Krzys'az Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 zainstalowalem sobie ostatnio xine'a ale mam problem z odpaleniem napisow w filmach. po wpisaniu komendy xine nazwa.avi%nazwa.txt program sie odpala, naciskam play i: ... sputext: vplayer subtitle format detected sputext: Detected subtitle file format: 4 Naruszenie ochrony pamięci [krzys@krzys filmy]$ gdy puszczam sam film bez napisow wszystko jest ok. pliz, pomocy bo mi pare fajnych tytulow zalega na dysku ;) update: jako root, mam cos takiego: demux_avi: text subtitle file available sputext: vplayer subtitle format detected sputext: Detected subtitle file format: 4 audio_out: stream audio format is 48000 kHz sampling rate, 16 bits. mode is 8. audio_oss_out: ao_open rate=48000, mode=8, dev=/dev/dsp audio_oss_out: audio rate : 48000 requested, 48000 provided by device/sec audio_oss_out : 2 channels output audio_out: output sample rate 48000 audio_out: thread created metronom: audio jump audio_out: inserting 15022 0-frames to fill a gap of 28174 pts Naruszenie ochrony pamięci [root@krzys filmy]# Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 Instalowales binaria gotowe czy sam kompilowales xine? Jesli binaria, to sciagnij zrodla i je skompiluj. Jesli nie, to trzeba by sie zbawic w programiste z debbugerem w reku :-) Oczywiscie najnowsza wersje sciagnij. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzys'az Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 sam kompilowalem najnowsza stabilna wersje :( na szczescie wlasnie zakonczylem zwycieska walke z mplayerem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amdek Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Wlasnie co do tego mplayera i jeszcze zinfa !!! Dlaczego do jsnej ..... przy konfiguracji na RH8.0 zaden nie wykrywa u mnie freetype.h jesli on jest na dysku !!! Przenosilem do innych sciezek katalog z nim ale dalej nic !!! Bo bez tego chyba nici z poprawnie dzialajacego GUI(pracuje na KDE)?? I jeszcze jedno pytanko dlaczego ten xmms z RH nie ma bibliotek do obslugi mp3, a konqueror przy probie odpalenia mp3 albo wav poda na morde ??!! Moglibyscie cos poradzic ?? I moze podac adres skad mozna pozasysac najnowsze multimedia xmms, xine (czemu on nie widzi avi ??) i inne ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QuakeR Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Wlasnie co do tego mplayera i jeszcze zinfa !!! Dlaczego do jsnej ..... przy konfiguracji na RH8.0 zaden nie wykrywa u mnie freetype.h jesli on jest na dysku !!! Przenosilem do innych sciezek katalog z nim ale dalej nic !!! Bo bez tego chyba nici z poprawnie dzialajacego GUI(pracuje na KDE)?? Pocztaj config.log i zobacz jakie on sciezki include przeszukuje. I jeszcze jedno pytanko dlaczego ten xmms z RH nie ma bibliotek do obslugi mp3, a konqueror przy probie odpalenia mp3 albo wav poda na morde ??!! Polityka RedHata. W 8.0 wycieto wszystko co wspiera mp3. Trzeba sobie samemu recznie zainstalowac. Moglibyscie cos poradzic ?? I moze podac adres skad mozna pozasysac najnowsze multimedia xmms, xine (czemu on nie widzi avi ??) i inne ?? Ja znam tylko www.xmms.org :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amdek Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 A swoja droga to cze QuakeR hihihi dawno CIe tu chyba nie bylo albo ja jakos tak gdzie indziej chodzilem :P Pocztaj config.log i zobacz jakie on sciezki include przeszukuje. Czytalem ,kopiowalem i qwa dalej nic :( Ale trza byc twardym i jak napisze te progrzmy z obiektowki to sie za to wezme :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amdek Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 A moze wiesz cos na temat tych czcionek w innym moim poscie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...