grant2 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Czy to się nie ugotuje: - miditower - 3500+ Venice + sonic tower bez watraka? - zasilacz Tagan 330 (jedyny wiatrak w obudowie) - MSI 5200 FX chłodzona pasywnie Nic nie kręcone na fabryczych ustawieniach? Macie jakieś wyczucie w tym temacie. Czy Sonic Tower pociągnie bez wiatraka w dopuszczalnych temperaturach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Tu jest test zestawu na Athlonie 3000+. Jesli bedzie za goraco to zalozysz wiatrak 120 mm na min obrotach i bedzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Jesli chcesz zeby lecial bez wentyla to musisz walnąć i tak wiatraczek systemowy.. polecam fadnery, sa rzeczywisicie godne polecenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Tylko jaka różnica, czy będzie ci chodził sonic tower bez wiatraka, skoro i tak będziesz msuaił go dac do obudowy. Tagan ma zdecydowanie za mały przewiew żeby proc mógł działać pasywnie. Taki układ, który podałeś, nie ma szansy bytu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 najlepiej złóż wszystko do kupy i przetestuj, w razie czego dasz na sonica Fandera 120mm i po sprawie Moim zdaniem bez wiatraka powinien sobie poradzić, temp będą wysokie, ale układ nie powinien ulec uszkodzeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Raczej tego nie uciągnie. Ale najlepiej jak byś wszystko przetestował wtedy sie okaże :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 na ninji z pasywnym X550 i tylko wentylem z HK - 140mm temp w stresie na 3200+ dochodzila do ponad 50st a nie oszukujmy sie ninja bije sonica na glowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grant2 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 OK chyba faktycznie sprawdzę jakie będą temperatury procesora i w razie czego dam fendera 120 na sonica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 i póxniej pochwal się jakie temp na pasiv i na activ ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) koniecznie podaj wyniki, ale temperatury bez wiatraka bedą okropne, a jezeli masz grac to wogule, ale jeżeli masz tylko na necie siedzieć no to moze i to wszystko jakoś wytrzyma Edytowane 13 Grudnia 2005 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Ja mam proca tak jak w podpisie i dwa Arctic Cooling FAN PRO TC 2 jeden wywiewa i jeden nawiewa czy mi to nie zagrzeje proca?? Mam zamiar tez zasilacz kupić jakiś pasywny. Nie wiem czy opłaca się wywalać kasę :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Ja bym nie bral pasywniaka tylko topowera .. jest cichutki i drzemie w nim potezna moc.. no albo tagana - twoj wybor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...