viking34 Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 (edytowane) Witam! Od pewnego czsu nie moge dokonać defragmentacji dysków z poziomu Windows'a Otwiera się okno defragmentacji,mogę sobie kliknąc na Analizuj lub Defragmentuj i ... nic się nie dzieje.system przeskanowałem AVG,skanerem antywirusowym z onet.pl i Spybotem - niby czysty. Wasze sugestie? pozdrawiam... p.s OS to Windows XP Edytowane 10 Grudnia 2005 przez viking34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 czy dysk pracuje (czy świeci się kontrolka), jaki system plików, jak długo czekałeś na reakcje programu, co jest napisane w kolumnie 'Status sesji' przy defragmentowanym dysku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 cmd -> defrag c: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viking34 Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 czy dysk pracuje (czy świeci się kontrolka), jaki system plików, jak długo czekałeś na reakcje programu, co jest napisane w kolumnie 'Status sesji' przy defragmentowanym dysku ?he he - dysk pracuje super,system plików NTFS,w status sesji nie zaglądałem :(,program odpala się momentalnie tylko nie defragmentuje,zaznaczam wybrany dysk - i nic. sqj - dzięki - spróbuje tak zrobić jak wrócę do domu - czyli jutro pozdrawiam p.s - o wynikach powiadomie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viking34 Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 cmd -> defrag c:Niestety,nie dało rady. Taki komunikat otrzymałem: "System Window nie może połaczyc sie z aparatem Defragmentatora dysków" Co robić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viking34 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 sprawdź czy masz odpowiednią ilość wolnego miejsca na dysku (chyba min. 15%). Poza tym polecam do defragmentacji program O&O Defrag Professional - szybszy i lepszy :) . ilośc wolnego miejsca na dysku 29%,nie interesuje mnie inny program do tego zadania ,tylko przyczyna dlaczego systemowy defragmentator nie działa.... pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...