Skocz do zawartości
flasht

Windows 2000 I Restarty!

Rekomendowane odpowiedzi

W zasadzie wszystkie minidumpy wygladaja tak samo:

Symbol search path is: *** Invalid ******************************************************************************** Symbol loading may be unreliable without a symbol search path.		   ** Use .symfix to have the debugger choose a symbol path.				   ** After setting your symbol path, use .reload to refresh symbol locations. *****************************************************************************Executable search path is: ********************************************************************** Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. **																   ** The Symbol Path can be set by:									**   using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable.				 **   using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. **   using .sympath and .sympath+									**********************************************************************Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 2*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exeWindows 2000 Kernel Version 2195 (Service Pack 4) UP Free x86 compatibleKernel base = 0x80400000 PsLoadedModuleList = 0x804814c0Debug session time: Wed Dec  7 20:13:53.121 2005 (GMT+1)System Uptime: not available********************************************************************** Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. **																   ** The Symbol Path can be set by:									**   using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable.				 **   using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. **   using .sympath and .sympath+									******************************************************************************************************************************************************																			 **						Bugcheck Analysis									**																			 ********************************************************************************Bugcheck code 0000007FArguments 00000008 00000000 00000000 00000000ChildEBP RetAddr  Args to Child			  WARNING: Stack unwind information not available. Following frames may be wrong.8046eaf4 00000000 00000008 00000000 00000000 nt+0x66d69WaitForEvent failed

Ktos ma jakis pomysl dlaczego windows sie restartuje?

PS. Jak probuje ustawic symbole wg instrukcji FAQ w Debug Analisys dostaje informacje:

***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis.

Edytowane przez flasht

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzales pamięć memtestem?

Też mam win 2000 i jest super! Masz świerzego??

Swierzutki Windows 2000 SP4 ze wszystkimi updateami... Moze dodam ze komputer jest dosc cienki: Celeron 700, 128MB ram, GF2GTS ... Testowalem w SuperPi i jakos przechodzi wiec to raczej nie w tym problem... Temperatury idle 38, max 47-49'C... najczesciej restarty wystepuja w grach (wszelakiej masci) - dodam ze gry na windows ME dzialaly normalnie i nie bylo zadnych problemow... co dziwne gry wykrzaczaja windowsa prawie odrazu wiec jakos dziwne by bylo jaky sie cos przegrzewalo :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najczesciej restarty wystepuja w grach (wszelakiej masci) - dodam ze gry na windows ME dzialaly normalnie

I tu może jest problem - WIN2K do gier za bardzo się nie nadaje !. W dawnych czasach jak miałem w domu tylko jednego kompa i moje dzieciaki chciały w coś pograć to był problem więc zainstalowałem dwa systemy na dwóch partycjach - na C: WIN98 a na E: WIN2K dla mnie. I chodziło tak parę latek ( system wybierało się na starcie z pojawiającego się menu ).

Pozdr. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U siebie mialem win2k od daty wydania do wydania windowsa 2003 (na ktory sie przesiadlem) i nigdy nie mialem problemow z grami ani z restartami... powiem wiecej... uwazalem go za najbardziej udany system microsoftu! wiec nie wiem czy da sie cos wyczytac z tych dumpow ale jutro sprobuje jakies zalaczyc... niestety w tej chwili nie mam dostepu do tamtego komputera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest raczej kwestia systemu co sterowników do niego. Zmień sterowniki na inne. Jeśli masz 70.xx i lub nowsze, to zmień na starsze. Jeśli zaś masz poniżej 30.xx, to zmień na nowsze. W każdym razie spróbuj rózne inne wersje sterowników. Ja dość długo miałem 2000 i chodził bardzo dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest raczej kwestia systemu co sterowników do niego. Zmień sterowniki na inne. Jeśli masz 70.xx i lub nowsze, to zmień na starsze. Jeśli zaś masz poniżej 30.xx, to zmień na nowsze. W każdym razie spróbuj rózne inne wersje sterowników. Ja dość długo miałem 2000 i chodził bardzo dobrze.

Zmienilem sterowniki na 6xxxx i gowno. Nadal to samo. Nawet jeszcze raz system przeinstalowalem... Odinstalowalem Outposta i Antywirusa... Sprawdzilem pamieci goldmemem i nic nie znalazl. POMOCYYYYYYYY :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi