BikerBo Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 witam, chcialbym sprawdzic napiecie linii 12v miernikiem, tylko nie wiem w ktoreym miejscu zmierzyc :unsure: , gdzie najlepiej mierzyc, prosze o podpowiedz, bo chce zobaczyc jakie mam napiecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Bierzesz molex (wtyczka zasilania od dysków twardych) i wciskasz + do kabla żółtego, - do kabla czarnego = zasilanie 12V + do czerwonego, - do czarnego = 5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 niewiem moze glupie pytanie, ale najlepiej mierzyc na linii z dyskiem czy na nowej ? w ktorych momentach linia 12v jest narazona na skoki napiec ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 sprawdzilem :) ufff speedfan jest glupi albo moja mobo ma czujniki jakies z przemytu :D wyniki : nieobciazona linia 12v = 12,1v obciazona linia 12 v = 12,1v chyba nie jest tak zle jak na chiefa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...