zasilacza,a ta delta to nie wiem czy pociagnie moje zamiary heh :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie sypią tu Deltą i Fortronem, ale ja bym przy takim sprzęcie rozważania rozpoczynał od Modecom 350GTF. Za drogi sprzęt, aby pakować zasilacz poniżej 100PLN. Przy takiej wartości sprzętu lepiej mieć zasilacz na wyrost niż się pozbyć całego konfigu, gdy zasiłka wyleci w powietrze.

Do konkretnego kręcenia (także grafiki) to już Tagan, Chieftec i moce bliżej 400W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie sypią tu Deltą i Fortronem, ale ja bym przy takim sprzęcie rozważania rozpoczynał od Modecom 350GTF. Za drogi sprzęt, aby pakować zasilacz poniżej 100PLN. Przy takiej wartości sprzętu lepiej mieć zasilacz na wyrost niż się pozbyć całego konfigu, gdy zasiłka wyleci w powietrze.

Do konkretnego kręcenia (także grafiki) to już Tagan, Chieftec i moce bliżej 400W.

Racja,zastanawiam sie nad takim http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14429 czy może byc czy jest coś lepszego :unsure: ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam jestem tu nowy(znajomy polecił to forum :) ) i już mam problem <_<

Mianowicie od pewnego czasu dokładnie od ok 2 tyg komp mi sie sam restartuje mam blue screeny zwiechy totalna niestabilność kompa.I podejżewam że to zasiłka bo jest nią Megabajt 350W,komp ma już 3 miesiące i wszystko chodziło spoko aż do teraz.

muj komp to:

AMD Athlon 64 3000+ venice 939

Gigabyte GA-K8NF-9 nVidia nForce4 4x

jedna kość pamięci GeIL 512MB 400 CL2.5(miałem zamiar dokupić drugą no ale może kasa pujdzie na zasiłkę :? 200zł)

Gigabyte GeForce 6600GT 128MB

Seagate 120 GB Barracuda SATA

nagrywarka DVD

no i ten MB 350W!!! :sad:

I pytanie CZY ZASILACZ PADA!! czy może to wina czegoś innego,virusów nie ma robiłem 2 razy formata i to samo :unsure:

megabajt to nie zasilacz tylko wynalazek i na tym skonczylbym dyskusje......

kup se jakiegos fortrona lub enermaxa tanio, ew huntkey/neotec drozsze troszke.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za wypowiedzi zamówiłem sobie już tego tagana:)

tagan bedzie idealny!

pol roku temu kupilem wersje 480W, a kilka dni temu wlasnie ta 380W z PFC..

obie chodza niesamowicie cicho i maja BARDZO stabilne napiecia!

nie bedziesz zawiedziony :)

pozdro ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tagan bedzie idealny!

pol roku temu kupilem wersje 480W, a kilka dni temu wlasnie ta 380W z PFC..

obie chodza niesamowicie cicho i maja BARDZO stabilne napiecia!

nie bedziesz zawiedziony :)

pozdro ;)

Dzięki teraz jestem pewien że jest dobry :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi