morys Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Chciałbym zaistalować SuSE 10.0 na komputerze na którym jest już Windows i NetBSD (nie pytajcie dlaczego). Mam pytanie. Czy GAG Graphical Boot Manager potrafi obsłużyć uruchamianie SuSE 10.0 przy kilku systemach na dysku ? Na stronie http://gag.sourceforge.net/pics.html jest tam coś o linuxe ale nie znam ang.i nie chciałbym ryzykować bo to nie mój komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morys Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Nie Nie załapał Próbowałem też na szybko minislacka bo myślałem że tylko Lilo może przejąć. Poradzcie proszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 zawsze ci dodatkowo pozostaja inne bootmenagery (vide boot spod Windowsa, boot spod NetBSD, jakies inne linuksowe Lilo,Gruby) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 sprobuj gruba. Popros kogos, kto zna angielski, zeby Ci potlumaczyl strony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uffizi Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 dla mnie lilo rzadzi. prosty bez zbednych udziwnien i wodotryskow. tak jak powinien dzialac bootloade. oczywiscie kazdy woli co innego. ja tam cenie lilo za funkcjonalnosc i prostote w dzialaniu. sproboj kazdgo od lilo przez gruba i inne jakies tam co istnieja i wybierz ten co ci odpowiada najbardziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L00Kass Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Pod GRUB pewnie bedzie działać...Bedzie, u mnie GRUB z Ubuntu odpalal Winde i Ubuntu, doinstalowalem zeby obczaic Suse10 i teraz mam fajnego GRUB'a full color ktory procz susla odpala reszte OS'ow. Zajrzyj do /boot/grub/menu.lst jakby po instalacji susla czegos brakowalo. .peace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Gruba full color to się chyba z lini komend tegoż cudu robi* * - dalej drąże dokumentacje, bo nie wiem jak ustawić domyślny system do bootowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Grub - uruchomi praktycznie wszystko. Do tego obsługuje grafikę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...