mac1us Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Witam wszystkich. Zakupiłem ostatnio zasilacz Fortron 400W. Podpiąłem go bezproblemowo, nacisnąłem power i...nic. Komp nie wystartował (MSI k7n2Delta, A2600XP+,R9200). Podpiąłem owego Fortrona do innego kompa (Soltek 75KAV, dureń 800) i smiga aż miło. Co to może być?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Nie znam tej płyty- ma dodatkowe gniazdko 2x12V? Podpiąłeś wtyczkę? Jeśli tak to może to być problem z linią 12V (soltek nie korzysta z dodatkowego gniazdka- może dlatego działa). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac1us Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Tego Fortrona podipiąłem tk samo jak poprzedni zasilacz (megabajt 350W) - wpiąłem tą dużą wtyczkę i tą 4-pinową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Jeśli masz możliwość sprawdź miernikiem czy w tej małej wtyczce jest napięcie- między czarnym a żółtym kabelkiem. Sprawdzaj poza kompem- zmostkuj zielony kabelek z jakimkolwiek czarnym we wtyczce atx. Z drugiej strony bywało już że zasilator z jedną płytą pracował a z drugą nie- bez wyraźnego powodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 jak ten Fortron to uzywka to moze ma wyrobione styki -> jak podlaczles na tego MSI to latwo weszla wtyczka czy trzeba bylo sie "silowac" ? w sumie latwej to poznac przy odlaczaniu - jak wytczka latwo wychodzi to wyrobiona albo badziewne gniazdo ATX na plycie (jak np na budzetowych ASUSach gniazda jak na ASROCKach = miekki plastik i luzy) trzeba sprobowac odlaczyc -> podlaczyc pare razy - moze za ktoryms razem zaskoczy (ewentulanie poruszac wtyczka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac1us Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) Zasilacz jest nowy, nieużywany. Wtyczka wchodzi i wychodzi ciężko. A procedure wpinania, wypinania, dociskania itp. powtarzałem N razy... Masakra..Nie wiem co robic:( A miernika niestety nie posiadam. Mam go reklamować?? Czy jest jakis sposób żeby się z tym uporać (może nie ma gdzies styku?) Edytowane 11 Grudnia 2005 przez mac1us Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 a moze plyta potrzebuje -5V a zasilacz nie ma tego napiecia? chociaz watpie w to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac1us Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Moim poprzednim zasilaczem był megabajt 350W i bylo calkiem dobrze...Kupiłem Fortrona i taka niespodzianka :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (może nie ma gdzies styku?)Właśnie to sprawdził byś miernikiem... Może spróbuj z wentylatorem- tylko uważej żeby zwary nie zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac1us Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) hmmm...Nie bardzo wqiem o co Ci chodzi :/ Mógłbyś wyjaśnić co mam zrobić?? Edytowane 11 Grudnia 2005 przez mac1us Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...