Skocz do zawartości
mac1us

Horror!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Zakupiłem ostatnio zasilacz Fortron 400W. Podpiąłem go bezproblemowo, nacisnąłem power i...nic. Komp nie wystartował (MSI k7n2Delta, A2600XP+,R9200). Podpiąłem owego Fortrona do innego kompa (Soltek 75KAV, dureń 800) i smiga aż miło. Co to może być??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz możliwość sprawdź miernikiem czy w tej małej wtyczce jest napięcie- między czarnym a żółtym kabelkiem. Sprawdzaj poza kompem- zmostkuj zielony kabelek z jakimkolwiek czarnym we wtyczce atx.

Z drugiej strony bywało już że zasilator z jedną płytą pracował a z drugą nie- bez wyraźnego powodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ten Fortron to uzywka to moze ma wyrobione styki -> jak podlaczles na tego MSI to latwo weszla wtyczka czy trzeba bylo sie "silowac" ? w sumie latwej to poznac przy odlaczaniu - jak wytczka latwo wychodzi to wyrobiona albo badziewne gniazdo ATX na plycie (jak np na budzetowych ASUSach gniazda jak na ASROCKach = miekki plastik i luzy)

trzeba sprobowac odlaczyc -> podlaczyc pare razy - moze za ktoryms razem zaskoczy (ewentulanie poruszac wtyczka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz jest nowy, nieużywany. Wtyczka wchodzi i wychodzi ciężko. A procedure wpinania, wypinania, dociskania itp. powtarzałem N razy... Masakra..Nie wiem co robic:( A miernika niestety nie posiadam. Mam go reklamować?? Czy jest jakis sposób żeby się z tym uporać (może nie ma gdzies styku?)

Edytowane przez mac1us

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi