Skocz do zawartości
ed00s

Zasilacz 400 Wat Fortron

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak w temacie i opisie

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=7...82+wys%C5%82any.

Taka aukcje znalazlem ale nie wiem cyz do jest dobre rozwiazanie, czy jest bezpieczny ...

konfiguracja

Venice 3200 - nie bede krecił!!

2X 512 ram

x1800 xl albo xt albo 7800 gf

2 dyski 1 naped dvd-rw

karta satelitarna

audigy x-fi najtanszy model

Pisze tak bo jestem jeszcze w fazie zakupow na ebay

Prosze o nie piszanie spekulacji chodzi mi o rzeczowe opinie

Pozdrawiam ed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie to jest zastanawiające ed00s z tą aukcją sam sie zastanawiam czy nie robią tam ludzi w balona, gdyz po pierwsze zrobili niewyraźną fotke naklejki z danymi zasilacza a ja widze ze tam nie ma czegos takiego jak dwie linie 12V czyli 12V1 i 12V2 to juz dla mnie jawne oszustwo tak mi sie wydaje bo zasilacz rozni sie od tego na stronie producenta no i ten nie ma wyjscia SATA a ten na stronie producenta ma. wydaje mi sie ze wyprzedają na allegro jakąś starszą wersje tego zasilacza i umyslnie wprowadzic chca nas w bład, to juz ta 350tka jest pewniejsza gdyz na zdjeciu wyraznie podane są dwie linie 12V a to podstawa przy mocnych kompach i grafach. Mimo wszystko dobrze by było gdyby wypowiedział sie tu ktos bardziej doswiadczony na zasilaczach. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tej 400tki to też porównywałem z danymi ze strony producenta... rzeczywiście są różnice... również w wyglądzie...

Co do 350tki to polecam TEN MODEL http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=74984574

Chyba że ktoś potrzebuje wtyczkę 24pin i SATA to ewentualnie polecam nowszą wersję - ten z mojej sygnatury... choć rzadko jest spotykany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry fakt teraz sie przyjrzalem i fakt jest taka sama pozna pora robi swoje :)

Ja polecam to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73970629 ciche i wydajne :wink: pozdrawiam

witam widze ze masz u siebie a64 3000+ oraz pare innych pradozernych rzeczy teraz pytanie masz u siebie ten zasialcz z linka ktory podales ??

probwales jakiegos OC sprzetu ?? wystarcza ten zasilacz ??

dzieki za info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry fakt teraz sie przyjrzalem i fakt jest taka sama pozna pora robi swoje :)

witam widze ze masz u siebie a64 3000+ oraz pare innych pradozernych rzeczy teraz pytanie masz u siebie ten zasialcz z linka ktory podales ??

probwales jakiegos OC sprzetu ?? wystarcza ten zasilacz ??

dzieki za info

U siebie uzywam zasilki z budy czyli Delte 400W. Ogolnie zasilka daje rade ale chodzi glosno. Sprzet oczywiscie krece ale w granicach rozsadku :lol2: Proc na 2,5GHz 1,5V i grafa na 430/600. Ten Seasonic z aukcji bedzie lepszy od mojej zasilki i przede wszystkim bedzie cisza :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze obojetne co wezmiesz bedziesz zadowolony z wyboru... Fortron sprawdzony ,a Seasonic nieco "egzotyczny" :wink: Ja wzialbym Seasonica zeby przekonac sie jak to naprawde dziala (troche martwi mnie ubogie okablowanie...),ale zasilki imo porownywalne ,a Seasonic ma dwie linie 12V vs. jedna w Fortronie :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi