Argennto Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Witam mam problem .. Zasilacz Fortron 300-60GTP do dziś chodził idealnie żadnych zastrzeżeń ale wstaje dziś rano naciskam Power wiatraczki się na moment zakręcą i tyle ... i takk w kółko .. to napewno wina zasilacza gdyż teraz mam podpięty inny i wszystko jest OK .. Nagle i jeszcze pzrez noc mógł się uszkodzić ?? Co może być przyczyną ?? nie było żadnego dymu , oznak spalenia nic ... jak jest podłączony to dioda na płycie świeci się StandBy .. Z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi Napięcia na liniach 5 i 12 V przez ten ułamek sek naciśnięcia Power .. wskazują wartośc 0.2 - 0.3 V .. Dziwny troche przypadek czyżby uszkodził się w nocy przez jakiś impuls z sieci elektrycznej .. ?? oprzedniego dnia było wszystko dobrze .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Sprawdź czy nie robi się gdzieś zwarcie, ja miałem taki sam numer. Hiper chodził okej a jak podłączałem Chiefa to komp nie włączał się. Okazało się, że wtyk zasilania przy flopie był przyczyną. Poodłączaj wszystkie zbędne rzeczy i spróbuj uruchomić kompa <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 zasilacz się włącza ale układ zabezpieczający go wyłącza, możliwe że uszkodził się przy załączaniu kompa, oddaj na gwarancje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argennto Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 już działa ... naprawiłem go ... gwarancji już dawno nie miał .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 już działa ... naprawiłem go ... gwarancji już dawno nie miał .. a jak go naprawiles? bo moze sie innym przydac jakby mieli taka sytuacje w przyszlosci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...