Zap Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Wiele osob mowi, ze mozna sie po to zglosic do sklepu zoologicznego, ale nie wyczytalem w archiwum, co nalezy tam kupic... Ja mam srodek "aquaclar". Nie wpuscilem go jeszcze. Jest silnie zracy, po zastosowaniu powinna sie wytworzyc jakas zawiesina, powinno sie to kilkakrtotnie przepuscic przez filtr i napowietrzacz. Nie mam filtra i napowietrzacza. Nie wiem, czy ten srodek jest dla mojego zestawu bezpieczny. Nie wiem czy mozna go stosowac zapobiegawczo, czy tylko leczniczo. Prosze nie mowic o plynach do chlodnic, bo o tym bylo na forum juz duzo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 wlej borygo lub glyco shella i styknie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zap Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 No niestety plyn do chlodnicy zwieksza gestosc i podobno gorzej odbiera cieplo. Nie wiem tez ile tego wlac. Mam malo wydajna pompke (cpc, 16dB) i dlugie weze o srednicy wewn. 5 mm. A plyn akwarystyczny juz mam tylko sie go boje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 to ciekawe........bo mi temp spadla, jak wlalem glyco shella :P mam jakies 60-65% glyco shella Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Ja mam zestaw z cpc 16 db i wlalem plyn od glonow. Wszystko dziala jak dzialalo, tylko na poczatku woda w zbiorniczku robi sie piekielnie czerwona. Temperatura albo mi sie zdaje, albo wzrosla o jakis stopien czy dwa (ale moze to dlatego ze zaczeli w moim bloku mocniej grzac) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zap Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Wiem, ze tak w ogole plyn do glonow jest okej, tylko nie wiem czy taki... Czy kazdy plyn przeciw glonom ze sklepu akwarystycznego we wlasciwych proporcjach (np. 2 krople na litr) jest dobry? Oto co napisal mi sprzedawca mojego zestawu, Pan Krzysztow Pamula: "Wstrzymaj sie z tym plynem, mam juz wiele sygnalow od Klientow, ktorzy stosowali dziwne srodki i pogorszyl sie odbior ciepla (korozja miedzi)." Przed chwila to wlalem. Jezeli ktos zna jakies przeciwskazania to bardzo prosze, zeby sie wypowiedzial. Zawsze mozna wymienic wode. Nie zmienila na razie koloru. Z reszta trudno to zauwazyc, bo jest zabarwiona jakims glupim flamastrem. Podobno srodek jest silnie zracy. Nalalem krople nie rozcienczonego na biurko i czekam co sie stanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 to ciekawe........bo mi temp spadla, jak wlalem glyco shella :P mam jakies 60-65% glyco shella Ja tam jak wlalem 50%/50% wody i Boryga (zielonego) to mi temp wzrosly 0k0l0 5-6*C :? Traz mam czysta destylowana z domieszka denaturatu (na glony) chyba sie sprawdza, bo jakos ich nie widac 8) Mate znowu polecal mi (sprawdzone) srodek na glony taki jak na fotce. Kliknij fote , jest tam tak w polowie spisu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 to ciekawe........bo mi temp spadla, jak wlalem glyco shella :P mam jakies 60-65% glyco shella Ja tam jak wlalem 50%/50% wody i Boryga (zielonego) to mi temp wzrosly 0k0l0 5-6*C :? Traz mam czysta destylowana z domieszka denaturatu (na glony) chyba sie sprawdza, bo jakos ich nie widac 8) Mate znowu polecal mi (sprawdzone) srodek na glony taki jak na fotce. Kliknij fote , jest tam tak w polowie spisu. qrcze, moze jest rooznica meidzy glyco shellem, ale borgo, cholera wie....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zap Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Traz mam czysta destylowana z domieszka denaturatu (na glony) chyba sie sprawdza, bo jakos ich nie widac 8) No ale denaturat to chyba szybko wyparuje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Traz mam czysta destylowana z domieszka denaturatu (na glony) chyba sie sprawdza, bo jakos ich nie widac 8) No ale denaturat to chyba szybko wyparuje? Raczej nie wyparuje, mam hermetyczny baniaczek :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Najlepszy srodek na glony ! jest BLUE MAGIC gwarantowane ze nie bedzie glonow ! wymiany wody co 1 rok okyn jest do WATERBED CONDITIONER (lozko wodne) sprawdzony umnie w wc a najlepszy plus ze zabarwia wode na niebiesko ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 A nie lepiej Pepsi Blue wszystko wyzre :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 ktos to pił? :-) Jak smakuje? ;-)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Pepsi blue rowna sie syfff ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...