Skocz do zawartości
viking34

Windaxp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od pewnego czsu nie moge dokonać defragmentacji dysków z poziomu Windows'a

Otwiera się okno defragmentacji,mogę sobie kliknąc na Analizuj lub Defragmentuj i ... nic się nie dzieje.system przeskanowałem AVG,skanerem antywirusowym z onet.pl i Spybotem - niby czysty.

Wasze sugestie?

pozdrawiam...

p.s OS to Windows XP

Edytowane przez viking34

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy dysk pracuje (czy świeci się kontrolka), jaki system plików, jak długo czekałeś na reakcje programu, co jest napisane w kolumnie 'Status sesji' przy defragmentowanym dysku ?

he he - dysk pracuje super,system plików NTFS,w status sesji nie zaglądałem :(,program odpala się momentalnie tylko nie defragmentuje,zaznaczam wybrany dysk - i nic.

sqj - dzięki - spróbuje tak zrobić jak wrócę do domu - czyli jutro

pozdrawiam

p.s - o wynikach powiadomie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdź czy masz odpowiednią ilość wolnego miejsca na dysku (chyba min. 15%).

Poza tym polecam do defragmentacji program O&O Defrag Professional - szybszy i lepszy :) .

ilośc wolnego miejsca na dysku 29%,nie interesuje mnie inny program do tego zadania ,tylko przyczyna dlaczego systemowy defragmentator nie działa....

pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi