Varrol Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 Mam Celerona 1.2GHz już od jakiegoś czasu. Przy max napięciu na jakie pozwalała płyta 1.67V (czy jakoś tak), a płyta na dodatek standardowo zwiąksza napięcie o 0.5V czyli w sumie jest 1.728 (tak podaje hw monitor). No więc zrobiłem modyfikację i teraz mam napięcia od 1.67V do 1.82V czyli realnie 1.72V do 1.87V. Pomijam że dalej na U 1.87V nie idzie na 1.6GHz, ale on nie idzie nawet na 1.56GHz - chyba mnie szlag trafi. Wiem, że to wina procka, bo poprzednio miałem procka na FSB 133MHz i chodził z dzielnikiem 100:100:33. Komp wstaje na 1.6GHz, ale winda wysiada. Jakieś pomysły (oprócz zamordowania sprzedawców ze slklepu w którym kupiłem procka)? Dodam, że to wersja BOX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberDe@th Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 Moge tylko poradzic zmiane chlodzenia lub przerobke procka, a to moze byc dla niego baaardzo szkodliwe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 Już niedługo zakładam wodne, ale i tak czarno to widzę :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 Varrol - bez lepszego chlodzenia nic nie wskurasz. przeprowadzilem raz taki tescik. W zimie otworzylem okno i w pokoju bylo chyba z 5st C :) i poszedl na 1.6Ghz ale zaraz sie winda wysypala. Przy zamknietym oknie nawet nie chcial sie pokazac znaczek windowsa. Tylko POST i koniec. Zamontowac tylko i wylacznie WC i pojdzie spoko na 1.6Ghz moze nawet wiecej. Co ciekawe nikt z nas jeszcze nie zalozyl WC na tego celka i nie wiadomo jak sie bedzie zachowywal. Jestem przeokropnie ciekaw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...