Skocz do zawartości
kuteek

Modernizacja?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam zamiar zmodernizowac troszke kompa,a konkretnie zastanawiam sie nad zmiana plyty glownei i procesora.W tej chwili moja plyta gl. to:ASRock K7Upgrade-880 (3 PCI, 2 AGP, 1 K8 Bridge Port, 4 DDR DIMM, Audio, LAN) i procesor:SEMPRON 2200+

Na nowa plyte i procka mam zamiar wydac kolo 500 zl.Co byscie polecili??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sztandar to doradziles :P

przeciez cala kasa pojdzie na procka (jezeli mowa o S.939) - a gdzie plyta i gdzie (ewentualnie) dobre pamiatki ?

kuteek IMO troszke za malo kasy na jakas radykalna zmiane (obecny procek po puszczeniu na magistrali 200MHz jeszcze ladnie pociagnie) bo na oko to bedziesz dysponowal budzetem na jakas przecietna plytke i (niestety) na procka Socket754 -> nierozwojowa platforma a w przypadku Sempronow "czuc" ze wykastrowano Cache

tak na szybko przykladowy zestaw do krecenia Abit KV8Pro & Sempron 2800+ (socket 754) bez krecenia w typowych zastosowaniach nie odczujesz przyrostu wydjanosci - wyjatek gry ale tylko pod warunkiem ze karta graficzna nie z serii GF FX5200/Radeon 9550 tylko mocniejsza

chyba ze bedziesz polowal na jakies okazje (bo nie napisales czy chcesz kupowac w sklepie czy z 2 reki) to wtedy moze trafisz cos fajnego na nForce3/K8T800PRO i jakiegos A 64 (Venice) z gorzej krecacej sie serii

ogolnie - za malo danych (do czego sluzy komp) i troche za malo $$$ zeby odczuc roznice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie za malo napisalem.Komp ma sluzyc do gier co do grafiki to czekan na nia,bo oddalem fx-a 5700 do serwisu i czekam na nowa podobno dostane jakis wyzszy model,pamiatki mam twinmosa wiec chyba nie bedzie trzeba wymieniac.Zastanawiam sie na czyms pod (socket 754) tylko czy za 600 zl. kupie cos w miare dobrego??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanawiam sie nad jednym z tych procesorow:

AMD Athlon 64 2500+ bulk + Spire KestrelLing VII http://www.mastercom.com.pl/index.php?plop...5514&plcid=4661

AMD Sempron 2600+ BOX (Socket 754, 64-bit)

http://www.mastercom.com.pl/index.php?plop...5878&plcid=4661

Doradzcie ktory z tych prockow jest lepszy i jaka najlepsza plyte gl.do 300 zl. do tego dobrac,najlepiej zeby duala miala??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi