..::matib::.. Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Witam! Mój komp jest za głośny, mam 3 hałasujące wiatraki 1. BOX-owy na Venice 3000+@4000+ 2. Na chipsecie - GIGABYTE GA-K8NSC939 3. Na grafice - Prolink PixelView FX5200 Ultimate Grafiki nie słychać, ale po odłączeniu wiatraka 1 i 2 (oczywicie na moment) był to najgłośniejszy element. Więc na procek co byście polecali, żeby było dobre, ciche (może wystarczy kontroler obrotów, w końcu przy normalnej pracy 1000rpm wystarczy, a dopiero wtedy jest niesłyszalny. 2 - na chipsecie jest oprócz standardowego mocowania kołkowego ten radiator, w którym jest wiatraczek on jest przyklejony do chipsetu. Mam radiator Zalmana na zbyciu (takiego jak ten http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76267270 ), więc chciałem go przymocować, ale się nie udało. Ma ktoś może na to jakiś sposób?? A może na chipsecie da się cos małego ale cichego włożyć... Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi ..::matib::.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 ad.1 zakup Arctic Frezeer 64 pro lub pentagram 100cu ad.2 jak masz tego zalmana to powinieneś mieć też klej do niego który jest w zestawie, krótko mówiąc przyklej go do chipsetu ad.3 pentagram freezone Xc-80cu lub alcu choc polecam tego pierwszego z racji tego że jak wymienisz grafę to spokojnie ja podkręcisz i puścisz go na 5 wolt (mój 6800gt działa na 411/1000 pentagram puszczony na 5v cisza i temperatura rdzenia nie przekracza 58 stopni) wiecej o tych wentylatorkach przeczytasz w dziale "chłodzenie konwencjonalne" gdzie doświadczeni userzy, zapisuja w odpowiedznich tematach, swoje wypociny, po to żeby nikt juz nie pisał takich postów jak ty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::matib::.. Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 kleju nie mam bo dostałem go razem ze starą płytą główną, a stary radiator z wiatraczkiem jest przyklejony, jak go odlepić, żeby nic nie uszkodzić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 A jaki masz zasilacz ? moze to on najwiecej halasuje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Przyłączam się ale ja mam problem z zasilaczem chce do niego włożyć fandera puszczonego na minimum a mój zasilacz to NeoTEC V4200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::matib::.. Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 przecież napisałem, że wszystko sprawdzałem i zasilacz mam bezszmerowy. I powtarzam pytanie: jak zdjąć radiator gdy jest przyklejony???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Na ciepło i bardzo powoli ruszać.czasem pomaga suszarka do włosów ale wszystko oczywiscie z umiarem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Uzywaj mozgu i szukajki - to nie boli http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=86969 a tutaj konkretniej http://www.dzikie.net/?art=radiat pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 jak zdjąć radiator gdy jest przyklejony???? Ja wkladalem np. karte grafiki do zamrazalnika na 15 minut i zdejmowalo sie bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::matib::.. Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 taa całą płytę główną włożę do lodówki... a może ktoś zna jakiś lepszy sposób?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Wygrzewasz całego kompa jakąś wymagającą grą, ewentualnie wwiewasz do budy suszarką powietrze, i zaraz po wyłączeniu delikatnie kręcisz radiatorkiem, powinien odpaść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::matib::.. Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 gwarancja przy okazji też odpada? Chyba raczej tak... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 o co ci chodzi kolego? Prosisz o rade jak odkleic radiator, a potem marudzisz, sposob Bobslej'a jest OK tez tak robilem, mozesz spokojnie tak zrobic, tyle ze nie jesli wybierzesz suszarke to nie musisz grzac wszystkiego ta suszrak wystarczy radiator ktory chcesz odkleic i jego okolice, przykleisz nowy, a jak bedzie trzeba na servis oddac to zrobisz tak samo i przykleisz orginalny wiec w czym problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::matib::.. Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 sorki, nie chciałem nikogo podirytować moją wypowiedzią. Jutro od rana zmienię to chłodzenie. Życzę Wam spokojnych, zdrowych, wesoły i przede wszystkim bez wirusów ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA I NOWEGO ROKU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...