Boxster Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) VBS1 - Virtual BattleField System ----------------------------------------- Rewelacyjny shooter bazujący na engine Operation Flashpoint, ale totalnie przebudowany i graficznie zmieniony od samych fundamentów. Na tej grze (jeśli to jeszcze gra...) szkolą się żołnierze USA, a sama wersja podstawowa to koszt ok 140$ + masa dodatków za kolejne grube $. Już nic więcej nie piszę, wpadłem na ten tytuł zupełnie przypadkowo, a teraz nie mogę się pozbierać i zaczynam o nim śnić... :D Polecam zaciągnięcie dowolnego filmu: http://www.virtualbattlespace.com/downloads.htm Edytowane 13 Grudnia 2005 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ConiX Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 no niezle to jest,tylko szkoda ze cena taka wysoka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Jack Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Ja nie mogę chyba se zaczne oszczędzać forse! 140$ + masa dodatków za kolejne grube $. Chyba warto,na pewno warto. Zbieramy na gre? Będzie za jedną wysyłką... żartowałe :) Już nie mogę się o dniej opędzić ciągle o niej myśle! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 zakochalem sie kiedys w OF, potem OF:R a teraz w tym :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Jack Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 To jest fps prawda? To znaczy z widoku z oczy. Ale twórcy trochę przegieli z cenami. :| Rozumiem że to jest tylko dla zagranicy i wojska? Wirtualne treningi wojskowe... ale nie w polsce. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) Boxster dzięki za info ;)))) WoW. Dla mnie cudo... O wydaniu tego symulatora w Polsce to można zapomnieć :( pozostaje sprowadzenie z zagranicy... bomba! OF było i jest cudowne ( tego nie trzeba tłumaczyć :P ), a to z pewnością jeszcze lepsze... :zonk: pozdro. Edytowane 13 Grudnia 2005 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Nie grałem w OF ale to może być naprawde dobre... Kiedy to ma wyjść wogóle ? (nie mówie o Polsce ;]) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 VSB1 jest juz chyba dlugo na rynku. ale sa tam wzmianki juz o VSB2 chyba w sumie po obejrzeniu filmiku odnislem wrazenie ze to zwykla OF tylko niezle zmodowana :D (ale i tak mi to pasuje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) Gierka spoko:) tak na 1 wrazenie to modowany OF.... moze to miala byc druga czesc OF ale zrobili cos co.....jest super!! tylko ze za oceanem tylko;( i za taka kase.... no smiech... ale za dobre gry sie placi:) czasmi nawet duzo ale sa tego warte:) jesli wojsko u.s na tym gra;) (podobnie bylo z OF) to znaczy ze to nie jest badziew!! smieszy mnie cena :mur: za animal pack1 chca 50.00$ tylko kto wydaje az 50$ na kilka zwierzatek w grze:D Edytowane 14 Grudnia 2005 przez adbok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 (edytowane) kurde wyprzedziles mnie z postem o tej grze;) gra jak na taki wypas dziwnie malo zajmuje 700mb gdyby nie moja karta zdal bym relacje czy gra jest naprawde tak fajna;) Edytowane 14 Grudnia 2005 przez Overclocked Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Czy już ktoś miał styczność z tym produktem, ktoś już grał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Jack Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Kto grał? Amerykanin :) ;) Mój kuzyn mówił że fajna gra tylko pewnie jak zwykle się przechwalał. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
John M. Kane Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Coś słabo panowie z informacjami u Was ;-) VBS istnieje od dawna, jest to oczywiście możliwe do kupienia przez "szaraka" lecz zakup trochę będzie kosztował. Głównie przez te dodatki - nie myślcie, że na każdej płycie jest tylko pare rzeczy - ich jest zatrzęsienie! Jeżeli kupicie CD "zwierzątka" to macie w brud zwierząt, a nie kota, psa, kangura i węża tylko :) (tak czytałem, sam tego nie posiadam). Bohemia dogadała się z m.in. US Army i oni podrasowali co nieco silnik Czechów. Prawdopodobnie korzysta juz z tego kilka armii - szkolą się oczywiście. Nie powiem, jak jakiś czas temu obejrzałem trailer VBS1 to mi szczena opadła - żałowałem, że OFP od razu tak nie wyglądał. No i żałuję, że tego nie ma jak zdobyć, by chociaż rzucić okiem. Ale nie bójcie się, nie jest źle. Niedługo "Armed Assault" a tam będziemy mieć prawie to samo co w VBS no i oczywiście będzie to ponoć milsze dla oka (żołnierze nie są aż tacy wybredni jak gracze). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Trailer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
John M. Kane Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) Polecam raczej to obejrzeć niż to ^ :P Trailer (~19MB) Edytowane 15 Grudnia 2005 przez John M. Kane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rumcajs Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) Pomysł zakupu VBSa przez przeciętnego szaraka raczej mija sie z celem. Sam produkt dostępny jest na rynku juz od dłuzszego czasu niestety nie u nas w Polsce. Można go zamówic bez problemu choćby tutaj http://www.virtualbattlespace.com/index.htm. Ze wzgledu na dośc wygórowana cene, bardzo ograniczoną ilośc serwerów i ciągle nieopublikowany oficjalnie kod gry co skutkuje słonymi opłatami za jakikolwiek najmiejszy addon (a nie jest ich narazie duzo) tytuł ten jest i niestety nadal pozostanie najlepszą alternatywa właśnie dla klientów instytucjonalnych. Jesli chodzi natomiast o zwykłe OFP tutaj według mnie bije ono VBSa na głowę. VBS to nic innego jak nieznacznie podrasowany OFP z tymi samymi jego bugami i niedoskonałoiami jakie miało OFP juz od blisko kilku lat istnienia na rynku. Na korzyśc ofp poza cena przemawia głównie przeogromna ilośc powstałych addonów oraz modyfikacji niespotykana własnie w VBSie. Wierzcie mi, że dla zainteresowanej tematem osoby ze zwykłego OFP mozna uzyskac dokładnie to samo co oferuje nam VBS. Włącznie z poprawiona grafiką (choć nie ona jest w tym tytule najważniejsza), po przez dodatkowe moduły jak spectator kończąc na dowolnie wybranych realistycznych jednostkach oraz teatrach działan. Tak więc z czysytym sumieniam odradzam wam VBSa pozostawiając go jak najbardziej klientom instytucjonalnym potrzebującym licencji a zachecam do siegnięcia po zwykłe OFP. Zainteresowanych zapraszam na forum www.flashpoint.pl B) Edytowane 28 Stycznia 2006 przez Rumcajs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...