Skocz do zawartości
Mario_grypc

Dysponuję Kwotą 450 Zł A Muszę Kupić K.grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

Nie dysponuję co prawda jakąś potężną kwotą, ale myślę, że poradzicie jakąś kartę graficzną w przedzialecenowym od 400-450 zł, co dobrze współpracowałoby z resztą jego sprzętu :

Athlon XP1700 - O/C na 2.0Ghz

Abit NF7

512 ram DDR w dualu

120GB Seagate Barracuda

Chciałbym aby :

Karta była na AGP

Karta miała gwarancję

Miała potencjał O/C aby w przyszłym roku dało się ją lekko podkręcić do nowych gier

Była od sprawdzonego producenta.

Poratujecie ? Chętnie ze wskazaniem na konkretne sklepy i modele.

Pozdrawiam

Mariusz

Edytowane przez Mario_grypc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Agp to:G6600 128mb(128bit) w komputroniku ceny zaczynaja sie od 435zl,Radeon 9600pro lub xt ceny zaczynaja sie okolo 300zl,spory potencjal ma Geforce fx 5900 ma spory potencjal o/c na Allegro mozesz kupic za 350zl

Pci express:G6600 128mb(128bit) w komputroniku jest jakis za 405zl

Wydaje ze do tej kwoty to optymalne karty!!!

Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze co możesz kupić za tą kwotę to GF6600. Naprawdę dobra karta z potencjałem OC, sam teraz taką kupuje dla siebie w tym sklepie :

http://www.icomp.pl/produkty.php?action=po...raficzne&id=107

Masz tu link do ciekawego testu ( robiony na standardowym zestawie komputerowym, a nie na jakimś 4gigowym procu i 2gb ramu... ) :

http://www.pc-max.pl/?load=shownews&pid=311

Radeon 9600XT ma troszkę gorsze osiągi, słabiej się kręci i ma starsze shadery, a wiadomo że świat idzie do przodu... Tego radka to można kupić do 350zł... Co do FX5900 to mogę powiedzieć że jej czasy bezpowrotnie przeminęły... Miałem tą rakietę i faktycznie w aplikacjach DX8.1 to nie było na nią bata... Kręciła się jak szalona za sprawą DDRII i 256 bitowej szynie, ale z obsługa DX9, który jest dzisiaj standardem, były już problemy... I tak jak w 3DM03 było spokojnie ponad 6000pkt, to na wersji 2005 już tylko 1000 z hakiem... Podsumowując – do 450zł GF6600, do 350 radka9600, a FX5900 można kupić tak do 300zł.

Kupuj 6600 od Leadteka i będzie dobrze ! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz... ja lubie radki - bardzo lubie bo sam mam

polecam radeona 9700pro - nie wielka różnica między 9800pro, a pod podkręceniu nie ma jej wcale albo jest nawet lepiej

szczególnie polecam radzia 9700pro gigabyte'a + zalman vf 700cu do tego _też mam i bomba cisza i wydajka na allegro używka 70 nówka 100 a radzio 350 w supcio stanie, jeżeli wolisz jednak zaoszczędzić to kup silencera 1 rev. 2 aloe on kosztuje 60zł a wieęc lepiej dopłacić i kupić cu zalmana lub chociaż cu pentagrama

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam taką małą prośbe jeśli ktoś twierdzi że 6600 będzie szybsze od x700 to prosze niech potwierdzi to jakimiś testami niekoniecznie 3 dmarkiem ale ilością fps w grach ...

http://www.tomshw.it/graphic.php?guide=200...age=ati_x700-13

Seriws całkiem znany i kompetentny więc testy nie będą oszukiwane a wcale niewynika z nich przewaga dla 6600.

Co do OC to obydwie karty sie kręcą i po oc wciąż niebędzie między nimi wielkiej różnicy.

Jak dlamnie x700 jest lepsze od 6600 ale i tak 9800pro wygrywa bo może niebędzie miało dużo klatek ale napewno będą na niej mniejsze skoki FPS dzięki czemu będzie lepsza plynność.

Tak więc polecam 9800pro ze szględu na OC i na szyne 256 bit.

Za 450 można mieć spokojnie na Allegro z gwarancją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi